загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Яка сама невід'ємна частина загартовування

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Рухова активність належить до числа основних факторів, що визначають рівень обмінних процесів організму і стан його кісткової, м'язової і серцево-судинної систем.  Академік. Парин Здоровий спосіб життя і загартовування організму нерозривно пов'язані з підвищеною фізичною активністю, посиленням функцій опорно-рухового апарату, активізацією обміну речовин. Наука говорить про взаємозв'язок діяльності рухового апарату, скелетних м'язів і вегетативних органів. В результаті недостатньої рухової активності в організмі людини порушуються нервово-рефлекторні зв'язки, закладені природою, що призводить до розладу регуляції діяльності серцево-судинної і інших систем, порушення обміну речовин, загального ослаблення організму, а далі - і до розвитку захворювань. Для нормального функціонування людського організму і збереження здоров'я необхідна певна «доза» рухової активності.  Різке обмеження рухової активності в останні десятиліття привело до зниження функціональних можливостей людей середнього віку. Вважається, що у більшої частини сучасного населення економічно розвинених країн є реальна небезпека виникнення гіпокінезії. Цей синдром являє собою комплекс функціональних і органічних змін і хворобливих симптомів, що розвиваються в результаті неузгодженості діяльності окремих систем і організму в цілому із зовнішнім середовищем. В основі появи цього стану лежать порушення енергетичного і пластичного обміну (перш за все в м'язовій системі). Механізм захисної дії інтенсивних фізичних вправ закладений в генетичному коді людського організму. Скелетні м'язи, що в середньому становлять 40% маси тіла (у чоловіків), генетично запрограмовані природою на фізичну роботу. М'язи людини є потужним генератором енергії. Вони посилають сильний потік нервових імпульсів для підтримання оптимального тонусу ЦНС, полегшують рух венозної крові по судинах до серця, створюють необхідну напругу для нормального функціонування рухового апарату.  Енергетичний потенціал організму і функціональний стан всіх органів і систем залежить від характеру діяльності скелетних м'язів. Чим інтенсивніше рухова діяльність у межах оптимальної зони, тим повніше реалізується енергетичний потенціал, функціональні ресурси організму і тривалість життя.  Крім вираженого збільшення резервних можливостей організму під впливом оздоровчого тренування надзвичайно важливий також її профілактичний ефект, пов'язаний з опосередкованим впливом на чинники ризику серцево-судинних захворювань. З ростом тренованості спостерігається виразне зниження всіх основних чинників ризику: вмісту холестерину в крові, артеріального тиску і маси тіла.  Крім того, фізична культура є основним засобом, що затримує вікове погіршення фізичних якостей і зниження адаптаційних здібностей організму в цілому і серцево-судинної системи зокрема, неминучих у процесі старіння.

Адекватне фізичне тренування, заняття оздоровчою фізичною культурою здатні в значній мірі припинити вікові зміни різних функцій. В будь-якому віці за допомогою тренування можна підвищити свої можливості і рівень витривалості, життєздатності організму.  Все це говорить про те, що позитивний вплив занять оздоровчою фізичною культурою на організм людини безцінне; таким чином, ці заняття повинні розглядатися як невід'ємна частина грамотного загартовування. 

До списку новин