загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Кава і вода - чому перше важливо запивати другим

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У багатьох кафе разом з кави подають невелику чашку холодної води, передає Ukr.Media. Багато клієнти дивуються, для чого це потрібно. Між тим, при правильному вживанні кави завжди слід запивати водою. Чому — читайте нижче.

Різниця між розчинною і натуральною кавою

Абсолютно всі кавові напої виготовлені з використанням кавових зерен. Якщо ви вивчіть різноманітні джерела, то дізнаєтеся про те, що кавове зерно складається з двох елементів — зовнішньої і внутрішньої оболонки. Кожна з них має різний склад. Так, зовнішня оболонка містить у собі кофеїн, а внутрішня — теобромін.

А ось тут потрібно зрозуміти різницю між декількома видами кави. Так, якщо кава розчинна, то він виготовляється виключно з внутрішньої частини кавового зерна. Зовнішня не використовується при виготовленні сублімованого кави і йде на виготовлення медикаментів або енергетичних напоїв. А ось натуральна кава (з меленого кавового зерна) містить у собі як зовнішню, так і внутрішню оболонку. Відповідно, тут присутні обидва алкалоїд — кофеїн, так і теобромін.

Кава бадьорить  і вас починає хилити в сон

У процесі вживання кави ці алкалоїди діють в порядку черги. Першим починає працювати кофеїн — у людини підвищується тиск, і він відчуває приплив бадьорості і сил. Але приблизно через півгодини починає діяти теобромін і відбувається зворотна реакція.

Тиск знижується скрізь, крім нирок, і вас починає хилити в сон. Це говорить про порушення кровотоку. Тому щоб кровотік був стабільним, при вживанні кави його рекомендується періодично запивати водою.

Відрегулюйте ефект з допомогою води

А якщо ви вживаєте розчинну каву, то ні про яку бадьорості говорити і зовсім не доводиться. Адже теобромін призводить до бажання поспати. Тож нерідко водії скаржаться на каву, що купується на автозаправках. Там він, найімовірніше, є розчинним (оскільки він коштує дешевше) і в плані підвищення бадьорості і припливу сил зовсім ніяк не допомагає.

Тому розчинна кава рекомендується запивати водою, щоб не хотілося спати. А що стосується водіїв — їм взагалі замість такого каву краще пити міцний чорний чай. Кофеїн в ньому теж присутній а от теоброміну немає.

Ну і ще одна причина пов'язана з особистою гігієною — у складі каві міститься пігмент, що забарвлює зуби. А змиваючи його кожен раз з допомогою води, колір зубів нескладно зберегти. Тому традиція запивати каву холодною водою має свою логіку і обґрунтованість. Не така вже вона і дивна, як може здатися.

 

 

Джерело:
До списку новин