загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Качай м'яз - це головне ліки від старості

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Вчені оголосили, що саме втрата сили м'язів і може бути головною причиною старіння організму. Про свої висновки команда Ендрю Маркс з Колумбійського університету в Нью-Йорку оголосила Конференції по довголіттю, яка пройшла на початку жовтня 2014 року в Базелі, Швейцарія.

Справа в тому, що деградація м'язової тканини має негативний вплив не тільки на опорно-руховий апарат, але і на обмін речовин. На думку вчених, препарати, що підвищують м'язову силу, у сполученні з фізичними вправами можуть стати найбільш ефективним "ліками від старості".

Зрозуміло, коли вчені говорять про мінімальної необхідної фізичного навантаження, вони мають на увазі помірну фізкультуру, а не важкі вправи, якими займаються професійні атлети і бодібілдери.

"Методики лікування саркопении, м'язової слабкості, в кінцевому підсумку повинні вийти на широкий медичний ринок", - заявив Ден Перрі (Dan Perry), глава Дослідницького центру Alliance for Aging Research.

Тим не менш, механізми, що лежать в основі старіння м'язів, ще погано вивчені. Нові дослідження навели вчених на думку, що основний збиток м'язового каркаса наносять вільні радикали. На це вказують результати експерименту на мишах, генетично модифікованих таким чином, щоб вони виробляли менше вільних радикалів в мітохондріях. Такі особини жили на 20% довше представників контрольної групи. Результати експерименту викладені в статті журналу Science.

Маркс і його команда також виявили, що ключовим елементом у цьому процесі є кальцій, вивільнення якого провокує м'язові скорочення. Молекула, яка відповідає за цей процес, рианодиновый рецептор 1, пошкоджується вільними радикалами і, коли гризуни старіють, кальцій вимивається, послаблюючи м'язові волокна.

У генетично модифікованих мишей вільні радикали менше пошкоджували рианодиновый рецептор 1, і тому їхні м'язи були помітно більш сильними і витривалими. Вчені вирішили додати більше фізичної активності піддослідним тваринам: представники основної групи бігали по колесу на кілометр більше представників контрольної групи.

Пізніше Маркс заснував компанію Armgo. Метою стало створення різних хімічних сполук, спрямованих на запобігання витоку кальцію. Деякі препарати вже знаходяться на ранній стадії клінічних випробувань. Інші препарати поки в стадії розробки, і всі вони будуть боротися з саркопенией по-різному.

М'язові волокна в лабораторіях Armgo вивчаються постійно і з різних сторін. За словами дослідників, все те, що допомагає м'язам зміцнитися і сприяє їх здорового росту, може стати основою нового лікарського препарату від старіння.

Так, наприклад, основою одного класу ліків є хімічна сполука BYM338, що блокує сигнальні шляхи, на які націлений інгібітор росту м'язів під назвою миостатин. Інші препарати імітують дію тестостерону, але більш безпечно, ніж стероїди.

І хоча на сьогоднішній день не існує однозначно ефективного лікарського препарату від саркопении, оптимальний спосіб боротьби з вікової деградацією м'язів існує вже давно. Регулярні помірні фізичні навантаження, такі як біг, плавання і аеробіка, цілком здатні перешкодити старіння організму в цілому. Однак варто пам'ятати, що вчитися виконувати будь-які вправи потрібно під наглядом професіонала. Це коштує грошей, але дозволяє знизити шкоду, який можна завдати організму в будь-якому віці, виконуючи вправи невміло і не знаючи всіх тонкощів роботи м'язів і кісток, не маючи уявлення про існуючу екіпіровці.

До списку новин