загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Техніка швидкого відновлення після стресу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

ВІД СТРЕСУ ОРГАНІЗМ «РЕКОМЕНДУЄ» БІГАТИ.

Під час будь-якого стресу в людини різко підвищується м'язовий тонус, усе тіло ніби стискається, готуючись до стрибка чи втечі. Це дає колосальне навантаження на серце, прискорюється серцевий ритм, стискаються судини, підвищується тиск,  згортання крові, тобто людина готова втікати чи атакувати. Ці дії потрібні для того, щоб позбутися адреналіну, який завжди виробляється в організмі під час стресу, а вивести його можна лише за допомогою м’язового навантаження, дихальних вправ та вживання препаратів рослинного походження. Раніше наші пращури у разі нападу якогось звіра чи ворога, зазвичай, давали відсіч, тобто атакували, чи… втікали. Таким чином адреналін виводився, а організм швидко відновлювався після стресу. 

Сьогодні кожен із нас щоденно, до того ж неодноразово, може потрапляти в різноманітні стресові ситуації – чи-то в транспорті, чи на роботі тощо - хтось нагрубіянить, штовхне… Проте мало хто буде діяти в цій ситуації, як наші пращури – бігти чи атакувати. Адже сьогодні це вважається непорядно й негарно. Унаслідок адреналін не виводиться, і відбувається непомітне, але таке шкідливе його накопичення, що зумовлює руйнування організму зсередини. Найчастіше люди навіть не замислюються над тим, що перебувають у постійному стані стресу. Буває й так, що причин, які запустили стресовий механізм, уже давно немає, а людина ніяк не може розслабитися й увійти в колишню колію.

СУ-ДЖОК ТЕРАПІЯ  - ШВИДКЕ ВІДНОВЛЕННЯ ПІСЛЯ СТРЕСУ

Система су-джок може допомогти самостійно та швидко вийти зі стресової ситуації. Цей метод терапії дуже простий та ефективний і ґрунтується на стимулюванні біологічно активних точок на кистях рук і стопах, які є проекціями органів і систем організму людини.

Під час стресу насамперед слід зняти з себе всі персні, каблучки, браслети, ланцюжки. Річ у тому, що енергетичні меридіани проходять по всьому тілу людини, а всі прикраси, які ми носимо, блокують цю енергію.

Наступне, що потрібно зробити, - почати сильно розтирати долоню об долоню, аж до почуття тепла.

Далі треба взяти однією рукою пальці іншої й дуже стиснути їх, тримаючи руки на рівні грудей. Стискувати потрібно доти, доки пальці не почервоніють. Те  саме потрібно зробити з другою рукою.

Третя вправа. Великим пальцем правої руки потрібно розтирати за годинниковою стрілкою (дуже важливо це робити саме за годинниковою стрілкою!) ліву долоню. Таким чином ми стимулюємо серцево-судинну систему та всі життєво важливі органи для роботи й підняття тонусу. Розтирати долоню потрібно дуже ретельно, не пропускаючи жодної ділянки.

Нервовий стрес залишає після себе блоки, які можуть проявлятися в спазмуванні м'язів та органів. Тож, якщо десь недомасажувати, цей блок залишається, перешкоджаючи нормальному функціонуванню організму. Тому так важливо по всій долоні за годинниковою стрілкою ретельно промасажувати кожну ділянку. Те саме потрібно повторити і з другою долонею. Після 5 - 10 хвилин такого масажу можна помітити, як стан значно поліпшиться.

Для того щоб розслабитися під час стресу, потрібно сісти й сконцентрувати свою увагу на видиху. Далі робити повороти головою повільно й легко: вправо-вліво, вправо-вліво... Особливо ця вправа корисна для жінок, оскільки в них у зоні шийного відділу відбувається накопичення солей. Постійне виконання цієї вправи запобіжить їх відкладенню.

ЯКЩО НЕ МОЖЕТЕ ЗАСНУТИ – ОБІЙМІТЬ СЕБЕ

Під час стресу людина часто страждає від безсоння. За такої проблеми можна порекомендувати такий засіб. Лягти на спину, бажано без подушки, заплющити очі і, схрестивши руки на грудях, обійняти себе за плечі. Полежати так деякий час, доки не відчуєте, що засинаєте. Ця поза дає змогу згармонізувати всі системи, зокрема розслабити центральну нервову систему.

Також безсоння можна позбутися за допомогою такої нехитрої процедури, як ходіння по воді: щоранку, набравши у ванну чи миску прохолодної води (так, щоб вам було по щиколотки), ходити по ній. Якщо вода для вас надто холодна, можна починати ходити по теплій воді, з кожним днем знижуючи її температуру на 1 градус. Через деякий час ви помітите, як легко буде вам засинати. Тривалість процедури має бути не більше 3 хв, обов’язково після цього ноги потрібно розігріти інтенсивним ходінням по теплій підлозі або ретельно розтерти до зігрівання, надіти шкарпетки з натуральної тканини. Це буде й загартування, й одночасно розслаблення нервової системи.

Крім того, для зменшення негативного впливу на організм адреналіну та інших речовин, які виробляються під час стресу, слід випити склянку теплої води. Це допоможе вивести адреналін спочатку в нирки, а звідти - через сечовий міхур - назовні.

Анна РОЛДУГІНА,
рефлексотерапевт Київського міського центру здоров’я

Джерело:
До списку новин