загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Помічник з городу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Петрушка – джерело калію, марганцю, вітамінів С, В1, В2, До, каротину. До речі, за вмістом аскорбінки вона перевершує лимони і апельсини – всього 25-30 г свіжої петрушки можуть покрити денну потребу організму у вітаміні С. vkurse.ua

Настої і відвари із зелені і коренів петрушки чинять легку сечогінну дію, виводять зайву рідину з організму, запобігаючи набрякам і збільшення у вазі. При цьому кошти на основі петрушки на відміну від багатьох сечогінних ліків практично не вимивають з організму мінеральні речовини, особливо кальцій і калій.

Свіжа зелень петрушки, а також настої і відвари з неї нормалізують обмін речовин, роботу серцево-судинної системи, покращують самопочуття при каменях у нирках, жовчному і сечовому міхурі, при нефриті і інших захворюваннях нирок. Сік петрушки відмінно зміцнює ослаблені десни, робить свіжим дихання. Досить пожувати одну зелену гілочку, щоб позбутися від неприємного запаху з рота.

А ще, якщо щодня включати петрушку в раціон, можна відстрочити прихід старості.

Дієтологи радять регулярно додавати свіжу зелень петрушки в різноманітні салати, соуси, супи, овочеві запіканки і рагу, рибні та м‘ясні котлети, маринади. А якщо ви захворіли, використовувати петрушку можна й інакше.

При набряках. Чайну ложку сухих коренів петрушки і 2 чайні ложки сухого листя залийте склянкою окропу. Укутавши рушником, настоюйте 2-3 години. Настій процідіть і пийте маленькими ковтками за 30 хвилин до їжі. До речі, якщо полоскати цим настоєм рот після їжі, можна зміцнити ясна.

При ударах. Розітріть свіжі листочки петрушки і прикладіть на хворе місце, зафіксувавши пов’язкою. Міняйте листочки на свіжі 2-3 рази в день.

При випаданні волосся. Для зміцнення і поліпшення росту волосся корисно обполіскувати волосся після миття таким відваром. Подрібніть 50 г свіжого листя петрушки, залийте 0,5 л води, поставте на помірний вогонь на 15-20 хвилин. Отриманий відвар процідіть, розведіть невеликою кількістю теплої води і використовувати для ополіскування чистих волосся

 

Джерело:
До списку новин