загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

16 вправ китайської медицини для здоров’я очей

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Комплекс вправ китайської медицини для захисту очей від перенапруги. Нічого складного в цих вправах немає, а ось помітний терапевтичний позитивний ефект вони дають практично моментально.

Займатися зміцненням зору необхідно регулярно і часто, а найкраще - щодня. Комплекс вправ для очей вимагає деякої попередньої підготовки, а саме:

 - Ви не повинні бути принічені або засмучені в момент виконання вправ;

- Ваш емоційний і психічний фон повинен бути спокійним, а ви - розслаблені;

- Краще займатися там, де немає відволікаючих чинників, де спокійно і затишно;

- Потурбуйтеся про те, щоб на вас була надітий просторий і зручний одяг з бавовни;

- Краще заздалегідь добре провітрити приміщення, в якому ви збираєтеся займатися.

1. Масаж обличчя. Рухами, що нагадують умывающуюся кішку, помасажуйте обличчя кистю однієї руки. При масажі приділить основну увагу брів та очей. Немає необхідності робити це тривало. Закінчуйте, коли шкіра обличчя злегка зігріється (рис. 8-12).

2. Розтирання голови. Пальцями однієї чи обох рук розітріть коріння волосся так, щоб голова прояснилася і заблищали очі (рис. 8-13).

3. Стукати в барабан. Постукайте пальцями обох рук по голові від лоба до потилиці. Це добре впливає на зір (рис. 8-14).

4. Закривати очі. Закрийте очі на кілька секунд до хвилини. Дозволяє зберегти хороший зір і зняти з очей втому.

5. Дивитися вдалину. Дивіться, скільки зможете, з вашого вікна в синє небо і білі хмари або ж на цятки на далекої стіні. Допомагає відрегулювати зір і уникнути його ослаблення, викликаного деформацією очного яблука.

6. Моргати. Двічі моргніть, а потім щільно заплющіть на якийсь момент, після чого різко і широко відкрийте очі. Повторіть всі вправу 2-3 рази.

7. Дивитися навколо. Тримайте голову прямо, плавно рухаючи очними яблуками вліво і вправо. Повторіть так кілька разів.

8. Дивитися пильно, як тигр. Поверніть голову, щоб озирнутися назад, поперемінно вліво і вправо, 4-5 разів. Попереджує і виліковує хвороби шийних хребців, а також покращує зір (рис. 8-15).

9. Витріщатися. Широко розкрийте очі і уважно дивіться на що-небудь всередині або зовні кімнати. Об’єкт повинний знаходитися або на рівні, або трохи нижче очей. Після цього прикрийте очі на деякий час і уявіть подумки побачений образ. Повторіть вправу 2-3 рази. Допомагає поліпшити як зір, так і пам’ять.

10. Обертати очима. Прокинувшись вранці, зробіть 4-5 обертальних рухів очима спершу, а потім проти годинникової стрілки, тримаючи очі закритими. Потім відкрийте очі і повторіть вправу. Увечері почніть з обертання відкритими очима, а потім перейдіть до вправи із закритими очима.

11. "Прасувати" очі. З силою потріть кисті рук один про одного, щоб вони стали теплими. Долонями протріть очі і кілька разів легко натисніть на них (рис. 8-16).

12. Точкове натискання. Суглобами вказівних чи великих пальців натисніть кілька разів на біологічно активні точки очей і області навколо них, а також на ті, що розташовані на бровах (рис. 8-11). Робіть для кожної точки лише одне—два обертальні рухи. Сила тиску повинна бути від легкої до важкої. Після цього зробіть м’яка який масаж.

13. Пощипувати куточки очей біля носа. Закрийте очі, великим і середнім пальцями ущипніть куточки очей біля носа. Вказівним пальцем натисніть на точку інь-тан між брів, і затримайте дихання. Потім, продовжуючи пощипувати і натискати трьома пальцями, видихніть, коли відчуєте спертость. Вправи виконується один раз.

14. Витирати потилицю. Однією рукою натисніть на верхню частину потилиці і з силою витріть його зверху вниз кілька разів.

15. Розслабити спину. Зробіть глибокий вдих, щоб роздулася грудей, і втягніть живіт. У тієї ж годину підніміть голову вгору, щоб максимально витягнути вгору хребет, а потім видихніть і поверніться у своє початкове положення.

16. Язиком ребра. Підставами долонь повільно, але сильно розітріть ребра з обох сторін. Проробіть це більше 10 разів, а потім потисніть по черзі плечима також понад 10 разів (рис. 8-18).

Цзен Ціннань, Лю Даоцин, «Терапевтичні вправи китайської медицини»

 

Джерело:
До списку новин