загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Термін придатності. Як довго можна зберігати продукти в холодильнику

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Термін придатності. Як довго можна зберігати продукти в холодильнику

Зазвичай, мало хто задумується над тим, як довго можна зберігати продукти в холодильнику. Тим часом, від цього залежить наше здоров'я.

Так, наприклад, готові страви повинні зберігатися в холодильнику, в герметичному контейнері, максимум 4-5 днів. Залишати її при кімнатній температурі більш ніж на чотири години ризиковано. Готові салати з курячим м'ясом або тунцем в холодильнику можна зберігати не більше трьох днів. Свіжі трави найкраще зберігати загорнутими у вологий паперовий рушник або помістити в пластикові пакети на зіп-застібці і, при цьому, їх не можна мити, лише безпосередньо перед вживанням. Свіжий базилік краще не зберігати більше чотирьох днів, а коріандр(кінза) - більше тижня. Гриби в охолодженому стані зберігаються до п'яти днів. При цьому їх потрібно загорнути в паперовий рушник і потім помістити в поліетиленовий пакет. Свіжі яйця завжди повинні зберігатися в холодильнику, тому що при кімнатній температурі вони досить швидко втрачають якість. Найоптимальніший термін для використання свіжих яєць - тиждень. У холодильнику вони можуть зберігатися від трьох до чотирьох тижнів. Потрібно намагатися розміщувати яйця подалі від відділення з цибулею і часником, щоб вони не ввібрали запах. Щодо варених яєць, то їхнє життя в холодильнику не повинно тривати більше тижня.

Сири  потрібно зберігати, щільно загорнувши в поліетиленовий пакет, в холодильнику до двох тижнів. І, найкраще, в нижньому ящику. Такі напівм'які або тверді сири, як чеддер або гауда, можна зберігати протягом двох-трьох тижнів, але важливо пам'ятати, що вони не повинні бути в найхолоднішій частині холодильника. Тушковане м'ясо птиці, баранина або свинячі відбивні можна зберігати в холодильнику не більше одного-двох днів. Стейки, великі шматки м'яса, щільно обгорнуті харчовою плівкою, виживуть в холоді три або чотири дні. Рибу і морепродукти найкраще вживати свіжими, не зберігаючи їх у холоді. Дозволений максимум утримання в холодильнику  цих ніжних продуктів складає не більше двох днів. Свіжі мідії заборонено зберігати більше двох днів устриці зберігаються до трьох днів. Варені ж креветки можна тримати в холодильнику лише на день більше.

Варення, консерви і копченості холодильника не потребують. Не мають потреби в ньому також картопля, ріпчаста цибуля та  часник. Навіть, навпаки, вони зберігаються там гірше, ніж поза холодильником. Помідори, також , почувають себе краще на холодильнику, ніж усередині. 

  З цієї ж причини дині, гарбуза і баклажани не стають кращими від зберігання в холодильнику. Дині та гарбузи, якщо їхня шкірка не має пошкоджень і плям від ударів, навіть можуть зимувати  на кухонній шафі і при цьому зберігають товарний вигляд і нормальний смак місяцями. Тропічні плоди тим більше не можна тримати в холодильнику. Не люблять цього також гранати та хурма.Краще завернути ці фрукти в кілька шарів паперу і тримати в сухому місці при кімнатній температурі.Недостиглі фрукти в таких умовах успішно дозрівають. Шоколаду та цукеркам холодильник протипоказаний. За низької температури на з їхній поверхні виступає конденсат. Потім він висихає, і на поверхні залишаються дрібні кристали цукру - шоколад "сивіє". Їсти його можна, але він уже не такий добрий і смачний. Якщо ж шоколад, цукерки щільно запаковані в поліетилен, то  конденсат може призвести не тільки до посивіння, але і до плісняви.

До списку новин