загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У чому секрет довголіття різних націй

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
У чому секрет довголіття різних націй

Що приховує секрет довголіття?

Довгожителів можна знайти в кожній країні, але в деяких районах планети жителів, які досягли 100-річного рубежу, зустрічається набагато більше, ніж в інших місцях. Райони з високими показниками довголіття стали називати "блакитними зонами". Поки вчені нарахували їх 5: регіон Барбаджо на острові Сардинія в Італії, острів Ікарія в Греції, Окінава в Японії, громада Лома Лінда в Каліфорнії і півострів Ніко в Коста-Ріці. Кілька років тому оглядач National Geographic Ден Бюттнер разом з командою демографів, медиків і журналістів вирушив по областям довголіття, щоб вивчити цей феномен і перейняти традиції збереження здоров'я, які допомагають збільшити число повноцінно прожитих років.

Фізична активність

Найстаріші люди на землі займаються малоінтенсивною фізичною активністю. Вони не роблять фізичних вправ заради самих вправ - природні рухи і навантаження є невід'ємною частиною їхнього життя. Забезпечити собі додаткове фізичне навантаження можна, просто вибравши замість ліфта сходи, прогулявшись в магазин пішки або, коли це можливо, відмовившись від машини на користь велосипеда.

Скорочення калорій

У їжі окинавці дотримуються старовинного конфуціанського вислову хара хати бу, який нагадує, що не потрібно наїдатися досхочу. Прийом їжі слід завершувати в той момент, коли шлунок буде повний на 80%. Щоб непомітно скоротити кількість споживаних калорій на 20% під час кожної трапези, досить перейти на невеликий за розмірами посуд, не захоплюватися перекушуваннями, їсти повільно і намагатися вживати "важку їжу" в першій половині дня.

Розслаблення і зняття стресу

Всі довгожителі протягом дня влаштовують собі невеликі перерви, щоб поспілкуватися з друзями, забути на пару хвилин про термінові проблеми або просто поспостерігати за світом навколо. Такі паузи дозволяють значно поліпшити наше самопочуття, не даючи хронічного запалення, викликаного стресами, перерости в серйозні захворювання. В умовах сучасних мегаполісів влаштувати мозку перепочинок можна за допомогою йоги і медитації. Якщо не подобається жодна з практик, варто знайти собі заняття до душі і іноді повністю занурюватися в нього, відсікаючи все клопоти повсякденному житті.

Сонце

Нікойці багато знаходяться на сонці, завдяки чому збільшується вироблення вітаміну D, який сприяє зміцненню кісток і загальному здоров'ю. Дефіцит вітаміну D викликає безліч проблем, наприклад, остеопороз і серцеві захворювання. Регулярні сонячні ванни, приблизно по 15 хвилин на руки і ноги, доповнюють раціон і заповнюють недолік цього важливого елемента.

Віра

Здорові довгожителі мають віру. При цьому релігійна приналежність не має значення: ви можете бути буддистом, християнином, мусульманином, євреєм або індуїстом. Люди, які відвідують храми, частіше вибирають здорові і корисні звички. Вони за замовчуванням мають можливість для роздумів, розслаблення і медитації або за допомогою молитви, або під час служби.

Чітка мета

Сенс життя, заради якого окинавці встають вранці, виступає для них якимось невидимим захистом від стресу і знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера, артритів і інсульту. Будь то робота або хобі, вони повинні спонукати йти вперед. Не варто боятися пробувати себе в чомусь новому, знаходити нові цілі, адже незвідана область є відмінним тренуванням для мозку, що дозволяє зберігати ясність розуму і гостроту мислення.

Родина

Довгоживучі люди будують своє життя навколо сім'ї. Наприклад, жителі Сардинії пристрасно віддані родині та сімейним цінностям і намагаються селитися неподалік від інших членів сім'ї. Згідно з дослідженнями, люди похилого віку, які живуть з дітьми, менш схильні до захворювань і стресу, вони харчуються більш здоровою їжею, з ними рідше відбуваються серйозні нещасні випадки. Згуртуванню сім'ї і відчуття єдності допомагають спільні обіди і відпочинок. Подібні заходи повинні стати сімейною традицією, яку не прийнято буде порушувати.

До списку новин