загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Йога і лижі: який спорт найбільше підходить людям у віці

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Фізична активність у літньому віці покращує опорно-рухову, серцеву системи, підвищує імунітет та нормалізує сон. Проте перед початком занять важливо дізнатися в лікаря про оптимальну тривалість певного тренування та про його безпечність. Наприклад, людина з когнітивними розладами може заблукати під час пробіжки, а той, хто пережив оперативне втручання в області голови, не повинен перехилятися головою донизу.

Перед початком тренування обов'язково провести розминку. Під час фізичної активності - контролювати свій стан. Якщо самопочуття погіршується - одразу припинити навантаження, пише gazeta.ua, посилаючись на "Нealthystyle".

Зарядка вранці. Вона має складатися з таких вправ, щоб "розбудити" всі суглоби. Нахили та оберти можна застосовувати до основних точок - шиї, плечей, ліктів, пальців рук, спини, колін, стоп.

Плавання. У воді суглоби не навантажуються, а от м'язи преса, спини, кінцівок - працюють. Тому басейн є безпечним навіть для тих, хто має проблеми з руховим апаратом. Крім того, прохолодна вода сприятиме кращому кровобігу та закалюванню організма.

Йога. Літні люди, що практикують йогу, кажуть про зменшення болю у суглобах та зниження тиску. Статичні вправи допомагають підтримати тонус м'язів та роботу суглобів. Єдина засторога - складні асани виконувати тільки під наглядом досвідченого тренера, оскільки з віком підвищується загроза травматизму.

Скандинавська ходьба. Це подолання певних відстаней зі спеціальними палицями. Завдяки такому атрибуту людина більш стійка під час руху, а коліна та стегна менше напружуються. Не можна займатися таким різновидом активності лише під час ожеледі.

Настільний теніс. На таких заняттях навантаження рівномірно розподіляється по тілу. Тренування покращують координацію і зір, оскільки необхідно постійно слідкувати за м'ячем. При цьому руховий апарат постійно задіяний, а значить, зміцнюється.

Ходьба на лижах. Може стати альтернативою скандинавській ходьбі. Крім того, тривале перебування на морозному повітрі покращує сон.

Шахи. Тренування мозку є не менш важливим, ніж тонус тіла. Гра у шахи активує обидві півкулі мозку - ліва відповідає за побудову власних ходів, права - за дії суперника. Також гра розвиває довготривалу пам'ять.

Джерело:
До списку новин