загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Тріщини на п'ятах: чому вони виникають і як лікувати

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Тріщини на п'ятах: чому вони виникають і як лікувати

Різні дефекти на п'ятах, в тому числі і тріщини, - проблема, від якої страждають багато жінок. Вони можуть з'явитися в будь-якому віці, викликаючи сильний біль і дискомфорт. При цьому п'яти виглядають неестетично, і їх доводиться ховати в закритому взутті. Від чого ж вони з'являються?

Причини появи тріщин на п'ятах

Дерматологи називають наступні можливі причини цієї неприємної проблеми:

 - Грибкові захворювання. - Шкарпетки і панчохи з синтетичних матеріалів. - Незручне взуття. - Авітаміноз, нестача вітамінів А, Е, так корисних для шкіри. - Занадто суха шкіра.

Крім перерахованих, причинами появи тріщин на п'ятах можуть стати проблеми зі здоров'ям, зокрема, цукровий діабет, гастрит, захворювання нирок і захворювання щитовидної залози. Тому для встановлення точної причини недуги може знадобитися консультація як дерматолога, так і інших фахівців.

Якщо ви відчуваєте дискомфорт при ходьбі, а підошви стали горіти, ніби ви йдете по розжареному вугіллю, та ще до всього цього при кожному кроці з'являється нестерпний біль у п'ятах, це означає, що у вас з'явилися тріщини на п'ятах. Ретельно огляньте підошви і, якщо помітите маленькі, тонкі насічки або глибокі тріщини на п'ятах, негайно почніть лікування. Тріщини дуже важко піддаються лікуванню, але за допомогою регулярних лікувальних процедур і зволожуючих засобів ви зможете позбутися від цієї неприємності назавжди.

Тріщини на п'ятах: домашнє лікування

Крім медичних препаратів і мазей, полегшити біль і прискорити одужання допоможуть ванночки та мазі за народними рецептами.

Ванночки

Ванночки добре робити як з метою профілактики, так і в додаток до основного лікування.

Морська сіль плюс трави - відвар череди додати в гарячу воду, розпарити ноги, після ванночки потріть п'яти пемзою і зволожите кремом від тріщин на п'ятах.

Залийте окропом картопляну шкірку і лляні насіння в пропорції 1:1, змішайте до кашки, розведіть трохи водою і опустіть в неї п'ятки. Через 20 хвилин вимийте ноги і змастіть йодом тріщини.

Див'ясил має виражену ранозагоювальну і протизапальну дію, тому і ванночки з ним виробляють найкращий ефект, усуваючи глибокі тріщини на п'ятах. Можна додавати й інші компоненти: дубову кору, календулу, ромашку, череду, звіробій, шавлія. Ноги тримають у відварі трав 15-20 хвилин, потім промокають м'яким рушником і змазують кремом.

Можна робити ножні ванни з крохмалем. Для цього беруть літр кип'яченої теплої води і додають туди повну столову ложку крохмалю, виливають це все в таз, опускають ноги на 20 хвилин. Витирають ноги насухо і змазують або гліцерином, або обліпиховою олією. Таку процедуру роблять не менше 7-10 днів.

Компреси

Добре допомагає мазь з бджолиного воску, саліцилової кислоти і парафіну - не того, з якого роблять свічки, а косметичного. Він буває різним: з добавками, вітамінами, рослинними оліями і т.д. Інгредієнти змішують в рівних частинах, і наносять на п'яти в один шар. Коли мазь засохне до утворення скоринки, таким же чином наносять ще 2 шари. Потім все підсохне, і треба буде забинтувати п'яти на добу - тому краще робити процедуру на вихідних. Через добу пов'язки прибирають, роблять ванночку з мильно-содовим розчином, обережно знімають розпарені скориночки і масажують п'яти пемзою. Таку процедуру треба зробити кілька разів, щоб тріщини повністю зникли.

Можна робити компреси з будь-якими маслами: вони зволожують шкіру і пригнічують розмноження мікробів. Крім оливкової, підійде рицинова, мигдальне, кукурудзяна, соняшникова олія : ноги треба розпарити, і надіти бавовняні шкарпетки, просочивши їх підігрітим маслом, і вкрити зверху поліетиленовою плівкою. Тримають такий компрес кілька годин або цілу ніч; можна використовувати також гусячий або свинячий жир , і незабаром ви помітите, що п'яти стали м'якими, а тріщини затяглися.

Подібним же чином діє компрес , званий вівсяними тапочками - він не тільки пом'якшує шкіру п'ят, але робить її гладкою і рожевої - а це красиво. Зваріть вівсянку на воді, додайте до неї лляне масло, і покладіть в поліетиленові пакети в теплому вигляді. Потім надіньте пакети на ноги, оберніть товстої тканиною, і лягайте на 2-3 години; після закінчення цього часу змийте компреси і намажте ноги кремом.

Дуже гарні компреси з овочами та фруктами : цибульні - до тріщин прикладають цибульну кашку; яблучні - прикладають терте яблуко; можна прикласти кружечки помідорів, терту картоплю, кабачки. Тримайте компреси хоча б півгодини, а потім змивайте і змащуйте п'яти кремом.

Закип'ятіть стакан молока, додайте 2 столові ложки дрібно нарізану листя мати-й-мачухи. Варіть на водяній бані протягом 1:00. Потім остудіть, накладіть тонким шаром на марлю і прикладайте до тріщин на 20-30 хвилин. Тріщини поступово затягнуться, а потім і зовсім зникнуть.

Відоме народний засіб - чистотіл . Свіже листя подрібнюють, накладають на п'яти і забинтовують. Зверху прикривають плівкою і надягають шкарпетки - на ніч. Вранці п'яти миють теплою водою, і труть мочалкою - загрубіла шкіра змивається.

Якщо тріщини великого розміру і болючі, то не обійтися без антибактеріального лікування. Потріскана шкіра дуже вразлива, і навіть якщо вони з'явилися не через грибкової інфекції, то вона легко може потрапити в ранку, викликаючи свербіж, біль, запалення, гнійники і навіть кровоточивість. Дерматологи в такому випадку призначають сильні антибіотики, як всередину, так і у вигляді мазей. Допоможе застосування антибактеріальних і протигрибкових мазей - з вітамінами і прополісом.

Профілактика

Щоб не довелося лікувати тріщини на п'ятах, не варто забувати про профілактику:

 - Регулярний педикюр. - Пемза і скраби для п'ят. - Якісні зволожуючі креми. - Дотримання гігієни, обережність в громадських лазнях, басейнах і т.п.

Кілька порад

Якщо у Вас тріщини на п'ятах, поменше ходіть босоніж. Шкіра пошкоджена, а значить, схильна інфекціям. Носіть зручне взуття, таку, щоб ноги не пітніли.

Пам'ятайте, що ультрафіолет ще більше сушить шкіру, не забувайте про зволоження і захисних засобах.

Носіть тільки бавовняні шкарпетки.

Правильний раціон харчування має більше значення для краси та здоров'я п'ят, ніж ми думаємо. Можна скільки завгодно робити маски та компреси, але, якщо шкіра недоотримує живильні речовини зсередини, тріщини будуть з'являтися знову і знову.

Слідкуйте, щоб на вашому столі завжди були продукти, багаті вітамінами А і Е, зелень, овочі та фрукти, печінка, кисломолочні продукти, бобові, злаки, сир, вершкове масло, яєчний жовток. До речі, жовток теж можна використовувати, як компонент масок.

До списку новин