загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У чому користь дині та як вибрати справді солодкий плід

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Що б такого з’їсти, щоб схуднути? — часте саркастичне висловлювання жінок, які вміють знаходити недоліки у своєму зовнішньому вигляді. Сьогодні ми поговоримо про продукт, який можна їсти без шкоди для фігури. Окрім цього, він славиться своїм божественним смаком та надзвичайною користю. Але інформацію на озброєння потрібно брати вже і негайно – період, коли можна придбати цей чудо-плід, скоро закінчується. Отже, поговоримо про солодку ароматну диню. jisty.com.ua

На жаль, якщо йдеться про смачну їжу, то не завжди смак поєднується з якістю. Але це зовсім не стосується дині. За медовий присмак та лікувальні властивості араби назвали її райським плодом. І не дивно, адже разом із надзвичайним смаком, користь від неї для людського організму надзвичайно велика.

Для багатьох досі невідомо, як саме величати диню: овочем, фруктом чи ягодою. У ботаніці вона класифікується, як однорічна трав’яниста рослина, що належить до родини гарбузових, баштанна культура, родичка огірків. Вона буває і маленька, трохи більше 200 грамів, і величезна, вагою до 20 кілограм. У магазинах диню зазвичай іменують десертним овочем і розміщують поруч з кавунами.

Купувати дині краще після 15 серпня, адже саме тоді вони потрапляють на наші ринки щойно з полів. І тоді вірогідність з’їсти перенасичений нітратами плід знижується до нуля.

 Чим корисна диня

Диня багата на вітаміни групи В, каротин, токоферол, аскорбінову кислоту, танін і ефірні масла. Також у ній міститься велика кількість мінеральних солей: калію, кальцію, магнію, фосфору, заліза. А ще безліч легкозасвоюваних вуглеводів, сахароза, пектин, клітковина, різні органічні кислоти. А також білків, які є «будівельниками» амінокислот.

Доведено, що клітковина, що міститься в плодах дині, повністю налагоджує роботу шлункового-кишкового тракту. Завдяки м’якій діуретичній дії, диня особливо корисна тим, хто страждає запорами, залізодефіцитною анемією. Цінний плід також рекомендовано застосовувати в лікуванні атеросклерозу, серцево-судинних патологій, хвороб нирок, печінки, колітів та геморою.

Якщо у вас проблеми з нирками і ви вже втомилися від дороговартісних та хімічних аптечних препаратів, спробуйте цей рецепт. Подрібніть насіння дині в ступці. Поступово влийте туди кип’ячену воду кімнатної температури, при цьому постійно помішуйте ложкою. Потім профільтруйте і пийте. Рекомендується споживати півсклянки цієї суміші до їжі, 2-3 рази на день.

Свіжий сік дині є чудовим протигельмінітним засобом. Півсклянки соку 2-3 рази в день – і очищення від паразитів гарантовано.

 Дамо депресії «в диню»!

На жаль, депресії стали постійними гостями у нашому житті. На допомогу знову ж таки приходить диня. Нині існують підтвердження прямого взаємозв’язку між вживанням дині і психічним станом людини. Регулярне вживання цього чудодійного плоду заспокоює нервову систему, знімає мігрень, покращує загальне емоційне самопочуття. Сучасна медицина підтвердила, що плоди дині ефективно стимулюють кровотворення і окислювально-відновлювальні процеси в організмі.

Також диня є джерелом фолієвої кислоти, яка є надзвичайно важливою жінкам під час вагітності та клімаксу. М’якоть дині містить речовини, що сприяють виробленню серотоніну – гормону щастя. І це закономірно, адже після вживання цього продукту настрій просто не може бути поганим.

Допомагає диня і від післяпологової депресії. М’якоть плоду, як вітамінний і загальнозміцнювальний засіб, допомагає у боротьбі з цим негативним проявом. Однак тут важливо не переборщити і зважити користь та ризик, аби у немовляти не було алергічних проявів та розладів шлунку.

 Динна дієта – для фігури та краси

Дуже важко знайти щось більш ароматне, смачне і при цьому низькокалорійне. І хоча вміст цукру у ній досить високий – до 13%, це не є показником негативного впливу на фігуру. Дієтичним цей продукт робить велика кількість клітковини. Волокна плоду мають здатність очищати кишечник, виводити з нього токсини і застійні шлаки, які, зазвичай, приховують струнку талію жінок.

А ще диня має сечогінну дію, тому влітку рекомендується влаштовувати очищувальні розвантажувальні дні. Як варіант, 1-3 доби можна «посидіти» на дині. У цьому випадку її рекомендується вживати протягом дня, через рівні проміжки часу. Увага: в раціоні лише диня, загальна кількість м’якоті не повинна перевищувати 1,5 кілограми на добу. Пити можна мінеральну воду без газу або ромашковий чай.

У порівнянні з іншими баштанними культурами, диня є лідером за вмістом вітаміну С. Він дозволяє позбутися зайвого холестерину, що, власне, також сприяє зменшенню ваги тіла.

Щоб позбутися пігментних плям та вугрів на шкірі, маски з дині – саме те, що треба. Їх потрібно робити 2-4 рази на тиждень. Рецепт надзвичайно простий: подрібнену м’якоть свіжої дині нанести тонким шаром на обличчя, потримати 15 хвилин. Потім змити прохолодною водою та зволожити шкіру кремом.

Каротин та тіамін, який також міститься в дині, ще називають вітамінами краси. А бета-каротину, який відповідає за здоровий колір та пружність шкіри, у дині є навіть більше, ніж у моркві. Ще один із складників чудо-продукту, кремній, позитивно впливає на стан волосся.

 Та все добре, що в міру!

Якщо дотримуватися принципу не переїдати, організм від цього отримає лише користь. Не винятком цьому є і райський плід. Варто пам’ятати, що переїдання динею може спричинити нетравлення, тяжкість або біль у шлунку. Рекомендується вживати диню окремо від іншої їжі. Однак, смакування цим продуктом натщесерце може викликати розлад шлунку. Пам’ятайте також, що диня – алергійний продукт. Дітям дозволяється вживати її не раніше 18-ти місячного віку.

 Диня для чоловіків

На Сході поширений вислів: «Диня робить жінок прекрасними, вуста – свіжими, очі – молодими, волосся – блискучим, чоловіків – бажаними, а бажання – сильним». Власне, що стосується бажань, чоловіки мають взяти собі на замітку, що насіння дині є натуральним природнім афродизіаком – речовиною, яку використовують для підсилення статевого потягу та статевої сили. Щоб істотно зміцнити ослаблену потенцію, рекомендовано вживати до 2 грамів насіння на день: просто жувати свіжим або з додаванням меду.

Окрім того, з дині можна приготувати чудову наливку, тонкий і насичений смак якої оцінять не лише друзі-чоловіки, а й жінки. Для наливки потрібно взяти одну стиглу диню, півлітра спирту і 100 грамів цукру. Чудо-продукт потрібно розрізати на дрібні шматочки, покласти їх у бутель і одразу ж залити горілкою так, щоб повністю вкрити шматочки, поставити в тепле місце і дати настоятися протягом 2-х тижнів. Потім процідити та додати 100 грамів цукру на одну 0,5-літрову пляшку наливки.

 Як вибрати стиглу та солодку диню

Диню потрібно вміти правильно вибрати – це запорука того, що ви зможете насолодитися не лише її надзвичайним смаком, а й отримати максимальну кількість вітамінів.

  • Про зрілість дині свідчить її хвостик. У стиглої – він неодмінно має бути товстим.
  • Не повністю дозріла диня має тверду шкірку, а у стиглої вона злегка піддається під час натискання.
  • Диню обов’язково потрібно нюхати. Якщо диня стигла, то аромат у неї дуже сильний.
  • Справді добра диня буде яскраво-жовтого чи помаранчевого кольору.
  • Якщо постукати по стиглій дині, звук буде глухим.
  • Смачна диня обов’язково буде важкою.
  • Не варто купувати диню, якщо шкірці є явні пошкодження або вм`ятини, адже м`якоть під ними може бути гіркою.

 Що приготувати з дині

Як уже говорилося, час для того, аби ласувати свіжою динею, швидко минає. Пропонуємо кілька варіантів рецептів, як заготовити диню, яка даруватиме сонячний настрій у холодну зимову пору.

1. Ароматне динне варення

Погодьтеся, духмяне варення в поєднанні з теплим чаєм даруватиме чи не найкращі спогади про сонячне літо.

Пропонуємо доступний і легкий у приготуванні рецепт варення. Для нього знадобиться один кілограм м’якоті дині, 500 грам цукру, 1 пакетик желфіксу (або звичайного швидкорозчинного желатину).

Далі готуємо так: м’якоть нарізаємо кубиками. Складаємо в каструлю з товстим дном. Додаємо цукор і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо ще хвилин 20-30. Піну обов’язково знімаємо. Додаємо желфікс і варимо ще 5 хвилин. Після того розливаємо варення у банки і закатуємо.

 2. Мармелад з дині

Також можна приготувати варення-мармелад. Тут знадобиться 1 кілограм м’якоті дині, 1 кілограм цукру, пів склянки води.

Диню потрібно нарізати шматочками, викласти в каструлю, долити пів склянки води і варити на невеликому вогні до м’якості. Опісля, суміш перетерти через сито або збити у блендері до стану пюре. Далі змішати приготоване з цукром і варити на маленькому вогні, постійно помішуючи, до загуснення. От і все. Лишилося тільки розкласти мармелад у стерилізовані банки і герметично закрити.

 3. Пряна диня в маринаді

Як варіант, диню також можна замаринувати. Для цього потрібна одна недостигла диня, 3 склянки цукру, 20 штук пряної гвоздики, 1 склянка оцту.

Диню потрібно очистити від шкірки, нарізати скибочками і «нафарширувати» гвоздикою. Викласти шматочки в миску, залити оцтом і лишити маринуватися на добу. Потім замариноване поставити на вогонь, довести до кипіння і варити ще 5 хвилин. Далі відкинути на сито. Рідину, що лишилася, процідити через марлю, додати цукор, півсклянки води і довести до кипіння. Цим сиропом залити скибочки дині і закатати в банки.

 Поспішайте насолодитися динним смаком та ароматом сповна. Адже найкорисніша диня у свіжому вигляді. А накопичені влітку вітаміни неодмінно покращать зимове здоров’я та стійкість до застуд. Смачного!

 

Джерело:
До списку новин