загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Методики позитивного мислення

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Методики позитивного мислення

Часто доводиться чути фразу: «Хіба я винна, що хворію?». А хто винен? Екологія, віруси, гени, погані лікарі? Дуже легко списати все на них. Набагато важче прийняти думку, що більшість хвороб ми створюємо собі самі. Ні, мова піде не про фаст-фуд і лінь. Поговоримо про більш тонкі матерії. Кожен день ми сердимося, дратуємося, ображаємося. Адже наші думки і почуття не існують окремо від тіла, вони безпосередньо пов'язані зі здоров'ям. Звільнившись від негативу, можна вилікувати будь-яке захворювання без ліків. Скажете - фантастика? Мабуть, ви не знайомі з модним сьогодні позитивним мисленням. Мільйони людей позбавляються від недуг силою власного розуму. Проповідники цього методу виступають з лекціями, проводять семінари, випускають книги. Ті, хто приймає позитивне мислення, раз і назавжди відмовляються від звинувачень на адресу медицини, фармакології або уряду і беруть здоров'я в свої руки.

Взагалі, тут немає нічого нового. Те, що думки і характер людини впливають на здоров'я, віддавна відомо. Так, скандалістів, наприклад, частіше турбує печінка, сентиментальні мучаться серцевими болями, нервові страждають шлунком, а образливі - різноманітними новоутвореннями. За доказами не треба лізти в нетрі Аюрведи або читати Парацельса. Досить уважно прислухатися до того, що ми говоримо. «Жовчна людина», «приймати близько до серця», «ростити образу в собі», «я це не переварюю», «зігнувся під вагою горя» - ці вирази чітко відображають зв'язок емоцій і хвороб. Щоб переломити ситуацію, досить позбавитися від «хворих» рис характеру. У сучасній школи позитивного мислення багато вчителів. Ми познайомимо вас з найбільш відомими:

За здоровий пофігігізм!

Олександр Свіяш відомий, як письменник-психолог і найбільший "пофігіст" Росії. Він навіть з'їзди "пофігістів" проводить і нагороди самим-самим роздає. Але якщо серйозно, то суть його методу полягає в тому, щоб перестати перейматися. Тобто перестати відчувати негативні емоції. Деякі, почувши про це, обурюються. Як же так? Нас хочуть навчити бути байдужими! Нас закликають до черствості! А як же духовність?!

Спокійно, громадяни! Свіяш закликає не переживати тривалих негативних емоцій. Не переживати зовсім неможливо. Ми ж люди. Турбуйтеся собі, плачте, зліться на здоров'я! Але - один день, в критичних випадках - два. І все, досить, щоб не завдати шкоди собі. Скажете, людина не владна над почуттями? Нісенітниця! Це всього лише стереотип, придуманий для виправдання ліні та продажу антидепресантів. Керувати емоціями можна і потрібно. Свіяш розробив свої техніки.

У нього є поняття «посудина карми». Не лякайтеся, мова не про минулі гріхи. Насправді - це умовне «місце» в душі людини, де скупчується негатив. Думки чи емоції - речі хоч і тонкі, але все ж матеріальні. І в нікуди не зникають. Чим більше негативних емоцій ви відчуваєте, тим повніша ваш «посудина».

Свіяш вчить, що в молодої, в міру успішної людини, «посудина карми» наповнена відсотків на 40-50. Така людина зазвичай цілком задоволена життям, і здоров 'я у неї в нормі. При наповненні «посудини» до 60% - в житті людини все загалом непогано, але могло б бути і краще. Починаючи з 70% вже починаються проблеми. Багато цілей не досягаються, починання йдуть зі скрипом, вираз обличчя заклопотаний, настрій - теж не дуже. Після 80% відмітки починаються серйозні неприємності: хвороби, нещасні випадки, блокуються всі цілі. Заповнення «посудини» на 90% дає шанс надовго потрапити в місця позбавлення волі або на лікарняне ліжко. Ну а після 95% «пацієнт» постає перед Вищим Судом. Ну як, не пропало бажання перейматися дрібницями?

Якщо у вас серйозні проблеми зі здоров'ям - пора чистити «посудину карми», щоб не потрапити на той світ з діагнозом «розірвало від злості». Хто боїться чисток, може розслабитися. Клізма не знадобиться. «Чистка» в основному психологічна. Вправи, медитації, записи ... Загалом, знизивши рівень наповнення «посудини карми», можна позбутися від недуг. Звичайно, слід пам'ятати про загальноприйняті закони турботи про тіло - харчування і фізкультуру. А як ви думали? В людині все повинно бути прекрасно ...

Методика Норбекова

На фізкультуру орієнтує Мірзакарім Норбеков. На відміну від "пофігіста" Свіяша, у Норбекова східний темперамент рветься з перших же рядків книг: він змушує читачів, а особливо читачок, впадати в ступор або злитися - кому що більше до душі. І стверджує, що в такому стані інформація краще доходить до «пацієнта». Його вчення відрізняється від Свіяша, але тільки на перший погляд. Принципи ті ж. Пофігісти впливають розумом на тіло. Норбеков починає з ранкової зарядки. Ці прості на перший погляд вправи вилікували і продовжують лікувати сотні хворих. У чому ж секрет? Як завжди, в голові. «У хворому тілі - хворий дух!» - Проголошує Норбеков і пропонує відразу лікувати і те, і інше. Його гімнастика містить в собі секрети давніх майстрів. Для лікування необхідно увійти в особливий стан свідомості. І тоді вже вам - сам чорт не брат! Тут не тільки хвороби відступають, справжні чудеса творяться. Молодіють старенькі, встають інваліди, прозрівають сліпі. До речі, про зір. Норбеков розробив десятиденну програму відновлення зору. Без ліків, без операцій! Японці вивчаючи цей феномен, провели експеримент в одному зі своїх вузів. 90% студентів, що взяли участь в дослідженні, відновили зір на 2-8 діоптрій. «Так! ...» - Здивувалися японці. І. .. відмовилися від послуг Норбекова. Чому? Тому що ... «Це небезпечно для японської економіки». Занадто вже й вигідно продавати окуляри і лінзи, коли кожен другий погано бачить! Те ж саме можна сказати і про решту хвороб. Панацея світові не потрібна, як це не цинічно. Наше здоров'я вигідно, на жаль, не медицині і фармакології, які хворобами годуються, а тільки нам самим.

У Норбекова в арсеналі медитації, безконтактний масаж (!) внутрішніх органів, дихальна гімнастика і багато іншого. Чи варто повторювати, що для одужання необхідно не стільки оволодіти технікою, скільки мати голову на плечах.

Розблокуйте!

Володимир Жікаренцев - корифей російської парапсихології, один із засновників школи позитивного мислення. «Тіло - кристалізована субстанція душі», - говорить Жікаренцев. А оскільки «спочатку було Слово», то є дух, то і лікувати треба його. А тіло підтягнеться. Як же його лікувати? - запитаєте ви. Матерія тонка, не промасуєш, валер'янки не накапаєш і йодом не намажеш. Але, виявляється, і Дух піддається лікуванню. Треба тільки виявити у себе «неправильні» думки та емоції, які привели до тієї чи іншої хвороби. Приміром, печію викликає страх, прищі свідчать про незадоволення собою, а ожиріння уособлює захист від зовнішнього світу. Жікаренцев називає такі думки і почуття блоками. Коли блоки - «шкідники» виявлено, потрібно скласти список протилежних тверджень. І починати вселяти в собі нові світлі ідеї кожну вільну хвилину - по дорозі на роботу, наприклад. Поступово «блоки-шкідники» поступляться місцем позитивним думкам. Побічним ефектом роботи розуму стане одужання. Як зробити це чудо - докладно описано в роботах Жікаренцева.

Благо даруйте!

Валерій Синельников, вважає, що не можна тримати в собі негативні емоції. Маються на увазі не поради традиційних психотерапевтів «випускати пару», штовхаючи боксерську грушу, шафу або чоловіка. Пропонується мирний шлях - прощення. Втім, в позитивному мисленні прощення завжди - на першому місці. Без нього ніяке лікування неможливе. Пробачити своїх кривдників, життя, долю, а також себе - мабуть, найскладніше з усієї методики. Для цього парапсихологами розроблена ціла купа спеціальних прийомів - в основному медитативних.

Після того, як ви скинете вагу з душі, Синельников пропонує віддячити всім - за списком. Тому що кожен, хто зустрівся вам на вашому шляху - ваш учитель. Він дав вам урок життя, і скажіть йому спасибі. А вже благо, дароване вами, повернеться сторицею. Іноді для того, щоб позбутися від ракової пухлини, досить щиро подякувати тому, хто скривдив вас і відпустити минуле. Таких випадків «нез'ясованого» одужання в традиційній медицині чимало.

Синельников розробив ноу-хау. Психологічне Айкідо - тобто вміння йти «неушкодженим» з стресових ситуацій. Що, природно, надзвичайно корисно для здоров'я.

Любіть себе!

 

Наталія Правдіна відома як майстер фен-шуй, і лікуванням, як таким, не займається. Але раз вже ми говоримо про позитивне мислення, не згадати про неї не можна. Правдіна вважає (і не дарма), що здоров'я людини безпосередньо залежить від того, наскільки сильно вона сама себе любить. Мається на увазі не самолюбство, а саме любов до себе. Тобто ви не примушуєте себе бути жертвою, не картаєте за помилки, не перетираєте нескінченні минулі невдачі і ... спілкуєтеся з оточуючими без конфліктів. По іншому - знову ж таки - позбавляєтеся від негативних емоцій, які отруюють наш організм гірше за пестициди.

Любов до себе і свого тіла означає прийняття себе таким, який ти є - раз, прощення - два, дарування радості іншим - три.

Людина, всередині якої живе тільки Любов, не може хворіти. Звичайно, мало хто, навіть прийнявши позитивне мислення, може сказати «я є Любов». Але стати трішки світлішим душею, а заодно позбутися від фізичних страждань нам цілком під силу!

Мийте ноги в унітазі!

Таку пораду можна побачити в підручниках «для чарівників» Вадима Гурангова і Володимира Долохова. Батьком системи «Симорон» є психолог Петро Бурлан. Симорон - штука весела і незрозуміла непосвяченому. Ну як скажіть, пояснити хворій пенсіонерці, чому для позбавлення від недуги вона повинна розвісити труси на люстрі, написати гімн подагрі або стрибнути з того ж, багатостраждального, унітазу? І це - лише сота частина з арсеналу «чарівних ритуалів».

Секрет сіморонавтів-чарівників простий: все, що нас оточує - це відображення нашого внутрішнього «Я». Тобто якщо ви фізично хворі, терміново міняйте душевний настрій. Все, як у попередніх вчителів. З тією лише різницею, що це «лікування» язик не повертається назвати лікуванням. Сіморонавти теж входять в особливий стан свідомості, але замість того, щоб відповідально «чистити чакри» або запускати вздовж хребта вселенську прану, починають пустувати, як діти. Придумують дурні лікувальні «ритуали», магічні заклинання-лічилки, матюки, частівки - в хід йде все, що завгодно. Найдивовижніше, що все це допомагає! Зникають пухлини, пропадають грижі, виліковуються виразки. Вони і воду заряджають, як Чумак, і установки дають, як Кашпіровський. Головне в

Симорон - щоб при виконанні «ритуалу» ви відчували себе повним ідіотом. А як ще може відчувати себе доросла людина, що говорить з собакою або стрибає з шафи з криком: «Я видужую!». Невідомо, чи виробляється при цьому особлива лікувальна енергія, але поганий настрій - винуватець всіх бід - пропадає геть начисто. Головне, щоб уникнути непорозумінь, заздалегідь познайомити близьких з Симорон.

На закінчення хотілося б застерегти вас від поспішного рішення викинути аптечку і зробити стійку на голові або зануритися в медитацію. Ви цілком можете поєднувати традиційні методи лікування з нетрадиційними. Якщо ваші успіхи в позитивному мисленні стануть очевидними, хвороби зникнуть самі і про ліки ви поступово забудете. У цьому випадку поспішіть поділитися з нами історією вашого успіху!

До списку новин