загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вчені підготували поради тим, хто хоче дожити до ста років

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Вчені підготували поради тим, хто хоче дожити до ста років

На думку вчених, найбільше на тривалість життя впливає соціально-економічне становище людини у віці 50 років.

 

Шведські вчені завершили роботу, що тривала більшяк50 років. Дослідники спостерігали за способом життя і станом здоров'я 855 осіб, що народилися в Гетеборзі в 1913 році. Після закінчення роботи дослідники підготували кілька рекомендацій тим, хто хоче повторити досягнення деяких учасників експерименту і дожити до ста років. Детальніше з результатами роботи можна ознайомитись в Scandinavian Cardiovascular Journal.

232 з 855 учасників дослідження дожили до 80 років, 111 - до 90, а 10 відсвяткували столітній ювілей. Вчені з'ясували, що найпоширенішою причиною смерті після 80 років стали серцево-судинні захворювання (42%), на другому місці - інфекційні хвороби (20%). По 8% людей померли від раку та інсульту, 6% - від пневмонії, а решта 16% від інших причин.

Дослідники стверджують, що найбільше на тривалість життя впливає соціально-економічне становище людини у віці 50 років (якщо до цього віку вдається створити хороші умови життя, це значно збільшує її тривалість), генетична схильність до довгожительства з боку матері, нормальний рівень холестерину в крові, а також відмова від куріння.

Також вчені радять тим, що хоче дожити до 100 років, не пити більше чотирьох чашок кави в день.

Узагальнений портрет столітньоїлюдини, за версією дослідників, виглядає так: це людина, що живе в окремому будинку або квартирі, що не страждає від проблем із зайвою вагою, некуряща, яка носить слуховий апарат і користується окулярами для читання.

До списку новин