загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як доглядати за шкірою обличчя в різному віці?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Як доглядати за шкірою обличчя в різному віці?

У кожному віці догляд за шкірою має свої особливості. Щоб зберегти молодість обличчя, починаючи з юнацьких років необхідно дотримуватися основних принципів правильного вікового догляду за шкірою.

 

Перш ніж говорити про основні правила догляду за шкірою, варто нагадати, що піклування про себе починається зі здорового способу життя. Внутрішня гармонія, відмова від шкідливих звичок, активний спосіб життя та правильне харчування — тільки все це в комплексі буде мати позитивний ефект. Наша зовнішність, в тому числі, стан шкіри, — всього лише прояв процесів, що протікають в організмі. Перш за все, повинна бути закладена міцна основа правильного способу життя.

Отже, основні принципи догляду за шкірою обличчя.

 

До 20 років — підлітковий і юнацький вік

     

Основні проблеми зі шкірою в цьому віці — вугрі, прищі і різні шкірні подразнення. Причина цього полягає в тому, що до 20 років, ще не нормалізувалася робота сальних залоз. Багато людей вважають, що в цьому віці можна не хвилюватися про подібні проблеми, які з часом зникнуть самі по собі. Але це не так. Юнацький період — перехідний час, як для організму, так і для формування психіки підлітка. Різні невирішені проблеми цього віку позначаються на формуванні характеру. Підліток, який через свою зовнішність відчуває незручність у спілкуванні з оточуючими, замикається в собі. Тому говорять, що в юнацькому віці догляд за шкірою також необхідний.

У цей період слід проводити різні процедури, що очищають обличчя, за допомогою лосьйонів, а також 1–2 рази на тиждень для оновлення шкіри обличчя робити очищення скрабом. В якості очищувальних лосьйонів використовуйте натуральні засоби, які можна приготувати в домашніх умовах:

1)    Лосьйон з чаю: в 1 склянку охолодженого зеленого чаю додайте 2 ст.л. лимонного соку. За допомогою ватного тампона протріть цією сумішшю обличчя. Лосьйон відмінно підходить для жирної шкіри, покращуючи колір обличчя і роблячи шкіру матовою.

2)    Огірковий лосьйон: дрібно подрібнити або натерти на тертці кілька огірків. 3 ст.л. отриманої маси залити 1 склянкою окропу. Накрити кришкою і залишити до повного охолодження. Отриманою масою протирати обличчя. Підходить для нормальної шкіри.

3)    Зволожуючий лосьйон: змішати 1 ч.л. олії зародків пшениці, 1 ст.л. абрикосового олії та кілька крапель ефірного олії троянди. Підходить для сухої шкіри.

20–30 років

 

У цьому віці вже можуть з’явитися перші ознаки старіння шкіри.

1)    Уникайте дуже тривалого перебування на сонці: це може передчасно висушити та зістарити шкіру.

2)    Фрукти, рослинні екстракти та настої трав, що містять антиоксиданти, ефективно призупиняють процес старіння організму.

3)    Для сухої шкіри можна проводити живильні процедури з використанням зволожувальних кремів.

30–40 років

 

У цей час оновлення верхнього шару шкіри сповільнюється, і можуть з’явитися перші зморшки.

1)    Періодично проводіть очищення шкіри.

2)    Захищайте обличчя від шкідливих впливів сонця, сухого повітря і морозу. Перш ніж вийти на вулицю взимку, нанесіть на обличчя гусячий жир або трохи олії. У морозну погоду косметологи не рекомендують користуватися кремом, тому що він містить вологу, яка може призвести до переохолодження шкіри.

3)    Робіть масаж і гімнастику для обличчя.

4)    Зм’якшуйте шкіру навколо очей. Робіть масаж шматочком льоду. Такий масаж покращує кровообіг.

5)    1–2 рази на тиждень очищайте шкіру за допомогою скрабу.

Використовуйте маски для обличчя:

1.    Поліпшити пружність, гладкість шкіри і прибрати зморшки допоможе маска з вареної картоплі з молоком і жовтком. Маску достатньо нанести на шкіру на 15–20 хв. Змити теплою водою.

2.    Морквяна маска: 2 моркви середнього розміру натерти на дрібній тертці, додати 1 ч.л. оливкової олії або сметани. Нанести на шкіру на 15–20 хв. Змити теплою водою.

3.    Огіркова маска: натерти на тертці 1 огірок, додати 1 ч.л. збитого білка і кілька крапель лимонного соку. Нанести на шкіру на 15–20 хв. Змити теплою водою.

4.    Яблучна маска: натерти 1–2 зелених яблука, додати збитий білок. Нанести на шкіру на 15–20 хв, змити теплою водою.

40–50 років

 

У цьому віці рекомендують проводити ті ж процедури, що і в 30–40 років, але з невеликими доповненнями:

1)    Очищайте шкіру настоями деревію, м’яти, ромашки, шавлії, квітів липи.

2)    Для жирної шкіри підійде вмивання розведеним водою лимонним соком.

3)    Для усунення млявості шкіри (крім шкіри з розширеними кровоносними судинами) використовуйте продукти бджільництва. Вони покращують кровообіг шкіри. Також спробуйте соки обліпихи і женьшеню.

 

4)    Протираючи обличчя лосьйоном, робіть це легкими рухами, не розтягуючи шкіру, за т.зв. шкірними лініями. Шкірні лінії — напрямки, уздовж яких шкіра найменш всього схильна до розтягування. 

5)    Застосовуйте масляні, жовтково- і фруктово-масляні маски, а також маски із суміші сухих трав. Ці маски ефективно живлять шкіру.

Лосьйон з листя алое захистить вашу шкіру від обвітрювання і зайвої сухості. Для його приготування візьміть 100 г дрібно нарізаного листя алое, покладіть в холодильник на 10–12 годин. Через цей час, залийте листя 0,5 л холодної води. Дайте настоятися 2–3 год, після цього на слабкому вогні доведіть до кипіння. Суміш остудіть, процідіть і додайте 1 ст.л. гліцерину. Таку суміш можна зберігати в холодильнику.

50 і більше…

 

З цього віку сповільнюються процеси старіння шкіри. В цей період добре застосовувати засоби, які глибоко проникають у шкіру.

Бананова маска. Для її приготування необхідно змішати по 1 ст.л. розтертого банана, сметани і меду, додати яєчний жовток. Масу нанести на шкіру на 15–20 хвилин. Така маска глибоко зволожує і підтягує шкіру обличчя. Можна застосовувати 2–3 рази на тиждень.

І наостанок

Незалежно від того, скільки вам років і який у вас тип шкіри, слід запам’ятати, що одна з основних причин старіння шкіри — нестача вологи. Щоб уникнути цього, пийте достатню кількість чистої води. Це може бути як очищена, так і джерельна вода.

Аліна Танько 

До списку новин