загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

13 проблем, викликаних нестачею води

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
13 проблем, викликаних нестачею води

Щоб уникнути багатьох проблем зі здоров’ям, слід споживати належну кількість питної води щодня. Що буде, якщо нехтувати цим правилом?

Усе ваше життя вам, ймовірно, нагадували, що необхідно пити багато води щодня, щоб її рівень в організмі був достатній для нормального функціонування органів і запобігання хворобам. Однак є люди, які досі не знають про те, як насправді важливо пити достатню кількість води чи про її роль для організму.

Ігноруючи поради, що стосуються щоденного вживання води, такі люди наражаються на небезпеку виникнення багатьох проблем зі здоров’ям, що можуть статися як результат поганої гідратації, тобто вживання недостатньої кількості води.

Щоб ви могли отримати краще уявлення про негативні наслідки, які настають для організму від вживання недостатньої кількості води, у цій статті ми розглянемо 13 проблем із здоров’ям, які якраз і стаються через зневоднення, викликане низьким споживанням рідини.

Втома

Якщо ви не п’єте достатньої кількості води та зневоднюєте свій організм, то рівень ферментативної активності зменшується і врешті-решт це призводить до сильної втоми, фактично до виснаження. Виснаження є серйозною проблемою здоров’я, результатом якої є постійна втома та низький рівень життєвої енергії. Думаємо, що ви погодитесь, що це не надто приємний стан.

Передчасне старіння

Організм людини складається на 60% з води і залежать від цього цінного ресурсу для того, щоб функціонувати як слід. Коли ви п’єте багато води протягом дня, це допомагає боротися з вільними радикалами, які викликають передчасне старіння шкіри і внутрішніх органів. Ми впевнені, ніхто не хоче передчасно погано виглядати.

Надмірна вага і ожиріння

Тоді як вода сама по собі не спалює жир, насправді, вона відіграє важливу роль у будь-якій здоровій дієті, метою якої є втрата ваги. Пиття води сприяє виведенню токсинів і шлаків з організму. Вона також змушує вас почуватися ситими і є ключовою речовиною для підтримки здорового обміну речовин.

Якщо ви не забезпечуєте свій організм достатньою кількістю води, ви позбавляєтесь усіх важливих переваг у такому непростому завданні як втрата зайвої ваги.

Високий та низький кров’яний тиск

Пиття достатньої кількості води допомагає організму виводити токсини з кровообігу і сприяє хорошій циркуляції крові. Ваша кровоносна система потребує води для того, щоб функціонувати як слід, тому що кількість крові в організмі не є достатньою, щоб заповнити всі артерії, вени та капіляри.

Низький кров’яний тиск часто викликаний зневодненням, тому питна вода зволожить ваш організм і підвищить кров’яний тиск. Здорові напої, що містять електроліти, можуть також допомогти підняти кров’яний тиск, але уникайте напоїв з високим вмістом цукру.

Високий рівень поганого холестерину

Зневоднення є причиною втрати рідини клітинами організму, а це означає, що організм починає компенсувати її нестачу, виробляючи більше холестерину, високий рівень якого небезпечний для вашого здоров’я.

Закрепи

Для того щоб тверді відходи чи фекалії формувалися як слід і виводилися з організму, кількість рідини в організмі повинна бути достатньою для належної обробки їжі і зволожування кишечника.

Якщо ви страждаєте на хронічне зневоднення, вашому організму, звісно, не вистачає води для того, щоб видаляти тверді відходи легко, і, як результат, ви можете мати закрепи. У жодному разі не допускайте цього, ви ж уже знаєте про небезпеку закрепів для здоров’я?

Захворювання травної системи

Організм, в якому бракує води, знижує виробництво травних соків, що може викликати серйозні проблеми та захворювання шлунка, наприклад, гастрит чи виразку.

Проблеми з дихальною системою

Вода є ключовим компонентом здорової імунної системи та дуже важливою для запобігання хворобам органів дихання. Слизові оболонки легень, носа, пазух й інших частин дихальної системи повинні залишатися достатньо вологими, щоб захистити нас від забруднювальних речовин та різних дрібних пилинок у повітрі, яким ми дихаємо.

Незбалансований рівень кислотності

Для підтримки здорового кислотно-лужного балансу крові дуже важливо пити достатню кількість води. Їжа та інші фактори можуть призвести до порушень такого балансу в бік вищої кислотності, що, в свою чергу, призводить до численних неприємних і небезпечних проблем зі здоров’ям.

Екзема

Будь-який організм потребує рідини для належного потовиділення. Для цієї функції організму необхідно від 500 до 700 мл води. Разом з потом відбувається виведення токсинів і побічних продуктів життєдіяльності організму, які, якщо вони залишаються всередині, у підсумку можуть викликати подразнення шкіри, наприклад, екзему.

Інфекції сечовивідних шляхів

Функціонування ваших нирок та сечовидільної систем значною мірою залежить від щоденної наявності великої кількості води в організмі.

Коли ваш організм збезводнюється, він позбавляє сечовивідну систему такої необхідної для нормальної її роботи рідини, що значно підвищує ризик розвитку різних типів сечових інфекцій або інфекцій сечового міхура, наприклад, циститу.

Факт нестачі води легко визначити, оскільки в такому випадку ваша сеча матиме темніший колір і дуже сильний неприємний запах.

Ревматизм

Відсутність належної гідратації призводить до збільшення кількості токсинів, які накопичуються в крові, що може призвести до виникнення різноманітних хвороб і проблем зі здоров’ям. Численні дослідження показали, що брак води може значно збільшити ризик хворобливих проблеми із суглобами.

Пошкодження головного мозку

Сильне зневоднення може призвести до дисбалансу в кількості електролітів, таких як натрій і калій, в організмі, а їх дефіцит може мати серйозні наслідки для здоров’я, у тому числі може виникнути пошкодження головного мозку і збільшується ризик серцевих нападів.

Тепер ми хочемо ще раз нагадати вам просту істину, яку слід пам’ятати щодня. Пийте достатню кількість води. Також не забудьте й про якість води, вона має бути високою, оскільки неякісна вода може бути не просто зайвою в організмі, а й спричинити певні види захворювань. Ми впевненні, що ви приймете наші поради до уваги, адже ви піклуєтесь про своє здоров’я, чи не так?

До списку новин