загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Солоні чай і кава: корисні властивості та способи приготування

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Солоні чай і кава: корисні властивості та способи приготування

Чим корисні солоні чаї та кава? Як приготувати такі напої? Дізнайтеся особливості та способи приготування.

Ви коли-небудь солили чай або каву? Ні? А варто було б. Як виявилося, в Тибеті чай завжди п'ють з сіллю - такий напій чудово втамовує спрагу. Прийнято солити чай і у киргизів, монголів, калмиків.

Чим корисні солоні чай і кава? Тим, що це не тільки напої, а й ліки, і загальнозміцнюючий засіб. Солоний чай і кава нормалізує обмін речовин, а також підвищує опірність організму хвороботворним бактеріям, тобто зміцнюють імунітет. Також вони допоможуть вам позбавитися від застуди та сильного кашлю. Чай, наприклад, використовують для лікування захворювань дихальних шляхів.

Також чай благотворно впливає на травлення і на роботу шлунково-кишкового тракту. Його приймають при отруєннях - і під час лікування, і для відновлення сил. Крім того, його рекомендують пити при захворюваннях жовчного міхура.

Солоний чай, зварений тільки на молоці, чудово позбавляє від похмілля. Він виводить з організму продукти розпаду алкоголю, прибирає нудоту і печію, прояснює мізки.

Цей чай допомагає впоратися з втомою, повертає бадьорість і відмінно тонізує. І при цьому він позбавляє від безсоння і від почуття внутрішнього неспокою.

Рецепт солоного калмицькому чаю

Для приготування солоного чаю вам знадобиться: 1 ст. ложка крупнолистового чорного чаю, 1 склянка води, 1 стакан молока (3,2% жирності), 20 г вершкового масла, сіль (за смаком), чорний мелений перець (за смаком), мускатний горіх (на кінчику ножа).

Для приготування необхідно закип'ятити воду разом з чайним листям, проварити 5-7 хвилин на повільному вогні і додати молоко. Після цього приправляємо сіллю, меленим перцем і мускатним горіхом. Після цього потрібно варити 10 хвилин, помішуючи, потім покласти вершкове масло і зняти з плити. Даємо постояти 5 хвилин, проціджуємо і наливаємо напій в чашку.

Солоний тибетський чай з маслом

Візьміть чорний чай вищої якості, залийте 4 чайні ложки чорного чаю літром холодної води, доведіть до кипіння і кип'ятіть 20 хвилин. Потім додайте щіпку дрібної морської солі, чайну ложку соди, 20 грамів вершкового масла і добре перемішайте. Цей чай надзвичайно тонізуючий, тому не рекомендується пити його на ніч.

Киргизький чай

Візьміть 50 грамів зеленого чаю, 50 грамів вершків, 2 грами дрібної морської солі. Залийте літром теплої води чай і доведіть до кипіння. Коли чай закипить, додайте морську сіль. Потримайте чай на вогні ще 10-15 хвилин, постійно помішуючи, а потім профільтруйте через ситечко.

Спершу в чашку наливають вершки, а потім вже розбавляють їх солоним чаєм.

Готуємо солону ефіопську каву

Нам знадобиться 2 чашки готової кави і половина чайної ложки солі. Щоб приготувати таку каву нам потрібно помістити першу порцію кави в будь-яку посудину, додати сіль і збити міксером до розчинення піни. Друга чашка кави подається разом з першою і туди за смаком додається концентрований солоний напій. Якщо приготовлену (вже змішану) порцію кави знову збити, можна домогтися гарної пінки.

Не забувайте, що добова норма споживання звичного чаю та кави - не більше 3 чашок, а солоного чаю або кави менше - 2 чашки. Не бійтеся експериментувати! Готуйте солоний чай і каву за нашими рецептами і дивуйте свою сім'ю і друзів.

До списку новин