загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Ці квіти здатні полiпшити зiр

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Нинi бiля багатьох будинкiв можна побачити чорнобривцi, якi саме пишно квiтнуть. Однак далеко не всi знають, що цi гарнi квiти здатнi також допомогти в лiкуваннi багатьох хвороб. m.expres.ua

-- Свого часу про це не знали й ми з чоловiком, -- розповiдає Ганна Шевчук. -- Та коли в чоловiка почав погiршуватися зiр, а лiкар призначив курс лiкування, що вартував бiльше, нiж наша пенсiя, то стали шукати допомоги у знайомої травницi. Та пiдказала лiкування чорнобривцями. Ще й сказала, що цi квiти мають неабиякi лiкувальнi властивостi й здатнi допомогти при багатьох хворобах, пише газета "Експрес".

-- Яким чином чорнобривцi полiпшили зiр?

-- Я стала готувати чоловiковi салати з капусти, огiркiв, помiдорiв, у якi дрiбнесенько кришила одну-двi квiточки чорнобривцiв. Також ми почали пити настiй на основi цих квiтiв. Потрiбно столову ложку сухих квiтiв залити двома склянками окропу й настояти пiвгодини. Процiдити i вживати по двi столовi ложки три-чотири рази на день за чверть години до їди. Поволi в чоловiка почала пiдвищуватися гострота зору, та й у мене очi менше втомлюються.

А коли я обпекла окропом ногу, то стала в пригодi олiя з чорнобривцiв.

-- Де ви її взяли?

-- Її дуже просто самому приготувати. 100 грамiв квiток ретельно подрiбнiть i залийте лiтром оливкової олiї. Настоювати нiч, а тодi поставити на водяну баню на пiвгодини. Опiсля вiдтиснути квiтки, одержану рiдину перелити в посудину з темного скла i зберiгати в холодильнику. Така олiя чудово допомагає при опiках, виразках шкiри. А ще її можна додавати до салатiв, бо це сприяє кращому травленню.

-- Та чому чорнобривцi полiпшують зiр? У чому їх сила?

-- Чорнобривцi мiстять у собi багато лютеїну, а тому такi кориснi для зору, -- пояснила Ольга Ставко, фiтотерапевт. -- До речi, сухi квiтки варто додавати до компотiв, узварiв. Однак лише пiсля того, як каструлю вiдставили з вогню, бо висока температура знищить усi кориснi речовини. Також я рекомендую влiтку, коли цвiтуть чорнобривцi, приготувати настоянку для очей. Для цього сiм столових ложок подрiбнених квiток чорнобривцiв залити 0,5 лiтра якiсного самогону й на три тижнi поставити в темне мiсце. Далi вживати з водою по п'ять-шiсть крапель тричi на день за пiвгодини до їди. Така настоянка особливо корисна для заспокоєння нервової систем, при надмiрнiй тривожностi, вiдчуттi неспокою.

-- Чи порадите ще якiсь простi рецепти, якi стануть у пригодi всiм?

-- Раджу приготувати бальзам для сухих, потрiсканих, обвiтрених губ чи для запобiгання цьому в холодну пору року. Отож потрiбно 50 мл оливкової олiї перемiшати зi столовою ложкою мигдальної, додати двi столовi ложки дрiбно порiзаних свiжих квiток чорнобривцiв, перемiшати i, закривши, поставити на два тижнi в темне мiсце. Змащувати губи вранцi й перед сном.

Олеся МАКСИМЕЦЬ

 

Джерело:
До списку новин