загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Молочні продукти, як правильно вживати

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Про молочні продукти ходить безліч чуток. Хтось запевняє, що дорослим пити молоко шкідливо, хтось вважає, що воно викликає набряки, а хтось рекомендує цей продукт тим, хто всерйоз замислюється про довголіття. petrukiv.te.ua

Всі ми звикли до того, що молоко - це напій. Однак називати його саме так не цілком правильно. Природа задумала його як повноцінне харчування. Грудні діти здатні засвоювати молоко завдяки лактозі і реніну - ензимам, необхідним для його перетравлення. У дорослої людини вони виробляються менше, внаслідок чого молочний казеїн може утворювати в шлунку щільні згустки.

Чому ж просто стакан молока сам по собі набагато корисніший, ніж те ж молоко, але вигляді фруктово-молочних коктейлів? За одну годину молоко перетравлюється в організмі на 32%. І будь-які добавки, будь то ягоди, фрукти або овочі, тільки ускладнюють і без того складний біохімічний процес. Навіть молочна каша буде засвоюватися гірше, ніж каша, приготована на воді. Якщо хочеться більш ніжного молочного смаку, можна зварити її на вершковому або топленому маслі.

Щоб використати з молока максимум користі, його краще вживати як самостійну страву окремо від інших продуктів. Зі здорового раціону бажано повністю виключити поєднання молока і м'яса, молока й риби, молока і хліба. Такими гастрономічними парами можна нанести собі набагато більше шкоди, ніж користі. Молоко однаково добре в будь-який сезон і в холодному, і в теплому вигляді. У багатьох зігріваючих напоях присутнє молоко. Одних з рецептів кави з молоком або молочних пуншів існує кілька десятків, а найпоширеніші інгредієнти зимових напоїв - мед і кориця. Для заспокійливого ефекту на ніч в підігріте молоко можна додавати мед і спеції (шафран, фенхель, ромашку). З молоком можна змішувати навіть настій шипшини.

Процес засвоєння кефіру відрізняється від процесу засвоєння молока завдяки вмісту в ньому живих культур молочнокислих бактерій. Кисломолочні продукти в цілому засвоюються набагато легше і швидше, надаючи благотворний вплив на шлунок і кишечник. За той же час, коли молоко у шлунку перетравлюється лише на третину, кефір засвоюється майже повністю - до 90%. Усі наявні корисні речовини - кальцій, вітаміни і мікроелементи - за короткий термін розчиняються в шлунку і швидко всмоктуються слизовою кишечника. Добавки у вигляді ягід і фруктів тут будуть більш корисним доповненням, ніж в молоці.

Кефір п'ють в охолодженому вигляді. У теплу пору року він відмінно підходить для перекусу, а ось взимку краще пити ряжанку, яка теж є кисломолочним продуктом і виготовляється з топленого молока.
Все, що сказано про кефір по частині вживання, можна застосувати і до йогурту. Він є самодостатнім десертом. До йогурту підійдуть ті ж добавки - ягідні, фруктові, злакові.

Те, що сир містить багато кальцію - ми знаємо з дитинства. Але мало хто знає, що сир здатний перетравлюватися в шлунку протягом двох годин. Правда, в поєднанні з жирами і вуглеводами ця швидкість знижується, а з білками і вітаміном Д збільшується на 10%. Всілякі рослинні добавки (фрукти і ягоди, овочі та зелень, горіхи і сухофрукти) також допомагають швидкому засвоєнню. Охолоджений сир вважається річним продуктом, а в зимовий час з нього роблять гарячі сирники, вареники, запіканки. Також його часто використовують для дієтичного столу.

 

Джерело:
До списку новин