загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Господарське мило для волосся корисно чи шкідливо?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Господарське мило для волосся корисно чи шкідливо?

Існує багато препаратів для догляду за зовнішністю, але багато людей віддають перевагу перевіреним засобів. Наприклад, господарське мило для волосся вважається одним з найбільш ефективних домашніх засобів. Його активно використовували наші бабусі. Вони стверджують, що після мила волосся стають міцними і блискучим. Можна сьогодні застосовувати такий засіб? Відповідь на це питання ти дізнаєшся з нашої статті.

Склад господарського мила

 

Це оригінальний засіб складається з лугів і жирних кислот. Воно володіє високим рівнем pH. Таке мило має антибактеріальний ефект. Згідно з історичними даними, аналогічне мило робили ще в Стародавньому Шумері, Вавилоні та Єгипті.

Господарське мило для волосся: мити чи не мити?

 

Наші бабусі успішно мили голову господарським милом і мали прекрасні волосся. Ніхто не скаржився на неприємну текстуру або запах. Треба врахувати, що в ті роки не було такого широкого асортименту косметичних засобів, а тому і вибору практично не залишалося. Дівчатам доводилося задовольнятися тим, що було під рукою - господарським милом. Варто наслідувати їхній приклад? У цього методу миття волосся є свої прихильники і противники. Вирішити питання можеш тільки ти. Однак враховуй складу мила. Адже наші бабусі використовували зовсім не таке господарське мило, яке продається зараз.

Сьогодні виробники пропонують мило з хімічними речовинами. Тому воно не таке вже й корисне. Твоя бабуся мила голову раз на тиждень, як і всі люди в СРСР. В ті роки була інша екологія і випускали інше мило. Крім того, раніше дівчата обов'язково ополаскивали волосся відварами цілющих трав. Цілком можливо, що саме цим пояснюється гарний стан їх волосся.

Ти все-таки хочеш мити волосся господарським милом? Тоді врахуй аргументи проти.

•   Лужне середовище, яку створює мило, руйнує захисну плівку волосся, і він стає ламким і сухим.

•   Господарське мило в рекордно короткі терміни змиває фарбу з волосся. Вони тьмяніють і набувають зовсім інший відтінок.

•   У багатьох експериментаторів після мила починає свербіти шкіра голови. Господарське мило занадто агресивно сушить волосся і шкіру. Іноді голова покривається скоринкою. В такому випадку доводиться звертатися до лікаря для лікування.

Не варто нехтувати цими фактами, перш ніж зважитися на відчайдушний крок помити голову господарським милом.

Що думають фахівці?

 

Лікарі вважають, що мити волосся господарським милом не можна. Це засіб містить занадто багато лугу. Вона пересушує шкіру голови і повністю змиває весь жир (навіть той, який потрібен для захисту від зовнішніх факторів). Втративши свою природну плівку, волосся стають сухими і млявими. Вони ламаються, тьмяніють і січеться.

Стилісти приходять в жах, почувши, що хтось миє голову господарським милом. Як показує практика, після цього кошти збільшується кількість лупи і зменшується об'єм волосся.

З приводу господарського мила існують самі суперечливі відгуки. Вірити чи ні користі цього кошти? Однозначну відповідь дати не можна. Для початку спробуй ретельно вимити руки, використовуючи мило. Ти відразу відчуєш, що шкіра вмить втратила жирність. Подушечки пальців відразу стають сухими. Такий же ефект буде і на волоссі.

Якщо ти хочеш спробувати разок помити голову господарським милом, то обов'язково приготуйте відвар для ополіскування волосся. Він дозволить мінімізувати шкоду агресивної лугу. Відвар можна зробити з ромашки, кропиви, календули та інших трав. Гарну дію надасть кислий розчин. Зробити його дуже просто: досить додати у воду трохи оцту або лимонного соку. Але сто разів подумай, перш ніж зважитися на такий експеримент.

До списку новин