загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Цей сік корисний при сечокам'яній хворобі, гіпертонії і не тільки!

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Сік цибулі буквально насичений біологічно активними речовинами та сполуками.

Зокрема:

 - це цукри - їх у ньому більше, ніж у яблуках і грушах; 

 - інулін - полісахарид, дуже важливий для обміну речовин;

 - білки, жири, ферменти;

 - алкалоїди;

 - сапоніни;

 - ефірні олії, органічні кислоти та харчові волокна;

 - вітаміни: каротин, С, Е, Н, К, РР, групи В;

 - мінерали: калій, кальцій, магній, сірка, натрій, фосфор, хлор, залізо, алюміній, бор, йод, кобальт, марганець, мідь, нікель, рубідій, фтор, хром, цинк тощо.

Крім того, цибуля містить багато фітонцидів - речовин, що забезпечують рослинам імунний захист і пригнічують ріст та розмноження грибків, бактерій і вірусів. Тож, коли ми вживаємо цибулю чи сік із неї, ці фітонциди починають захищати й нас: вони активно знищують стрептококи, туберкульозні, дифтерійні й дизентерійні палички, а також віруси грипу та інших ГРВІ.

Отже, зважаючи на все сказане вище, стає зрозуміло, чому народні цілителі просто не могли проігнорувати цей овоч і широко застосовували його у своїй практиці - як для профілактики, так і для лікування найрізноманітніших хвороб.

Регулярне вживання цибулевого соку поліпшує апетит і вироблення травних ферментів, сприяє виведенню токсинів з тканин, у тому числі й зі шкіри. За грипу та кашлю допомагає позбуватися від мокротиння. А в разі сечокам’яної хвороби діє як сечогінний засіб, усуває набряки, виводить пісок і навіть камені.

Якщо в разі атеросклерозу, особливо на початкових його стадіях, почати приймати цибулевий сік з медом, захворювання припинить свій розвиток. Корисний сік цибулі й за геморою, і за надлишку холестерину в крові тощо.

Про сік цибулі зазвичай згадують під час епідемій і застуд: грипу, бронхіту, ангіни. Зокрема, в разі грипу народна медицина радить соком цибулі кілька разів на день змащувати слизову оболонку носа - це допомагає запобігти ускладненням.

За нежитю корисно закладати в ніздрі марлеві чи ватні тампони й тримати їх там по 10-15 хв. Якщо витерпіти печіння дуже складно, можна закладати їх у кожну ніздрю по черзі. Дітей не слід змушувати терпіти цю процедуру, їм можна закапувати в ніс сік цибулі, змішаний з медом та перевареною водою.

До того ж і дітям, і дорослим допоможе вилікувати нежить вживання цибулевого соку всередину. Для цього його слід змішати з медом 1:1 і приймати по 1 ч. л. 3-4 рази на день, за 15-20 хв до їди. Так само приймають сік цибулі й у разі ангіни, але тепер його можна вживати й у чистому вигляді, без меду.

У разі бронхіту під час їди корисно приймати по 1 ст. л. соку цибулі, змішаного 1: 1 з медом, - це поліпшує відходження мокротиння.

Аденоїди можна лікувати такою сумішшю: змішати 10 мл свіжого соку цибулі, 10 г меду, 5 г розтопленого прополісу, 15 г масла какао й 30 г олії обліпихи. Усе ретельно перемішати до однорідної маси. Змочити в цій суміші марлеві чи ватні джгутики й закласти їх у ніздрі на 20 хв - повторювати кілька разів на день. Дітей можна лікувати так само - отримана суміш не зумовлює гострого печіння.

За гіпертрофії передміхурової залози рекомендується приймати протягом місяця тричі на день до їди по 1 ст. л. суміші соку цибулі й меду (узятих 1: 1).

Помічна ця суміш й у разі склерозу судин головного мозку. Її слід приймати так само, але двічі на день протягом 2 місяців.

У разі гіпертонії корисний такий засіб: із 3 кг цибулі вичавити сік, змішати з 500 г меду, додати перегородки волоських горіхів - 25 шт, покласти все в банку, залити розведеним спиртом чи горілкою й 10 днів настоювати в темному місці. Потім перецідити. Приймати по 1 ст. л. 2-3 рази на день.

За сечокам’яної хвороби сік цибулі п’ють по 2 ст. л. тричі на день після їди.

Ослаблення зору швидко виліковується за допомогою змащування повік на ніч сумішшю свіжого соку цибулі з медом (1:2). А в разі розвитку більма на оці таку суміш рекомендується закапувати в очі на ніч по 1-2 краплі.

До речі, регулярне споживання цибулі чи її соку значно поліпшує зір.

За геморою сік цибулі з медом (1:2) приймають по 1 ч. л. 3-4 рази на день до їди.

У разі загострення геморою рекомендується соком цибулі змащувати місця запалень шкіри біля ануса.

Під час запалення середнього вуха, шуму у вухах рекомендується закапувати вуха теплим соком цибулі (по 4 краплі). Для дітей цей сік слід розчиняти теплою перевареною водою 1:2. Також за цих проблем можна вставляти на ніч у вухо ватку, змочену в цибулевому соку.

Якщо у вусі шумить чи смикає, з нього починає текти, то допоможе ще такий рецепт: у великій цибулині, у верхній її частині, вирізати прямокутне заглиблення, засипати туди кмин - 1 ч. л., й накрити вирізаною частиною. Потім цибулину спекти в духовці й вичавити з неї сік, поки вона ще тепла. Закапувати цим соком вуха по кілька крапель двічі на день. Зазвичай через день усі симптоми захворювання зникають.

Увага! У цибулевого соку існують і протипоказання. Його не можна вживати людям із захворюваннями жовчного міхура, нирок, печінки, виразкою шлунка, панкреатитом та в разі загострення серцевих хвороб.

Джерело:
До списку новин