загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Топ-10 продуктів, корисність яких розвіяли медики

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Топ-10 продуктів, корисність яких розвіяли медики

Дієтологи склали список продуктів, які варто обходити в супермаркетах стороною, незважаючи на усталені міфи про їхню користь.

Здорове харчування вже давно переросло в якийсь академічний предмет - заплутаний, багатий термінами "low fat", "органічний продукт" і "без ГМО". Без відповідної підготовки стати експертом в цій області складно, а для деяких - майже неможливо.

Згідно з даними Інституту харчових технологій, більше 64 відсотків покупців знаходяться під впливом буму здорових продуктів і, відповідно, здійснюють покупки з поправкою на цю тенденцію.Наприклад, 8 з 10 купували щось "all natural" протягом мінімум минулого півроку.

Так чи корисне "корисне"? Це питання завдяки Mаshable для всіх фанатів здорового способу життя прояснили дієтолог-радник компанії Holistic Nutrition Дженніфер Шенборн, дієтолог Nutrition Energy Лорена Томас і дієтологом Compass Nutrition Дженніфер Кало.

І щоб не хвилюватися даремно під час наступної прогулянки серед полиць супермаркету, ось найбільш згубні міфи з приводу правильного харчування і продуктів, які не тільки не оздоровлюють, але й у випадках зловживання ними можуть нашкодити.

1.    Продукти з приставкою "мульти-злаковий" і "мульти-зерновий"

Якщо суміш з 7 злаків корисна, то 12 злаків, ще краще, чи не так? Але насправді все йде не зовсім математично правильно. Приставка "мульти-зерновий" всього лише символізує про наявність у продукті двох і більше видів зерна, причому про його якість, рівні помелу, в даному випадку, мова не йде. Також подібний продукт може бути позбавлений більшості зазвичай йому притаманних поживних речовин.

Куди корисніше, як відзначають дієтологи, шукати на етикетках щось на кшталт "100% пшениця", що означає, що продукт якісний і містить максимум потрібних харчових волокон і корисних вуглеводів.

2.    Смузі і соки

Найнебезпечніша примха фанатів здорового харчування має рідку форму. Ні дня не проходить без реклами дорогих ягідних коктейлів і освіжаючих корисних соків.

"Коли ви вичавлює фрукти для соку, ви позбавляєте його волокон, що викликає різкий сплеск цукру в крові і рівня інсуліну", - зазначає дієтолог Дженніфер Кало. Так що фрукти та овочі краще їсти цілком і з шкіркою, якщо це можливо, і розподіляти їх споживання протягом усього дня, а не "пити калорії" за один присід.

    3.Гранола і мюслі

Мюслі з медом або гранола, навіть півчашки, обійдуться в 210 калорій і, що більш лякає дієтологів, зазвичай такі дрібниці ніхто не помічає. Варто пам'ятати, що мюслі часто містять в собі багато цукру, а при їх приготуванні використовують різноманітні жири і масла. Тому ставлення до подібних сніданків як до повністю нешкідливої і низькокалорійної їжі помилково.

За словами дієтолога Дженніфер Шерборн, енергія, отримана з мюслі, це енергія отримана з цукру і вона швидко засвоюється. А для отримання реального "довгограючого" джерела енергії варто вживати мінімально оброблені продукти без додавання цукру. Мюслі ж вживати при бажанні і тільки в малих кількостях.

4.    Знежирені і низькокалорійні солодощі

Через високий вміст хімічних добавок знежирені, нібито дієтичні солодощі, ніяк не можуть відповідати принципам здорового харчування.

"Вгорі складного для вимовляння складу знежиреного морозива часто значиться Пропиленгликоль E1520, чия нешкідливість ще не доведена", - Дженніфер Кало, дієтолог Compass Nutrition

5.    Фруктовий йогурт

Йогурт став досить популярним перекусом як для дітей, так і для дорослих. Але мало хто замислюється скільки цукру він містить через додавання фруктового ароматизатора.

Варто не забувати, що в одній порцій маленького полуничного йогурту може міститися до 20 грам цукру. Ця доза явно не варта пари наявних в ньому корисних бактерій, зазначає дієтолог Дженніфер Шенборн.

Виходом із ситуації може стати вибір звичайного несолодкого грецького йогурту. Його можна підсолодити медом або фруктами.

6.    Приготовлена ​​в ресторані курка

На думку багатьох м'ясоїдів, курка є майже повністю дієтичним продуктом, а також відмінним джерелом білка. Все це так, але як попереджають дієтолога, в ресторанах ця страва може перетворитися на справжню неперетравлювану бомбу.

Наприклад, курча, приготований в ресторані з використанням величезної кількості масел, солі і вершків, може подарувати зайві 1250 калорій. Так що варто або ретельно вибирати місця і заклади, кухням яких плануєте довіритися, або готувати корисне м'ясо вдома.

7.    Енергетичні снеки і батончики

Перебуваючи в перманентному стані поспіху, зайняті люди часто грішать цією спокусою. "Прихопити з собою пару батончиків та обід можна пропустити, ще пару - не знадобиться і сніданок", - думає більшість.

Але, як відзначають дієтологи, це не найкраще рішення в сфері харчування.

Через штучні підсолоджувачі, кукурудзяний сироп і часто додаване пальмове масло, енергетичні батончики не годяться навіть для здорового перекусу, не те що для повноцінної трапези. Альтернативою можуть стати свіжі фрукти, сирі горіхи і, якщо не зловживати, сухофрукти.

8.    Вітамінізована вода

В цьому випадку, варто бути чесними з собою і купити звичайну газовану воду.Незважаючи на приставку "вітамінізований", подібна пляшка води в середньому може містити близько 31 грама цукру (8 чайних ложок). А щоб зробити собі щось подібне, тільки корисніше, просто додайте в звичайну негазовану мінеральну воду шматочок лимона або лайма

     9. Масла, соуси і креми зі зниженим вмістом жиру

Як і у випадку з низькокалорійними солодощами, такі продукти в раціоні не повинні вкорінюватися міцно. Наприклад, як зазначає дієтолог Compass Nutrition, арахісове масло "зі зниженим вмістом жиру" для їжі не призначене.

Альтернативою повинні стати цілісні продукти, що не піддаються посиленою обробці за допомогою консервантів і добавок.

    10. Сироп агави замість цукру

Цей природний підсолоджувач несе в собі ту ж кількість калорій, що і звичайний цукор або мед - близько 60 ккал на столову ложку.

Тому, як зазначає дієтолог Лорена Томас, якщо ви вирішили контролювати всі джерела цукру, то слід не забувати і про ці нібито нешкідливі "натуральні" аналоги.

До списку новин