загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Березове листя проти глистів і каменів у нирках

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Природні ліки діють не гірше за аптечні й не мають побічних ефектів...

Травознай Христина Чолій каже, що це далеко не весь перелік недуг, при яких може допомогти молоде листя берези. Саме зараз у ньому найбільше біологічно активних речовин. Листя берези багате на вітаміни С, Е, РР, каротин, містить бетул-феноли, кислоти, флавоноїди, кумарини, дубильні речовини, вітаміни тощо.gazeta.lviv.ua 

Молоде листя берези має сечогінну, жовчогінну, протиспазмолітичну, протизапальну, знеболювальну дію, антивірусні, глистогінні властивості, перешкоджає відкладенню солей у суглобах. Воно допомагає врегулювати обмін речовин, функцію травного тракту, подрібнити дрібні каміння в нирках і сечовому міхурі. Є хорошим засобом проти різного роду глистів, допомагає зняти набряки (особливо серцевого походження), при виразці шлунка,  поліпшує кровообіг, обмін речовин, знижує тиск, його використовують у лікуванні ревматизму, подагри. Є хорошим відхаркувальним засобом, тож його використовують при бронхітах, трахеїтах, ларингітах тощо. Багате на вітаміни воно має загальнозміцнювальну дію.

Тож, вирушаючи на вихідні на природу, можна поєднати приємне з корисним: і відпочити, подихати свіжим повітрям, помилуватися природою, і назбирати молодого березового листя. З нього можна робити (як свіжого, так і сухого) настої, чаї, вітамінні напої. Відвари листя можна додавати до ванн, полоскати ними волосся тощо.

Як правильно зібрати березове листя?  Травознай Христина Чолій радить поспішити, бо що молодше листя, то воно корисніше. Збирати його треба у суху погоду в чистому місці: в лісах, гаях, полях, які є далеко від трас, підприємств тощо. Сушити у темному місці (не на сонці), яке добре провітрюється. Зберігати у паперових чи полотняних мішечках.

Ось кілька рецептів від Христини Чолій. Настої і чаї на основі березового листя будуть корисні усім, у кого є хоч одне перераховане вище захворювання. А також усім, хто хоче зміцнити організм, поповнити  вітамінами, підвищити імунітет. Настій. Пропорція 1:4. Одну частину молодого листя берези залити чотирма частинами горілки або спирту. Поставити на сонце і настоювати два місяці. Тоді перецідити, перелити у скляну посудину. Вживати: 1-2 чайні ложки настою розвести у 50 г води і пити за 30 хв. до їди тричі на день.

Або такий настій. 1 ст. л. листя залити склянкою окропу, настояти 1-2 години, пити по 0,5 склянки тричі на день за 30 хв. до їди.

Чай. 10 г подрібненого листя берези (дві столові ложки з вершком) залити 0,5 л окропу, дати настоятися 30 хв. І випити як чай тричі на день до їди.

Цей чай – ефективний протиглисний засіб (проти різних паразитів). Його можна пити і дітям, і дорослим. Але щоб підсилити протиглисну дію березового листя,  обов’язково до чаю слід додати на кінчику ножа питтєвої соди, яка допоможе розчинити смолисті речовини.

Щоб позбутися паразитів, особливо, якщо вони давно окупували організм, пити березові чаї треба три місяці з таким інтервалом: два тижні пити, два тижні робити перерву.

Такі чаї також дуже корисні тим, хто має набряки серцево-судинного походження, проблеми з нервовою системою, страждає від розладів сну, мігрені, ниркових кольок, запаморочення тощо.

Вітамінний напиток. 100 г свіжого листя берези порізати, залити гарячою водою і настоювати 3-4 години. Тоді перецідити. Щоб напиток охоче пила дітвора, до нього можна додати трішки меду чи цукру, лимонного соку.

Відвар. Цим відваром з листя берези добре полоскати волосся. 2 ст. л.  листя залити літрою окропу, кип’ятити на маленькому вогні 15-20 хв., перецідити. Долити теплої води до початкового об’єму. Цей відвар допоможе позбутися лупи, зупинить випадання волосся і поліпшить його ріст.

Ванна. 1 кг листя берези кип’ятити 5 хв. у 10 л води, настояти 1 годину, вилити у ванну. Приймати перед сном при неврозах.

Чоловічу силу допоможе повернути листя клену

Виїжджаючи на відпочинок у ліс, зупиніться на галявині, де ростуть клени. І знайдіть час, щоб зірвати його молоде листя, лікувальні властивості якого відомі здавна. Молоде листя клена, як стверджує травознай Христина Чолій, має протизапальні, знеболювальні, сечогінні, жовчогінні, загальнозміцнювальні, ранозагоювальні, антисептичні, антибактеріальні властивості. Воно сприяє дробленню камінців у сечовому міхурі та нирках. З його допомогою можна поліпшити травний процес, нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту, зняти запалення , заспокоїти центральну нервову систему,  нормалізувати кровообіг,знизити артеріальний тиск  тощо.

Зірване молоде листя клена сушать у такий спосіб, як і березове. І з нього можна приготувати такий лікувальний засіб. Настій. 2 ст. л. кленового листя залити 100 г горілки. Настоювати сім днів у темному місці. Пити по 20-30 крапель тричі на день до їди.

Травознай радить приглянути молоді здорові деревця клену чоловікам, які хотіли б посилити чоловічу силу. Але по цілюще листя клена вони мають прийти восени. Для чудодійного напою підійде лише червоне, вогняне листя. Напівчервоне, з елементами зеленого чи жовтого, не підійде.

Для приготування напою підійде як свіже, так і сухе червоне листя клену. 1 ст. л. листя залити склянкою окропу, нехай настоюється, поки не охолоне. Перецідити й випити за три-чотири рази.

Довідка

Христина Чолій з Львівщини – травознай майже з 40-річним стажем. Вивчати трави, їхні лікувальні властивості – це родинна традиція. Зналася на травах прабабця пані Христини по батьковій лінії, яка свої знання і вміння передала доньці. У бабусі пані Христини було восьмеро дітей, але по лікарях вони не ходили – мати лікувала їх і сусідських діток травами. Батько пані Христини був священиком. Він лікував не лише душу, а й тіло своїх парафіян. Він значно поглибив знання про лікувальні властивості трав, які йому передала мати. Читав багато книжок різними мовами на цю тему, радився з лікарями, фітотерапевтами. Він знав про кожну лікарську рослину майже все: її лікувальні властивості, коли збирати, в яких пропорціях і при яких захворюваннях використовувати тощо. З трав виготовляв мазі, ліки. До нього їздили хворі з усіх куточків України і навіть з-за кордону. Допомагала йому донька Христина, яка після смерті батька продовжує його справу.

Леся Бущак

 

Джерело:
До списку новин