загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Показання до фізичних навантажень

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Показання до фізичних навантажень

Показання до заняття фізичною культурою і спортом носять суто індивідуальний характер. Проте все ж можна виділити найбільш загальні підходи, які обумовлюють рекомендації щодо збільшення рухової активності та супутніх фізичних навантажень на організм.

Найбільш поширеним випадком показання до фізичних навантажень для жінок буде наявність надмірної ваги. При виконанні вправ під час відвідування тренувань організм витрачає велику кількість енергії, а для її виробництва використовуються жирові відкладення. Постійно витрачаючи жирові клітини під час отримання фізичних навантажень, з кожною наступною тренуванням організм звільняється від невеликої кількості надлишкової ваги. А якщо ваш індивідуальний графік тренувань неухильно дотримується щотижня, то незабаром втрата зайвих кілограмів стане вже досить помітною.

Ще одним показанням до фізичних навантажень є "сидяча" робота або малорухливий спосіб життя в цілому. Зниження рухової активності викликає порушення роботи практично всіх систем органів людського тіла і веде до погіршення самопочуття. Щоденне сидіння в робочому кріслі протягом декількох годин значно ускладнює роботу серцево-судинної системи і процес кровообігу, викликає погіршення транспорту кисню до клітин різних тканин. Фізичне навантаження, одержувана під час виконання вправ на тренуваннях у спортивних секціях і фітнес-клубах або при оздоровчих заняттях в індивідуальному порядку, дозволяє усунути всі перераховані негативні симптоми малорухливого способу життя. Показання до виконання фізичних навантажень є найкращими рекомендаціями для профілактики гіподинамії та гіпокінезії.

Показання до фізичних навантажень можна прописати всім людям, які бажають вести здоровий спосіб життя і продовжити за цей рахунок своє творче довголіття. Однак не слід забувати, що існують також індивідуальні протипоказання до підвищених навантажень на організм

Фізичні вправи для людей похилого віку

Люди похилого віку часто страждають  втратою відчуття рівноваги. У зв’язку з цим у них розвивається невпевнена хода  та страх упасти. Справитись з цим допоможе танцювальна терапія, особливо класичні танці. І неважливо, що ви будете вивчати лише прості па чи легкі варіації танцю. Головне, що ці рухи тренують функції організму, які забезпечують утримання рівноваги. Регулярні заняття хореографією помітно знижують риск падінь у людей похилого віку. Встановлено, що щільність кісток, у тих, хто танцює  збільшується, а хода стає більш впевненою і стабільною.

Ходьба та біг  корисні для серцево-судинної системи. Тому починайте ходити, а потім і бігати у будь-якому віці. При малорухливому способі життя м’язова тканина атрофується, і обмін речовин сповільнюється.

Найкращий спосіб для підтримки здоров’я не тільки хребта а й всього Вашого організму – це виконання легких фізичних вправ.

Ці вправи можуть зміцнити Вашу спину та прес, щоб забезпечити підтримку спини та загальну гнучкість. Прогулянки пішки та їзда на велосипеді досить легко можуть увійти у ваш щоденний графік. Позитивний вплив на зміцненняспини також має плавання. Однак, для вибору вправ обов’язково зверніться до спеціаліста, щоб отримати професійну пораду.

Під час виконання вправ, переконайтеся, що ви:

Обрали вправи, які підходять рівню Вашої фізичної підготовки, та поступово підвищуйте навантаження.

Виконуєте вправи з прийнятною для вас швидкістю.

Розпочинаєте виконання вправ повільно, особливо якщо ви не виконували фізичне навантаження протягом тривалого  часу.

Пийте велику кількість рідини «під час» та «після» виконання вправ - разом з потом організм дуже легко втрачає вологу.

Робіть легкі вправи на розтягування для розминки «до» та «після» виконання вправ.

Носіть комфортне взуття та зручний одяг.

Насолоджуєтеся цим процесом!

Вправи не повинні доставляти відчуття дискомфорту чи бути причиною сильного болю. Ви не повинні втомлюватися після їх виконання. Ви можете відчути слабкий біль, легкий дискомфорт чи трохи втоми, але не сильний біль. Якщо ж Ви відчули сильний біль, припиніть виконувати вправи та проконсультуйтеся з лікарем.

На жаль, неможливо зупинити час, з віком ми все одно старіємо, але Ви можете робити кроки до більш здорового способу життя, щоб Ваше здоров’я не погіршувалося з віком. Регулярне виконання легких фізичних вправ має безліч переваг - розпочніть робити ці кроки вже сьогодні!

Крок 1:

Оберіть такий вид фізичного тренування, під час виконання якого Вам важче дихати. Це називається вправа на витривалість. Гарним прикладом є ходьба,походи на лижах, біг підтюпцем, теніс та їзда на велосипеді.

Крок 2:

Виконуйте вправи на зміцнення м’язів, вони також зміцнюють Ваші кістки та можуть допомогти Вам уникати переломів через ламкість кісток. Наприклад, намагайтеся ходити швидко, ходіть вгору чи піднімайтеся сходами, якщо у Вас є така можливість.

Крок 3:

Виконуйте вправи на баланс. Наприклад, постійте на одній нозі, потім на іншій без підтримки. Підіймайтеся вгору після сидіння без допомоги рухів руками.

Крок 4:

Не забувайте виконувати вправи на розтягування! Такі тренування не будуть розвивати Ваші м’язи чи витривалість, але вони зроблять більш гнучким Ваше тіло. 

До списку новин