загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Що не можна робити відразу після їжі – головні помилки

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Наша травна система – це досить складний механізм, який працює за певною схемою, порушуючи яку ми шкодимо самі собі. Напевно, багато хто з вас навіть не замислюються про те, що роблять щоденні помилки, наприклад, починаючи пити чай відразу після обіду або ж закурюючи сигарету після трапези. Щоб ваш організм не страждав і працював, як годинник пропонуємо вам дізнатися, що не можна робити відразу після їжі.

Чаювання. Ті, хто любить завершувати обід або вечерю чаюванням, повинні пам’ятати про те, що точно так само, як не рекомендується пити безпосередньо під час прийому їжі, слід відмовитися від звички запивати їжу відразу після трапези. Справа в тому, що будь-яка рідина, що випивається разом з їжею, знижує ефективність шлункової секреції, знижує кислотність, заважає нормальному травленню і викликає почуття переповненості шлунка. А чашка чаю після їжі ще й активно перешкоджає засвоєнню заліза. Кращий час для пиття – 20-30 хвилин перед їжею. Ви підготуєте шлунок до прийому їжі і запустите обмін речовин. Краще віддати перевагу склянці води з лимоном, але чашка кави або чаю в цьому випадку теж не зашкодить. А тим, хто не може уявити своє життя без післяобіднього чаювання, рекомендується почекати після їжі годинку-другу.

Сон. Якщо ви ляжете подрімати відразу після їжі, то є висока ймовірність того, що прокинетеся ви з печією і почуттям дискомфорту в шлунку. У лежачому положенні травні соки потрапляють зі шлунка в стравохід і викликають ці неприємні відчуття. Вирішити проблему просто: лягайте спати не раніше, ніж через 2 години після прийому їжі. І завжди пам’ятайте про те, що вечірній прийом їжі повинен бути найлегшим – так на наступний день ви будете прокидатися з хорошим настроєм і відмінним самопочуттям.

Тренування. Тут все просто: по-перше, ви самі навряд чи наважитеся займатися фізичною активністю з “повним шлунком”, а по-друге, навіть спортсмени-любителі прекрасно знають, що останній прийом їжі перед тренуванням повинен бути не надто обтяжливим і не викликати згодом нудоту, гикавку та інші примхи травної системи. Якщо на вас чекає серйозне тренування – їсти варто не пізніше, ніж за 2 години до нього. Віддайте пріоритет корисним повільним вуглеводам або білковій їжі.

Куріння. Ця згубна звичка заважає засвоюватися навіть найкориснішій їжі, якщо ви палите відразу після їжі. Нікотин шкодить м’язам кишечника і порушує процес травлення. Якщо ви поки не в силах відмовитися від сигарет, пам’ятайте, що куріння після обіду зашкодить вам в два рази більше, і в цьому випадку потрібно постаратися не курити хоча б півгодини.

Фруктова тарілка. Зазвичай фруктами перекушують перед обідом, але якщо ви любите з’їдати яблуко або банан одразу після прийому їжі, то повинні знати, що так ви перешкоджаєте нормальному переварюванню їжі. Фруктові кислоти неодмінно спровокують процеси бродіння в вашому шлунку, їжа буде перетравлюватися довше, а ви – відчувати дискомфорт. Перш ніж з’їсти улюблений фрукт, почекайте кілька годин після основного прийому їжі.

Прогулянка. Багато хто з нас вважають, що прогулянка відразу після їжі корисна для травлення і кращого засвоєння їжі, але, насправді, все трохи інакше. Якщо хоч раз під час такої прогулянки ви відчували почуття нетравлення або кислотний рефлюкс (відтік шлункової кислоти в горло), ви повинні розуміти, що причиною цього стало ваше рішення піти прогулятися, одразу після трапези. Вирушати спалювати калорії можна не раніше, ніж через півгодини після їжі: тільки так прогулянка піде вам і вашому шлунку на користь і принесе справжнє задоволення.

 

Джерело:
До списку новин