загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вчені відкрили небезпечний штам палички, яки викликає галюцинації і слабоумство

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В організмі старих щурів науковці знайшли штам кишкової палички, який здатний викликати галюцинації і позбавляти здатності запам'ятовувати інформацію.

Про це повідомила Сьюзан Паттерсон з університету Темпла у Філадельфії. Відповідні результати дослідження опубліковані у статті в журналі eNeuro.

"При настанні старості наша пам'ять гасне не завжди поступово. Часто буває так, що люди похилого віку, котрі відчували себе добре зовсім недавно, різко втрачають здатність ясно мислити і впадають у галюцинації, переживши хворобу. Навіть якщо цей напад проходить, подібні кризи помітно підвищують ймовірність розвитку слабоумства", – зазначила Паттерсон.

Під час експерименту науковці перевірили на щурах зараження їх певними штамами звичайної кишкової палички. Вони поводилися неадекватно, різко дурніли і втрачали нормальне сприйняття реальності. Такий стан тривав від 8 до 14 днів. Як з'ясували дослідники, він створювався надмірно сильною імунною відповіддю. У молодих гризунів після хвороби також спостерігалося зниження розумових здібностей, але незначне.

Аналіз хімічного складу крові та різних тканин тіла показав, що бактерії спричинили зміни у роботі імунної системи. А це призвело до негативних змін у роботі мозку і пам'яті.

Попадання бактерій в організм спровокувало імунну систему таким чином, що клітини почали виробляти величезну кількість сигнальних молекул, інтерлейкінів, які викликають запалення.

А при проникненні у гіпокамп вони порушували роботу клітин, пов'язаних з формуванням довгострокових спогадів, що спричинило розвиток галюцинацій і проблем з інтелектом.  

Вчені говорять, що для попередження старечого божевілля досить знайти ліки, що блокують вироблення небажаних речовин при інфекції.  

Що таке кишкова паличка?

Це бактерія, яка є складовою природної мікрофлори кишечника. У неї безліч видів, серед яких є позитивні і патогенні. Перші не несуть шкоди для людини, а другі можуть стати причиною погіршення самопочуття, висока ймовірність хвороб шлунково-кишкового тракту.

 

Джерело:
До списку новин