загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вам за 40? Пора на боби!

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Науковці довели, що для сповільнення процесів старіння та розвитку хвороб старості, таких як атеросклероз, діабет 2-го типу, ішемічна хвороба серця, інсульт, інфаркт, катаракта, остеопороз та інші, вміст білків у раціоні потрібно зменшувати після 40 років, а після 50 - ще більше. І робити це варто передусім за рахунок м'яса.

М'ясо, багате на амінокислоти, активує так званий сигнальний шлях, тобто каскад молекул, які стимулюють синтез білка, ріст клітин та відлучають вкрай важливі механізми «ремонту» клітин (автофагія), видалення старих та хворих (апоптоз).

Тому постійна активація mTOR (специфічний білок, який стимулює процес утворення та накопичення білка в організмі) провокує запалення, розвиток серцево-судинних хвороб, діабету 2-го типу, багатьох видів раку та скорочує тривалість життя.

І хоча mTOR також дуже потрібний, але його активність слід балансувати.

Саме тому оптимальним шляхом є вживання рослинних білків, зокрема, бобових (боби, квасоля, горох, сочевиця, нут тощо).

Другою важливою перевагою бобових є велика кількість харчових волокон.

Причому - різних. І розчинних, які поглинають токсини, канцерогени, шкідливі речовини, й нерозчинних, які не дають застоюватися кишковому вмісту та сприяють виведеню його з організму.

Є й третя причина полюбити бобові:  їх дуже любить наша мікрофлора.  Особливо бобові потрібні для росту корисних мікроорганізмів. Здорові вони - здорові ми.

Одне слово, вживайте бобові. Щоб добре засвоювалися - попередньо замочіть, а потім добре проваріть.

Зокрема, рекомендуємо приготувати на вечерю таку страву: сочевиця із м'ятою, оливковою олією, базиліком, бальзамічним оцтом і куркумою.

Оксана Скиталінська, лікар-дієтолог

Джерело:
До списку новин