загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Харківські науковці винайшли препарат для дезінфекції ран у польових умовах

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Унікальний препарат для дезінфекції та загоювання ран розробили в харківському Інституті монокристалів. Спрей-піна стійка до антибіотиків і здатна призупинити запалення відкритого поранення навіть у польових умовах.

Дослідні зразки препарату виробляють саме тут, в єдиній на всю Україні лабораторії такого зразка. В результаті медичний засіб виглядатиме, як 60-грамовий балончик, із якого може утворитися до двох літрів лікарської піни.

Над цією речовиною вчені працювали впродовж кількох років. Вона навіть ще не має назви. Вчені розповідають: хоча складники для спрею використовували загальновідомі, секрет у їх пропорціях.

Головна перевага ноу-хау від харківських науковців – це можливість використовувати препарат у польових умовах. Піна миттєво знеболює і знезаражує рану, запобігає виникненню некрозів після вогнепальних поранень або опіків.

Щоб препарат пустити у виробництво, слід знайти виробника, який взявся б його випускати.

Генеральний директор НТК "Інститут монокристалів" Валентин Чебанов скаржиться: "На сегодня в Украине, по сути, отсутствует система разработки и внедрения новых лекарственных средств. То есть, то, что мы сейчас видим здесь – это сделано на голом энтузиазме людей, которые работают в этой лаборатории".

Науковці усе ж сподіваються: їхня розробка зацікавить державу і допоможе врятувати не одне життя.

https://www.youtube.com/watch?v=mqGRsbln8Hs

До списку новин