загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чудодійні властивості липи

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Чудодійні властивості липи

Суцвіття липи вважають панацеєю практично від усіх захворювань. Найчастіше липу використовують в медицині у якості відварів і настоянок.

Квітки липи містять у собі дубильні речовини, вітамін С, каротин, флавоноїди, фітонциди, а також ефірну олію. Саме олія надає липі такий особливий яскравий аромат, а також і липкість. Вона здатне добре заспокоювати нервову систему. У квітках присутні флавоноїди, які здатні надавати антиоксидантну, протиалергічну та протизапальну дії. Дубильні речовини також є бактерицидним засобом.

Липа є ідеальним антисептиком завдяки вмісту в ній каротину (провітамін А), фітонцидів (міститься в часнику і цибулі), аскорбінової кислоти (вітаміну С). У корі липи знайдені тритерпенові сполуки тіліадіну і до 8% олії. Фітогормони, що містяться в рослині, мають на організм омолоджуючу і загальнозміцнюючим дію.

Особливо чутливий до фітогормонів жіночий організм. У будь-який період свого життя жінка може застосовувати липовий чай, і він благотворно вплине на стан її здоров'я. Також липовий чай усуває застійні явища в організмі, відмінно «розганяє кров». Особливо корисна липа для жінок з гормональною перебудовою, викликаною клімаксом.

У косметології липовий відвар - це відмінний засіб для зміцнення волосся, добре допомагає при вуграх, заспокоює і пом'якшує роздратовану і чутливу шкіру. Рекомендується заморожувати липовий відвар у вигляді невеликих кубиків і вранці протирати ними обличчя.

Для поліпшення обмінних процесів, поліпшення кровообігу п'ють липовий чай. При застуді, грипі, захворюваннях дихальних шляхів, кашлі, туберкульозі приймають настій липового цвіту та листя.

Відвар липи приймають при спазмах, різях в шлунку, метеоризмі, кольках, жовчнокам'яній хворобі. При захворюваннях ротової порожнини і горла готують розчин для полоскання. У вигляді припарок і примочок відвар суцвіть липи застосовують при опіках, виразках, при запаленні гемороїдальних вузлів, ревматичних і подагричних болях у суглобах. 

Настій і відвари суцвіть липи застосовують як потогінний і жарознижуючий засіб при ангіні, бронхіті, простудних захворюваннях, як заспокійливий засіб при підвищеній нервовій збудливості у хворих юнацького віку і  осіб похилого віку. Прекрасний потогінний засіб при застуді - липовий чай з малиновим варенням.

Лікувальні властивості липових відварів застосовуються для поліпшення функцій шлунково-кишкового тракту, як жовчогінний засіб і при підвищеній кислотності шлункового соку. 

Завдяки сечогінним властивостям липи її використовують як засіб для схуднення, лікують порушення обмінних процесів, а також захворювання нирок.

Протипоказання

Липовий цвіт може приносити не тільки користь, а й шкоду, якщо зібраний він був у невідповідному місці. Якщо дерева знаходилися поряд з проїжджою частиною, то нескладно уявити скільки осіло  на квітках «корисних» речовин. Не зайвим буде знати радіаційний фон місцевості, де збиралися квіти липи. Такі прості правила стосуються не тільки липи, але й інших трав, продуктів, речей, які ви купуєте або самі заготовлюєте. Також надмірне вживання чаю з липового цвіту може негативно вплинути на роботу серця.

До списку новин