загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Секс на пенсії: правда та стереотипи про кохання у похилому віці

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Чи існує секс після 60? Багато чоловіків і жінок не вірять у це через проблеми зі здоров’ям та загальну тенденцію дивитися на життя людей похилого віку крізь темні окуляри. Та все ж, люди займаються сексом в будь-якому віці. А науковці навіть кажуть, що секс на пенсії подовжує життя.

ПРО ГОЛОВНЕ. Вік більше впливає на чоловічу сексуальність, аніж жіночу. Зокрема, чоловіки з віком все менше отримують оргазм. У пенсійному віці – в середньому раз на 2-3 статевих акти. А от їх партнеркам доводиться виявляти усе більшу винахідливість, щоб чоловік дійшов до збудження.

У віці 65-80 років один з чотирьох чоловіків має серйозні проблеми з досягненням та/або утриманням ерекції. Після 80 років цей показник суттєво збільшується і стосується вже кожного другого чоловіка. Вирішити цю проблему можна, застосовуючи препарати, що стимулюють ерекцію. Деякі американські пенсіонери навіть зізнаються, що мають спеціальний «фонд для Віагри», гроші з якого вони раз на місяць витрачають за призначенням.

ЯК ЧАСТО. Сексуальна активність має тенденцію до спаду з віком. Так, сексом займаються 73% людей віком від 57 до 64 років, 53% – у віці 65-74 років, 26% – від 75 до 85. Половина пенсіонерів, які вказали, що вони все ще мають сексуальні стосунки між 75 та 85 роками, наголосили, що займаються сексом хоча б 2-3 рази на місяць.

У жінок кількість статевих актів суттєво знижується після 65 років. Це пов’язано з тим, що у 70 років близько 70% жінок вже не мають партнерів, на противагу 35% чоловіків того самого віку. До цього часу багато жінок стають вдовами, а чоловіки надають перевагу молодшим жінкам.

До речі, багато людей старшого віку зізнаються, що вони займаються сексом так довго, як це їм дозволяє здоров’я. Про це свідчать дані дослідження, проведеного в 2007 році серед американців у віці від 57 до 85 років.

ЩАСТЯ Й ЗДОРОВ’Я. Дослідження 2013 року показало, що люди старшого віку, які займаються сексом, мають краще здоров’я після 75 років, ніж їх однолітки, що не ведуть статевого життя. У жінок ця залежність не настільки виражена.

Втім, серед сексологів поширена думка, що сексуальне життя на пенсії – позитивне явище, що не шкодить здоров’ю і робить життя більш яскравим та повним. Для збільшення кількості сексу у віці 60+ достатньо просто почати говорити про це, – наголошують дослідники. Тобто якщо проводити сексуальне просвітництво для пенсіонерів і пояснювати, яким чином можна займатись сексом безпечно для здоров’я та як подолати проблеми у сексуальній сфери, то й їх активність – зросте.

Головне пам’ятати: кохатися ніколи не пізно, а сексуальне життя не припиняється з отриманням пенсійного посвідчення.

 

Джерело:
До списку новин