загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

15 порад, які допоможуть дожити до ста років

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Кожна людина прагне бути здоровою і дожити до ста років. Але у світі існує стільки видимих і невидимих загроз, що зробити це бажання реальністю досить складно. То ж, якщо ви пильно стежите за своїм здоров'ям, вам допоможуть 15 порад задля здорового і щасливого довголіття.

1. Читай газети догори дригом
І це не жарт. Читаючи саме таким чином, ви піддаєте свій мозок невеличким стресам, які допомагають йому відновлювати зруйновані клітини. Також ви можете писати незвичною для тебе рукою, вивчати іноземну мову...

2. Їж фрукти й городину червоного кольору
Мало хто знає, що солодкий перець містить більше вітаміну С, аніж апельсин. Буряк же багатий нітратами, які розширюють кровоносні судини, а помідори є джерелом лікопену, який захищає від ракових і серцево-судинних захворювань.

3. Швидко бігайте
Біг знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань на цілих 30 відсотків. Замість бігу можете кататися на велосипеді.

4. Будьте обережними при користуванні громадською вбиральнею

Після кожного відвідування громадського туалету необхідно ретельно мити руки, щоб позбутися  бактерій, які можуть не тільки викликати серйозні захворювання, але й послабити ваш імунітет.

5. Їжте банани

Цей фрукт знижує кров'яний тиск. Банан містить калій, який  допомагає протидіяти шкідливим наслідкам надлишку солі в раціоні.

6. Присідайте
Ця найпростіша вправа допомагає зміцнювати м'язи, які в майбутньому, особливо в літньому віці, допоможуть запобігти падінням.

7. Пийте хоча б одну чашку чаю в день
Чай знижує рівень гормонів стресу в крові й збільшує шанси на виживання у випадку серцевого нападу на 28 відсотків, тому що антиоксиданти, які містяться в чаї, зміцнюють кровоносні судини.

8. Лягайте спати на годину раніше
Сон усього на одну годину довше сприяє зниженню й нормалізації кров'яного тиску. Також тривалий сон допомагає людині боротися зі стресом.

9. Їжте натуральний йогурт
Продукти із пробіотиками позитивно впливають на травний тракт.

10. Використовуйте зубну нитку
Вона допомагає позбутися  бактерій, які викликають карієс, що в підсумку захищає вас від серцево-судинних захворювань, цукрового діабету й слабоумства.

11. Дихайте через соломинку
Робіть цю вправу щодня, щоб поліпшити роботу легенів, знизити частоту серцевих скорочень і знизити кров'яний тиск. Робіть вдих через ніс, а видихайте через соломинку.

12. Тримайте дім у чистоті
Люди, які часто прибирають у своєму будинку, мають високий рівень серотоніну (гормону щастя). Він, у свою чергу, позитивно впливає на гарний сон і правильне харчування, і як наслідок, на довголіття.

13. Їжте бекон замість ковбаси

Це може видатись досить дивним, але він менш калорійний, аніж ковбаса. Його вживання може запобігти серцево-судинним захворюванням і ожирінню.

14. Щодня ходіть на прогулянку
Ходьба позитивно впливає на роботу мозку й захищає від слабоумства.

15. Накладайте на тарілку менші порції їжі

Експерименти на пацюках показали, що гризуни, які їли менші на 30 відсотків порції, жили у двічі довше.

 

Джерело:
До списку новин