загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вчені з України розробили вакцину проти раку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Українські вчені розробили щеплення проти раку. Препарат вже успішно випробували понад п’ять тисяч пацієнтів. Здебільшого це люди, від яких уже відмовилися лікарі.Однак Мінохорони здоров’я не пускає вакцину на фармацевтичний ринок. 

За своє життя Володимир Кривенко бореться вже вісім років. Йому видалили пухлину простати, але злоякісні клітини знову пішли в ріст. Чергового курсу хіміотерапії чоловік не перенесе.

Єдиний шанс, каже його дружина - це вакцина, яку розробили українські вчені.

"Ми вже чотири прийняли, і ще одненький буде нам от у п’ятницю укольчик, і сподіваємося, що і тільки надія нам на цю вакцину вже", - каже дружина хворого на рак Галина Кривенко.

Лариса в чудодійну силу препарату повірила два роки тому. Й ось жінка, якій медики діагностували неоперабельний рак грудей і яка відмовилась від курсу хіміотерапії живе і радіє.

До лікарів приходить лише кілька разів на рік. На чергову вакцинацію.

"Крім впливу на ракові процеси, якими я страждаю вакцина надає побічну дію. У мене було ось тут, як вони називаються, варикозні розширення вен, у мене було ось така ось чорна пляма, я збиралася йти до лікаря вирізати. Подивіться, ось що у мене після вакцин залишилося прожилки", показує хвора на рак Лариса Бова.

Щоб створити протипухлинний засіб Григорій Потебня працював понад тридцять років.

Нині протиотруту вже випробували понад п’ять тисяч пацієнтів. Здебільшого люди, яким медики були вже не в силах допомогти.

П’ятирічна виживаність підвищується десь в три рази, якщо мова йде про молочну залозу, то там десь на сімнадцять відсотків, якщо мова йде про рак шлунку, то це більше тридцяти відсотків", - розповідає про свої ліки завідувач відділу конструювання засобів біотерапії раку,Григорій Потебня.

Препарат не універсальний, його виготовляють індивідуально для кожного пацієнта. Із видаленої злоякісної пухлини та крові хворого.

"Ми одержуємо повний спектр антигенів даного хворого, потім ми їх, ці антигени, модифікуємо, змінюємо і вводимо цьому хворому і в хворого розвивається повноцінна імунна реакція, він реагує на свої власні антигени, але модифіковані", пояснює Григорій Потебня.

Технологію українських вчених уже хотіли купити іноземні компанії. Але за умови, що столичні розробники відмовляться від свого авторства.

"Зараз в інституті проходять вакцинацію 15 пацієнтів. Потужностей лабораторії вистачило б на сто, а то й на двісті людей. От тільки проблема, препарат не пускають на фармацевтичний ринок. Конкуренти проти, а в Міністерстві замість того, щоб пришвидшити процес, навпаки створюють штучні перепони", - розповідає кореспондент Олена Мітясова.

Вакцину проти раку Мінохорони здоров’я вимагає сертифікувати, - кажуть розробники. Хоча у відомстві добре розуміють, що зробити це не можливо. Адже препарат індивідуальний, і зелене світло йому дасть лише вдосконалена законодавча база.

"Сертифікувати стандартизувати цю вакцину не можливо і тому в світі іде використання цих протипухлинних вакцин, але ніхто не ставить, вибачте мене за грубе слово, цього дурного питання давайте її стандартизуємо, ми готуємо вакцину для того хворого в якого взяли цей матеріал і вона є стандартною саме для цього хворого. А не для популяції всіх інших. Тому в цьому напрямку мені здається Міністерство охорони здоров’я могло допомогти", - впевнений директор інституту експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р. Є. Кавецького Василь Чехун.

Окрім протиракової вакцини у вчених є ще одна новація. Протипухлинний магнітокерований фероплат. На відміну від хіміопрепаратів, він не вбиває в організмі усі клітини, а діє виключно на злоякісне утворення. Втім, і цьому препарату перекривають дорогу, кажуть, немає порівняльної характеристики з іноземними аналогами. Тоді як подібних ліків у світі не існує. Тож, розробки українських вчених залишаються в тіні.

А онкохворі тим часом, які так потребують цієї допомоги, розплачуються своїм життям.

Відео можна переглянути тут:

Джерело:
До списку новин