загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Горіхи: в чому користь різних видів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Горіхи – відмінний дієтичний перекус. За калорійністю і вмістом білків майже всі горіхи не бідніші м’яса. Однак їх секрет в тому, що приховані в них калорії організм засвоює в повному обсязі. Набагато корисніше з’їсти жменю горіхів, ніж бутерброд!

Користь горіхів

Горіхи – єдине джерело бору, який засвоюється організмом, а він необхідний для підтримки здоров’я кісток, допомагає забути про біль і ломоту в суглобах, захищає від переломів.

Також в горіхах міститься мідь, яка сприяє підвищенню рівня гемоглобіну, що особливо важливо для постачання клітин киснем у тих, хто багато часу проводить в закритих приміщеннях. При дефіциті міді ми відчуваємо слабкість і млявість.

Будь-які горіхи більше ніж наполовину складаються з жирів, і все-таки від них не товстіють, навіть навпаки. Чому? Справа в тому, що ненасичені жири, що містяться в них, дуже корисні: рівень поганого холестерину в крові від них не підвищується, а знижується.

Так що при низькокалорійної дієти корисно додавати трохи горішків в супи або салати, замінювати ними традиційні шкідливі перекуси.

Ще одна важлива складова горіхів – це поліненасичені жирні кислоти. Вони дуже цінні для роботи мозку, тому горіхи дуже рекомендуються для літніх людей.

Види горіхів

Волоські горіхи дуже корисні при діабеті. Вони покращують травлення, допомагають знімати напади стенокардії, живлять клітини головного мозку і відмінно стимулюють мозкову діяльність.

Кедрові горішки особливо цінні швидко засвоєними і легкими білками. Вони допомагають зміцнити імунітет і дуже корисні при жовчнокам’яній хворобі і ішемії серця.

Кешью можуть похвалитися непоганим антибактеріальним, антимікробним, антисептичним і тонізуючим засобом. Вони особливо рекомендуються при серцево-судинних захворюваннях, анемії і порушення обміну речовин.

Макадамия (за смаком нагадує фундук) коштує недешево через те, що шкаралупа з великими труднощами відділяється від ядер. Її масло містить пальмітинову кислоту, яка надає омолоджуючу дію на шкіру.

Фісташки з усіх горіхів самі низькокалорійні, а ось клітковини в них багато. Завдяки цьому вони допомагають регулювати рівень цукру і холестерину в крові.

Арахіс завдяки високому вмісту фолієвої кислоти сприяє оновленню клітин. Крім того, антиоксиданти, якими він багатий, перешкоджають розвитку атеросклерозу, склерозу і недугах серця і судин.

 

Джерело:
До списку новин