загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вчені: чому з віком у людей підвищується тиск

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Підвищення артеріального тиску, як правило, виникає у людей з віком і тим самим впливає на стан здоров'я більше ніж 1 млрд людей у всьому світі. Однак, лікарі досі не можуть повністю пояснити причину 90% всіх випадків підвищення артеріального тиску.

У новому дослідженні вчені з Норвезького Університету наук про життя створили комп'ютерну модель «віртуальної людини», вивчивши яку, вони припустили, що жорсткості артерій самої по собі досить, щоб викликати підвищення артеріального тиску. Результати дослідження опубліковані в журналі «PLOS Computational Biology».

Коли кров рухається уздовж аорти від серця, спеціальна група клітин в стінці аорти під називанням барорецептори відчуває тиск на певній її ділянці і посилає сигнали з цією інформацією нервовій системі.

Якщо тиск підвищений, ці клітини посилають більш інтенсивні сигнали і організм знижує артеріальний тиск. Однак, якщо стінки аорти стають жорсткими, що зазвичай відбувається з віком, барорецептори стають менш чутливими, ніж раніше, щодо вимірювання артеріального тиску. Таким чином, незважаючи на те що артеріальний тиск у людини підвищується, барорецептори не подають більш інтенсивного сигналу і організм не отримує повідомлення про необхідність зниження артеріального тиску.

З використанням існуючих експериментальних даних і моделей старіння аорти людини дослідники змогли показати, як кількісно збільшення жорсткості аорти з віком призводить до дезінформації центральної нервової системи про рівень артеріального тиску.

Дане дослідження - це хороший приклад того, як механізм розвитку захворювання людини можна зрозуміти за допомогою математичних моделей і, таким чином, може бути розроблена більш ефективна стратегія його лікування.

На думку вчених, результати дослідження показують, що жорсткість артерій являє собою значиму терапевтичну мету. Це суперечить існуючим моделям, які, як правило, пояснюють підвищення артеріального тиску порушенням функції нирок.

Підвищений артеріальний тиск є основною причиною захворюваності та смертності в усьому світі, тому що воно призводить до розвитку серцевої недостатності, інсульту і захворювань нирок.

За словами вчених, якщо нова гіпотеза знайде підтвердження, жорсткість артерій і сигналізація барорецепторів стануть новими цілями для лікування підвищеного артеріального тиску, розробки нових лікарських засобів та медичного обладнання.

До списку новин