загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вчені вирішили навчати людей терпимості уві сні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Вчені вирішили навчати людей терпимості уві сні

Фахівці вважають, що метод спрацьовує тому, що уві сні люди заново програють спогади про прожитий день.

Отримана людиною в стані сну інформація здатна вплинути на його відношення до світу і навіть привчити до терпимості.

До такого висновку дійшли організатори експерименту зі сном. Спочатку випробовуваним показали дві групи осіб.

У першу увійшли зображення жінок в оточенні різних висловлювань на тему математики і науки, у другу — зображення чорношкірих людей у супроводі слів з позитивним емоційним забарвленням.

Показ кожної групи супроводжувалася характерним звуком. Потім випробувані засипали на 90 хвилин. Коли сон переходив у глибоку фазу, людям програвали один з двох звуків, причому заздалегідь вони не знали, що саме почують.

Як з'ясували вчені, після перегляду зображень і до початку сну випробувані демонстрували більш низький рівень упередженого (зневажливого) ставлення до жінок, які займаються науковою діяльністю, і до людей з іншим кольором шкіри, ніж перед стартом експерименту. Але якщо під час сну вони нічого не чули, то при пробудженні цей показник повертався до початкового "доексперементного" стану. Однак якщо піддослідним давали послухати звуки, то їх ступінь упередженості знижувалася ще на 56 % у порівнянні з оцінкою перед сном.

Повторне тестування, проведене через тиждень, показало, що упередженість учасників не відновилася до стартового рівня за цей час, залишившись на 20 % нижче початкової. Вчені вважають, що метод спрацьовує тому, що уві сні люди заново програють спогади про прожитий день, переносячи інформацію з короткочасної в довготривалу пам'ять. Якщо людина чує характерний звук, то спогад програється неодноразово, що покращує процес навчання.

До списку новин