загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Невиліковних хвороб нема

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

«Є задавнені  чи неправильно проліковані»,  -  переконана Іванна Тесак, травознай із селища Нижанковичі, що на Львівщині. Фельдшер із вищою освітою, пані Іванна 22 роки працювала в кабінеті діагностики  в лікарні № 1 м. Львова. Одночасно жінка вчилася ще й на різних курсах, підвищуючи свій фаховий рівень, набуваючи знань із різних оздоровчих напрямків, зокрема дієтології, апітерапії, гідротерапії (лікування водою) й травознавства.

«Фітотерапія, - зізнається Іванна Євгенівна, - мене приваблювала давно, можливо, хтось в роду займався травами». Змалечку  Іванна відчувала цілющу силу рослин, а коли вже почала  вивчати їх склад, корисні властивості, а, головне, побачила, як вони «витягують» людей  із  найтяжчих хвороб, звільнилася з лікарні й цілком віддалася рослинній терапії. Відтоді вже 30 років поспіль фіторецепти Іванни Євгенівни  допомагають людям одужувати.

30 РОКІВ СПІВПРАЦІ З ТРАВАМИ

Вона використовує стародавні народні рецепти, рекомендації  відомих сучасних  фітотерапевтів,  багато має й  власних розробок. Більшість трав бере  наших, українських, але є й такі, що привозять Іванні Тесак з інших країн.

«Є в мене мрія, - ділиться сокровенним жінка, - створити ліки, які  б назавжди  відбили охоту в п’яниць до оковитої. Бо скільки ж горя людського й зламаних доль через неї. Зараз  підбираю  лікарські рослини, які б змогли справитися з цим».

  Звернулася якось до  пані Іванни жінка з проханням порятувати чоловіка: тому вже  75 років, і він  усе свідоме життя п’є. Допився до того, що почалося  нестримне блювання, вже й нема чим, а зупинитися не може. «Допоможіть», - просить дружина Іванну Євгенівну.

Травниця порадила їй приготувати такий перевірений засіб від синдрому похмілля: взяти 200 мл теплої води, додати 4-5 крапель аптечного  нашатирного спирту. Трохи більше як через годину жінка зателефонувала й повідомила, що  горе-п’яниці стало легше, блювання припинилося. І бажання пити також тривалий час не з’являється після такого нашатирного «сорбенту».   

ЧУДО МОЖЕ ТВОРИТИ  ЛИШ ГОСПОДЬ

Але всі фітопрепарати, призначення їх пацієнтам пані Іванна не починає без молитви до Господа. Щодня, зі слів жінки, вона звертається з подячною молитвою вранці та ввечері, перед кожною справою. «А неділя, - говорить Іванна Тесак, -  то взагалі день для Бога, коли  в церкві йде Богослужіння. Я  людина віруюча, то й молюся не лише за свій рід, за себе, а й за тяжких хворих,  які звертаються до мене по допомогу. І Господь помагає».       

А лікуватися  до пані Іванни приїздили й священики, й медики з інститутів та  університетів. Були пацієнти  з Америки,  Австралії,   Італії,   й травниця намагалася допомогти всім.  Нерідко  доводилося  виправляти «неточний» діагноз, виявляючи хворобу вже на пізній стадії, та повертати людині здоров’я.   Так,  після тривалого лікування рослинними засобами до дитини, якій лікарі пророкували повну глухоту, повернувся слух. Або жінка, яку вже  на носилках  чоловік приніс  до Іванни Євгенівни, а вона її поставила на ноги в прямому розумінні цього слова. «Такі чудо-зцілення може робити тільки Бог, - упевнена травниця, - на все  Його воля й допомога».  

Нині Іванна Тесак уже не приймає  хворих, але своїми рецептами жінка щедро ділиться з усіма, зокрема, й по телефону, й через наше видання. «Я нікому не відмовляю, - говорить вона, -   я дала клятву перед Богом». 

ПІДШЛУНКОВУ ЗАЛОЗУ Й НЕРВИ ПОЛІКУЄ ХРИЗАНТЕМА 

Хризантема в Україну, як, власне, й у Європу, завітала з Японії, де ця квітка вважається майже національним символом. У нас вона теж прижилася, й не лише в садочках, а й у домашніх аптечках. Ця духмяна осіння красуня  може замінити, причому безпечно,  купу різних пігулок.   Пелюстки хризантеми   містять калій, магній, цинк, амінокислоти та флавоноїди. Завдяки цим сполукам людина може не лише відновити сили, а й вилікувати чимало хвороб, зокрема, підшлункової залози, печінки тощо.  Для лікування зазвичай беруть квіточки  білої та жовтої хризантеми. Також можна лікуватися листочками цієї квітки. Але зривати потрібно лише зверху: вони найкорисніші. Пелюстки й листочки слід висушити, а вже потім робити ліки.

«Хризантема позитивно впливає на нервову систему , - розповідає пані Іванна, — нормалізує емоції, чинить тонізувальну дію, бадьорить, навіть коли її просто нюхати. У складі хризантеми є велика кількість ефірних олій, які запобігають виникненню хвороби Паркінсона. А тим, у кого є така недуга, чи в кого тремтять руки,  треба постійно вдихати ефірні олії квітів і пити чай із квітів хризантеми».

Рецепт чаю:  1 ст. л. пелюсток заливають    200 -250 мл окропу, настоюють 12 годин.  Потім  настій проціджують і п’ють по 60 мл тричі на день за  півгодини до їди, аби встигли засвоїтися корисні властивості.  Курс -  місяць. Після цього  на 7 — 10 днів зробити  перерву й за потреби продовжити лікування. 

У разі постійних стресів, нервових розладів треба приймати ванни з настоєм квітів. Уранці 1 склянку квітів заливають 1 л окропу,   10-15 хв кип’ятять, настоюють день. Увечері  кип’ятять ще раз, проціджують і додають у ванну.   Процедура триває  10-15 хв,   якщо більше –  буде навантаження на серце.   Після такої процедури зазвичай повертаються спокій і гарний настрій.

За словами Іванни Євгенівни, хризантема стабілізує кровообіг та нормалізує функції вегетативної системи, знижує рівень холестерину в крові. Чай із хризантеми в народній медицині застосовують також   у разі пухлинних та   серцево-судинних хвороб.  

Крім того, холодної осінньої пори (як зараз), узимку, коли віруси грипу, застуда уражають людей, також допоможе  настій хризантеми. Його  використовують за бронхіту,  як жарознижувальний засіб  та  за хвороби очей, зокрема кон’юнктивіту.  Для промивання очей слід робити чай із сушених пелюсток: 1 ст. л. на склянку окропу,   настояти   10 хв.     

А ще цю осінню квітку цінують за її антиалкогольну дію. Настоєм хризантеми лікували п’яниць   із давніх-давен.   Для чаю потрібно взяти 1 ст.  л. сушених пелюсток та листочків хризантеми, залити окропом (200 — 250 мл), настояти протягом ночі та пити три-чотири рази на день по 60 мл. Зазвичай у людини, яка  2-3 тижні п’є такий  чай,   з’являється відраза до   алкогольних напоїв.

ЗАПАЛЕННЯ В СУГЛОБАХ УСУНЕ… ХОЛОДНА ВОДА

Люди, які мають хворі суглоби, артрит, ревматоїдний артрит чи поліартрит,  потерпають від нестерпного болю, через набряки не можуть  без болю  зігнути пальці,  біль не дає заснути. «У цьому разі, — радить травниця Іванна Тесак, — слід застосовувати рослини, які мають протизапальну та заспокійливу властивості. Наприклад, дехто через біль у суглобах не може заснути. У такому разі найкраще взяти чисту настоянку валеріани (на спирту), за 30 хвилин до сну її відкрити та, прикриваючи праву ніздрю, вдихнути лівою два-три рази, потім — навпаки, й так  - щовечора. Уже на третій місяць відчуєте полегшення».

Також гарну оздоровчу дію за хворих суглобів чинять обніжки, або квітковий пилок,  які Іванна Євгенівна рекомендує вживати восени й навесні по 1 ч. л.  двічі на день. Якщо людина має нормальний тиск — після їди, а якщо підвищений — до їди.   Місяць пити, десять днів перерви, й так - три курси.

Так само заспокійливо діє мед із водою (на 150 мл  теплої води 1 ч. л. меду, якщо нормальний тиск — після їди, якщо підвищений — до їди. Також слід пити настоянку прополісу, але теж зважати на артеріальний тиск. Якщо він високий, тоді замість 20 слід брати 5 крапель на 1 ст. л.  теплого молока тричі на день через 20 хв після їди. Місяць попити, десять днів перерви, й так три курси.

«Любителям зігрівальних мазей, спиртових розтирань у жодному разі не раджу це робити, - застерігає Іванна Тесак, - як не рекомендую й приймати  гарячі ванни.   Справді, спочатку настає полегшення, але потім повертається біль, причому, з новою силою. Адже в суглобі триває запальний процес, тобто вже є вогонь, а ми його ще підсилюємо зовні, відтак він так палає, що перекидається й на інші суглоби».

Головне, вважає травниця, — загартування організму. Бо гормон здоров'я — це холодна вода. Дуже доброю профілактикою запальних процесів у суглобах є тупцювання в холодній воді: починаємо з ніг, потім обливаємо все тіло, а взимку переходимо на сніг. Відтак біль стане значно меншим, і не доведеться вживати всі ті ліки, які згодом призводять до виразки. Багато залежить і від харчування.

Тим, у кого внаслідок артриту вже є деформація кісток, Іванна Тесак радить  пити козине молоко зі шматком білого хліба (якщо вечірнє молоко — вранці, якщо вранішнє — ввечері, по півлітра). Зазвичай через півроку стан поліпшується, біль у суглобах зменшиться. Крім того, слід їсти селеру, яблука, які є сечогінними й розчиняють солі, сприяють зниженню  підвищеного тиску.

А от від солі й вуглеводів варто відмовитися,  не бажані в меню й  бульйони, жирне м'ясо, ковбаса. Мариновані помідори, огірки, салати, оцет також протипоказані. Якщо шлунок не турбує, можна вживати капусту з олією, цибулею. Крім того, щоб суглоби не хрустіли, слід їсти лісові горіхи (вони найкраще допомагають втамувати біль), а також пити мінеральну воду без газу.

Любов Польова-Саханда

 

Джерело:
До списку новин