загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чому цей традиційний напій із сухофруктів варто пити щодня

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Узвар - традиційний напій, який ми готуємо на свята. А фахівці радять насолоджуватися ним і в будні та перелічують численні корисні властивості цього смачного настою з сухофруктів.

- Яким має бути класичний узвар? І завдяки чому цей напій такий корисний?

- Класичний узвар - це відвар-настій із сушених слив, яблук та груш, також можна додавати суниці, малину, чорну смородину та вишні, - каже газеті Експрес Євген Товстуха, фітотерапевт. - Відомо, що при сушінні фруктів та ягід найкраще зберігаються вітаміни та мікроелементи, які вони містять, однак найбільш корисний у сушенині пектин - розчинна у воді речовина, що міститься в клітинному соку плодів. Пектин здатен зв’язувати токсини, важкі метали, у тому числі радіонукліди, і виводити все це з організму.

- Тому узвар радять вживати при отруєннях чи похміллі?

Є. Товстуха: - І не лише. Узвар - універсальний антидот, дуже корисний під час застуди та грипу, адже сприяє швидкому виведенню з організму продуктів розпаду вірусів.

- Цей напій відновлює мінеральний баланс в організмі, ще й додає вітаміни, - каже Людмила Денисенко, лікарка-дієтолог. - Узвар рекомендують пити при стресових станах, а також для поліпшення апетиту і травлення.

- До речі, вітамінів групи А найбільше в сушених абрикосах, групи В - у сливах, С - у плодах шипшини, глоду, а в грушах - багато фруктози, - вважає лікарка-дієтолог Надія Матчук. - Такий вітамінний склад напою неодмінно додасть сил та енергії.

- Дехто двічі запарює узвар із тих самих сухофруктів...

Л. Денисенко: - Так робити не варто. Бо ж чим відрізняється узвар від компоту? Компот ми варимо, і таким чином позбавляємо його всіх корисних речовин, а узвар - заварюємо, тобто доводимо до кипіння, виключаємо газ і даємо настоятись декілька годин, у такий спосіб зберігаючи максимум вітамінів і мінералів у ньому. Повторне ж запарювання сухофруктів, які вже віддали все корисне, перетворює цей оздоровлюючий напій на таку собі солодку воду.

- Останнім часом дехто сушить фрукти, задимлюючи їх. Як це впливає на якість сухофруктів?

Л. Денисенко: - При такому способі висушування в плодах можуть утворюватись канцерогени, тому, звісно, такі сухофрукти купувати не раджу.

Джерело:
До списку новин