загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Знайдено простий спосіб уповільнити старіння

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Низькокалорійна дієта здатна поліпшити функціонування біологічного годинника у літньому віці, перешкоджаючи старінню. Поки, втім, ці висновки повною мірою актуальні лише у випадку з гризунами.

 На основі експерименту з 6 - і 18-місячними мишами, у яких відібрали зразки тканин печінки, вчені відстежили, які гени в цих тканинах проявляли найбільшу активність у різний час доби.

Досліди показали, що добові ритми відповідальні не тільки за режим сну й неспання, але й за енергоефективність клітини: витрата енергії знижується під час сну або при відсутності фізичної активності, передає Naked-Science.

Цей механізм добре працював у молодих мишей, проте майже повністю зникав у старих. Фахівці перевели старих гризунів на низькокалорійну дієту: корм містив у собі на 30% менше калорій, ніж зазвичай.

За рахунок цього клітини печінки літніх мишей почали економити енергію настільки ж ефективно, як і в молоді роки. Так вчені змогли збільшити життя мишей на кілька десятків тижнів, при чому суттєво зросла їхня активність.

Дослідники не поспішають робити далекосяжних висновків, однак вважають, що подібні процеси можуть проходити і в інших клітинах живих істот. Розуміння взаємозв'язку добових ритмів, низькокалорійної дієти й старіння, як вважають фахівці, здатне допомогти в майбутньому продовжити людське життя.

 

Джерело:
До списку новин