загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Покращення функцій дихання: як харчуватись ?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Дивно, але те, що ви кладете в свою продуктову корзину, могло б допомогти позбутися вам від інгалятора! Вчені з університету Індіани, провівши ряд досліджень, прийшли до цікавого висновку: багато продуктів харчування можуть запобігати симптомам астми.

Звичайно, це не означає, що маючи в анамнезі таке захворювання, ви зможете обійтися без інгалятора, але вживаючи правильні продукти, будете використовувати його рідше.

СільДослідження, проведене вченими з університету Колорадо, показало, що астматики, які стежили за кількістю вживаної солі (від 1300 до 1500 мг / добу) значно покращили свої показники дихання після фізичних навантажень. Чому? Вчені вважають, що натрій проникає в гладком’язові клітини легенів і порушує рівень кальцію. Цей дисбаланс змушує клітини скорочуватися, як наслідок, викликаючи утруднене дихання. І хоча для підтвердження цієї гіпотези необхідні подальші дослідження, скоротити споживання натрію ви можете вже сьогодні, тим більше, що він робить негативний вплив на організм в цілому і на судини, зокрема.

АнтиоксидантиВільні радикали постійно атакують імунну систему людини, а для пацієнтів з астмою вони особливо небезпечні, оскільки роблять свою чорну роботу і в легенях, через що дихальні шляхи звужуються. Крім того, астматики, як правило, відчувають дефіцит антиоксидантів, які борються з руйнівним впливом цих молекул. Ізраїльські вчені провели експеримент: його учасники брали величезні добові дози бета-каротину, що є потужним антиоксидантом (64 мг) протягом тижня, при цьому обсяг форсованого видиху знизився у них всього на 5% порівняно з тими, хто приймав плацебо (на 25% ).

П’ять порцій фруктів і овочів на день

Темно-листові овочі, солодка картопля, диня можуть забезпечити до 8 мг бета-каротину, при цьому медики рекомендують добову дозу від 3 до 6 мг на добу. Ще одне дослідження показало, що якщо вживати 30 мг лікопіну (міститься, наприклад, в помідорах і кавуні) на добу протягом тижня, напади астми траплятимуться рідше. При цьому лікарями рекомендується добова норма від 2 до 30 мг лікопіну.

Вітамін СДослідження, проведене вченими Єльського університету показало, що у тих, хто приймав по 500 мг аскорбінової кислоти протягом двох днів, значно зменшувалася задишка і утруднене дихання після тренування. Захисний ефект аскорбінової кислоти міг бути викликаний його здатністю прискорювати метаболізм гістаміну, хімічної речовини, яка місцево викликає розширення кровоносних судин і скорочення гладких м’язів в легенях. Пацієнтам з астмою варто включити в свій раціон цитрусові і особливо солодкий перець (в ньому міститься велика кількість вітаміну С, навіть у порівнянні з апельсинами).

РибаОмега-3 жирні кислоти знижують рівень запалень в організмі, в тому числі і в легенях. Це підтверджує дослідження, проведене в університеті Індіани. Протягом 3 тижнів в раціон хворіють на астму додавали 3,2 г EPA і 2,2 г DHA — обидва типи омега-3. Через 15 хвилин після тренування показники функції легень у таких пацієнтів були набагато краще, ніж у тих, хто приймав плацебо. Якщо ви вживаєте продукти, що містять омега-6 (соя, кукурудза), які можуть провокувати запалення, намагайтеся компенсувати їх рибою, що містить велику кількість омега-3 (лосось, тунець, скумбрія). Прагнути треба до співвідношення 1: 3.

КофеїнІзраїльські вчені довели, що вживання великої дози кофеїну перед тренуванням (близько 3 чашок) може забезпечити легкий подих безпосередньо після неї. Кофеїн розслаблює м’язи, розширює дихальні шляхи і бореться зі спазмами легенів.

До списку новин