загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Натуральні соки не призводять до діабету і стрибків цукру в крові – вчені

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Фруктові фреші без додавання цукру не впливають на ризик розвитку діабету 2 типу, як вважалося раніше.

Такі результати нового дослідження у статті в Journal of Nutritional Science.

Вчені проаналізували 18 статей, присвячених зв’язку вживання натуральних соків із ризиком розвитку діабету.

Зокрема, вони подивилися на різницю у показниках рівня інсуліну і глюкози в крові між групами, які часто пили фруктові соки без додавання цукру і тими, які їх не пили.

Сумарно аналіз охопив 957 осіб, з яких 478 осіб були у тестовій групі, а 479 – у контрольній.

В ході дослідження вчені ретельно стежили за зв'язком між вживанням фруктового соку і контролем рівня цукру в крові. Показники інсуліну і глюкози використовувалися в якості маркерів ризику розвитку діабету 2 типу. 

Використовуючи показники глюкози і інсуліну в якості маркерів ризику діабету, на основі системного метааналізу 18 рандомізованих контрольованих досліджень, вчені визначили, що вживання стовідсоткового соку з таких фруктів, як яблука, ягоди, цитрусові, виноград і гранат, не призводить до помітного збільшення рівня цукру в крові.

Нагадаємо, що діабет другого типу є метаболічним розладом, при якому організм не здатний реагувати на інсулін. Першою лінією захисту в справі запобігання та лікування діабету другого типу є здоровий спосіб життя. Жертвам діабету рекомендують правильно харчуватися, регулярно займатися спортом і зберігати здорову вагу.

У склянці об'ємом 120 мл стовідсоткового соку міститься приблизно половина чашки справжніх фруктів. Напій можна доповнити вживанням цільного фрукта, щоб зробити харчування ще більш корисним, як показало дослідження.

 

Джерело:
До списку новин