загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Застій в жовчному - біль в серці і суглобах

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Чому в період стресів та вірусів треба берегти жовчний міхур.

На жаль, цим неприємна картина не завершується. Бо жовчний міхур називають «головним» міністром серед органів черевної порожнини. Тож відразу страждають печінка, підшлункова залоза, шлунок. А відтак порушується процес травлення їжі, засвоєння життєво потрібних речовин, процеси детоксикації організму. Відбувається збій в ендокринній системі (в печінці не виробляються важливі гормони), виникає ризик розвитку діабету (підшлункова залоза не справляється з виділенням інсуліну). І це ще не все.

Кишечник також потрапляє в патологічний ланцюг. Спазми в тонкому кишечнику спричинюють венозний та лімфатичний застій. Це впливає на тонус судин (підвищення та зниження артеріального тиску, головокружіння, головний біль), збій серцевого ритму (тахікардія, брадикардія), а порушення в сигмовидній кишці часто стають причиною запальних процесів та руйнації суглобів (тазостегнового, колінного, гомілковостопного). Звісно ж, порушується обмін речовин, робота імунної системи (в кишечнику міститься 70% імунних клітин).

Заспокійливі та протизапальні еліксири для «головного міністра»

Який напрошується висновок? Щоб бути здоровим, потрібно дбати про свій жовчний міхур.

По-перше, в період підвищених чи навіть хронічних стресів вживайте заспокійливі фітонастої. Зокрема, з цією метою можна порадити такий збір: узяти в однаковій пропорції траву собачої кропиви, шишки хмелю, корінь валеріани, м’яту (жінкам можна до цього складу додати ще й материнку). 1 ст. л. збору залити 1 склянкою окропу, настояти 20-30 хв, пити 2-3 рази на день.

Дуже добре сумішшю цих рослин наповнити наволочку чи спеціальний мішечок із натуральної тканини: пошити собі маленьку подушечку чи валик під шию й спати на них протягом ночі. Таким чином ви будете проводити профілактику спазмування жовчного міхура (та інших органів), а відтак сприятимете відновленню його функцій.

Усуненню застійних явищ, запальних процесів у жовчному міхурі та розчиненню й виведенню камінців сприяє такий фіто рецепт: 3 ст. л. насіння моркви залити 3 склянками окропу, настоювати 6 годин (посудину закутати, щоб зберігалася висока температура). Пити в теплому (майже гарячому) вигляді 3 рази на день перед їдою по 1 склянці.

Курс – 1 місяць. Ефект значно посилиться, якщо одночасно проводити сокотерапію: тричі на день перед їдою вживати по 1 ст. л. свіжовичавленого соку: першого місяця – чорної редьки, другого – моркви, третього місяця – буряків.

Для нормалізації роботи жовчного міхура ефективне цибулеве вино. До 300 г подрібненої до стану кашки цибулі додати 0,7 л червоного сухого чи напівсухого вина (магазинного чи домашнього) та 100 г меду, все ретельно перемішати, скласти в скляний посуд, настоювати в темному місці 20 днів, щодня струшуючи. Процідити, вживати по 3 ст. л. 3 рази на день перед їдою. Цей засіб також має властивості розчиняти утворення в жовчному міхурі, знімати запальні процеси.

«Універсальні ліки» від усіх хвороб

Одним із найуніверсальніших та найдієвіших засобів у відновленні роботи жовчного міхура та й усіх внутрішніх органів є старослов’янський масаж живота. Про нього ми детально розповідали в №№ 42, 44 2015 року). Для того, хто не читав цих публікацій, коротко розповім. Старослов’янський масаж базується на обминанні руками внутрішніх органів через стінку живота. Зокрема, однією рукою ми натискуємо на внутрішній орган (жовчний міхур, печінку, шлунок, підшлункову залозу, кишечник), а другою рукою тиснемо на неї, посилюючи вплив. За допомогою такої простої дії відбувається посилення крово- та лімфообігу в органах, усуваються застійні явища, запальні процеси, поліпшується обмін речовин (органи отримують потрібні їм вітаміни та мікроелементи, позбуваються від шлаків та токсинів).

Цей метод допомагає не лише запобігти виникненню хвороб, а й позбутися від них, часто навіть у разі задавнених та хронічних патологій. Мабуть, немає захворювань внутрішніх органів, які б не піддавалися цьому методу. У хворих нормалізуються процеси травлення, зникають камінці в жовчному міхурі, минають патології печінки, підшлункової залози, нормалізується артеріальний тиск, рівень цукру в крові, серцевий ритм та інші важливі показники стану організму.

Це перевірено протягом тисячоліть на тисячах людей. Я це можу підтвердити, навівши як приклад історії сотень моїх пацієнтів, яким я застосовував старослов’янський масаж живота.

Сам собі лікар

Чудово й надзвичайно важливо, що кожна людина може сама навчитися основам старослов’янського масажу. Я розповідаю про це кожному своєму пацієнтові. І ті з них, хто проводить собі щоранку масаж внутрішніх органів протягом 15-30 хвилин (у разі потреби можна й більше), звільняються від залежності від лікарів, медикаментів (які часто мають шкідливу побічну дію на організм), позбуваються болю, відчуття хронічної втоми. У них відбувається омолодження всіх фізіологічних процесів в організмі, змінюється зовнішність (зменшуються зморшки, стає ліпшим колір обличчя, з’являється блиск в очах).

Процеси оздоровлення не обмежуються органами черевної порожнини. Адже старослов’янський масаж охоплює також нирки, сечовий міхур, жіночі та чоловічі статеві органи, а відтак нормалізується процес сечовипускання, функції простати (в чоловіків), яєчників, придатків, матки (в жінок), навіть зменшуються в розмірах та зникають зовсім новоутворення (аденома, фіброміома, кісти), у чому також мали змогу неодноразово пересвідчитися мої пацієнти.

Більше того, за допомогою старослов’янського масажу поліпшується стан опорно-рухового апарату (хребта, суглобів). Адже від хребта до внутрішніх органів відходить безліч кровоносних судин та нервових волокон. І порушення в роботі внутрішніх систем зумовлює м’язові спазми в ділянці спини, запалення нервових корінців, що спричинює зсуви в міжхребцевих дисках, а також різні деструктивні процеси в суглобах. Тому я б радив кожній людині опанувати основами самомасажу внутрішніх органів. Він може стати «швидкою допомогою» в разі багатьох негараздів зі здоров’ям, «еліксиром» бадьорості, а також потужним омолоджувальним засобом.

Володимир Гуртовий, лікар народної медицини

 

Джерело:
До списку новин