загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Назвали причину скорочення тривалості життя людини

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Вчені з Інженерної школи Кокрелл в Техаському університеті дослідили вплив забруднення повітря певними частинками.

Дослідники проаналізували ступінь забруднення повітря для 185 країн, пише Phys.org.

Вони вивчили вплив твердих частинок РМ2.5 розміром менш як 2,5 мікрометра. Частинки здатні проникати в легені, збільшуючи ризик серцевих нападів, інсультів, респіраторних захворювань і раку.

Дослідження показує, що забруднення повітря істотно знижує тривалість життя в усьому світі. За словами вчених, забруднене повітря скорочує життя людини на один рік.

Карта забрудненості повітря
Карта забрудненості повітря

Це більше, ніж вдасться компенсувати у випадку розробки ефективних ліків від раку легенів або грудей. В Індії та Китаї поліпшення якості повітря могло б на 15-20% збільшити шанси 60-річних людей похилого віку дожити до 85 років.

Що таке частинки РМ2.5? Це забруднювач повітря, до складу якого входять тверді частинки і краплі рідини розміром від 10 нанометра до 2,5мікрометра. Вони становлять найбільшу небезпеку для організму.

 

Джерело:
До списку новин