загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як з молока зробити кефір: швидко, корисно, натурально

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Як з молока зробити кефір: швидко, корисно, натурально

Про корисні властивості такого смачного кисломолочного напою, як кефір знають всі. Багато хто із задоволенням зміцнює своє здоров’я, регулярно вживаючи його. Цей напій виробляється за унікальною технологією і відрізняється від своїх кисломолочних побратимів не тільки смаком, але і властивостями.

Головна умова приготування справжнього кефіру це наявність всього двох основних компонентів: молока і закваски, яка зроблена на кефірних грибках. Саме на них, а не на молочнокислих бактеріях або яких-небудь бактеріальних заквасках виготовляється цей продукт.

В даний час дуже складно придбати натуральний кефір, велика частина того, що представлено на прилавках – це всього лише «імітація», спроба виробників продати аналоговий напій. Тому багатьох цікавить питання чи можна приготувати з молока в домашніх умовах цей корисний напій і як зробити це правильно?

Яким він повинен бути?

Найбільш корисним для нашої травної системи і організму в цілому є свіжий кефір, якому ще не виповнилося 3 дні з моменту виробництва. Саме такий продукт стимулює роботу кишечника, сприяє очищенню організму, допомагає позбутися зайвих кілограмів і повернути стрункість фігури.

Проте відшукати такий продукт на прилавках магазинів досить проблематично, оскільки все «свіже та правильне» розбирається покупцями досить швидко.

В такому випадку єдиним способом отримати на свій стіл свіжий, смачний і справжній продукт це його самостійне приготування в домашніх умовах. Приготувати домашній кисломолочний напій не так вже й складно, головне придбати якісне молоко і таки зробити правильний кефір, щоб використовувати його в якості закваски.

Якщо знайти хороший продукт так і не вдалося, не варто засмучуватися, так як другим варіантом приготування смачного домашнього напою є використання спеціальної закваски.

Важливо пам’ятати про те, що при будь-якому способі приготування цього кисломолочного напою молоко слід обов’язково піддавати термічній обробці.

Так, пастеризоване магазинне молоко досить довести до температури 40 градусів, а домашнє необхідно закип’ятити. Також може бути використане топлене або знежирене молоко.

При цьому потрібно розуміти, що чим меншою буде жирність молока, тим більш рідким і «легким» буде кінцевий продукт.

Багато хто плутає продукт, який виходить коли скисло молоко з кефіром. Насправді це трохи різні речі.

Коли молоко прокисає природним чином, цей процес відбувається за рахунок діяльності молочнокислих бактерій. В результаті виходить продукт, так званий кисляк. Якщо молоко скисло, як не намагайтеся зробити кефір з нього вже не вийде.

Класичний рецепт

Найбільш популярним і перевіреним часом є так званий класичний рецепт домашнього кефіру.

Для того щоб його приготувати вам знадобляться наступні інгредієнти:

·         900 мл молока;

·         100 мл натурального кефіру, неодмінно свіжого (для закваски);

·         За бажанням 1 ст. ложка цукру.

Пастеризоване молоко необхідно підігріти до температури 37-40 градусів (кип’ячене – остудити), помістити в нього 100 мл закваски і ретельно розмішати.

Далі, ємність з сумішшю необхідно накрити щільною тканиною і відправити в тепле темне місце на добу. Після закінчення цього часу потрібно помістити готовий напій в холодильник на 2-3 години. Перед вживанням його необхідно розмішати.

Краще всього якщо цей кисломолочний продукт буде з’їдений протягом 1,0-1,5 доби, так як в цей період часу він максимально корисний. Саме головне не забути залишити 100 мл напою для закваски наступної порції.

Як швидко зробити з молока кефір? У тому випадку, коли кефір вам ну просто життєво необхідний протягом найближчих 6-7 годин, а пити магазинний ви не хочете, можна скористатися йогуртницею або мультиваркою.

У цьому випадку на приготування кефіру за допомогою цих засобів піде 3-6 годин в залежності від моделі та типу пристосування. При використанні йогуртниці на час приготування також впливає температура навколишнього середовища – чим вона нижча, тим довше буде готуватися кефір.

Як зробити дієтичний кефір з молока? Якщо ви хочете вживати цей напій для схуднення, то для його приготування необхідно використовувати знежирене молоко.

Спосіб приготування нічим не відрізняється від описаного вище, тільки от цукор в нього додавати не варто, а пити такий напій найкраще на другий день. Тим, хто, навпаки, хоче трохи набрати вагу в молоко для приготування кефіру потрібно додати 3-4 столові ложки жирної сметани.

До списку новин