загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як позбутися поліпів за допомогою натуральних засобів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

ПАПІЛОМИ Й ПОЛІПИ СИГНАЛІЗУЮТЬ ПРО ПРОБЛЕМИ ОРГАНІЗМУ.

Кожного з нас щось час від часу турбує, а в лікарню, буває, і піти ніколи. Здоров’я потрібно завжди підтримувати, але сьогодні лікування засобами офіційної медицини найчастіше виявляється дорогим і далеко не завжди ефективним. Ось тут і рятує народна медицина. Сьогодні наша розмова про лікування засобами народної медицини таких пухлиноподібних утворень, як поліпи. Офіційна медицина взагалі не лікує поліпи, а хірургія складна, і після неї поліпи знову дають про себе знати. Крім того, хірургія тільки наближає до онкологічних новоутворень. Доброякісні пухлини — поліпи, нерідко виникають, коли слизові оболонки, що вистеляють усі наші внутрішні органи, розростаються. Іноді вони утворюють цілі грона. Бувають поліпи м’які й тверді, «сидячі» і «на ніжці». Часом вони ледь помітні, але є й величезні. Поява поліпів і папілом вказує на неблагополуччя в організмі. Вони виникають на тлі порушеного обміну речовин, і треба негайно шукати причину їхньої появи. Це задавнені гастрити, коліти, гінекологічні захворювання, хвороби нирок і т. ін. Поліп може виникнути в будь-якому порожнинному органі, де є слизова оболонка: носова порожнина, глотка, бронхи, весь травний тракт від порожнини рота до ануса, жовчний міхур, сечовий міхур, шийка матки та цервікальний канал. Що й спостерігається в реальному житті. Узагалі-то самі по собі поліпи є доброякісними пухлиноподібними утвореннями, до появи яких найчастіше призводять хронічні захворювання.

УНІВЕРСАЛЬНІ МЕТОДИ ДЛЯ ВСІХ ВИДІВ ПОЛІПІВ

Переходячи до лікування, насамперед хочу навести приклад із моєї практики використання дієвого й універсального методу зменшення розмірів поліпів у різних органах — лікування грибом панна (рос. — веселка). Для використання лікувальних властивостей гриба треба приготувати мазь, спочатку — її основу. Вона складається із 25 мл триетаноламіну на 100 г стеаринової кислоти. Суміш заливають водою та рівномірно підігрівають, не доводячи до кипіння. Воду додають до утворення желеподібної маси без шматочків стеаринової кислоти. Після чого її охолоджують, помішуючи доти, доки не з’явиться білий крем — це і є основа мазі. А сама мазь утворюється під час змішування частини крему з такою ж частиною кислого соку гриба. Для приготування соку розрізані гриби щільно накладають у банку по вінця, накривають капроновою кришкою та залишають на 2,5 місяця. Сік можна зберігати кілька років, у кислому вигляді він не псується довго. Не можна його кип’ятити, стерилізувати, робити добавки. Скисання не зменшує лікувальних властивостей соку. Для ліків використовують гриби різного віку, але найліпше — молоді. Вони містять багато слизу, і тому утворюється більше лікувального соку. Мазь потрібно втирати довго й ретельно, масажуючи тіло. Робити це треба щодня протягом 3—5 місяців залежно від стадії захворювання. На курс лікування буде потрібно від 0,5 до 2 л мазі. Сам сік гриба вживають усередину: по 1 ч. л. на 0,5 склянки води двічі на день після їди. У більшості випадків з моєї практики лікування давало позитивні результати. Побічних дій не спостерігалося. Рецепт цей, повторюю, універсальний. Придбати і триетаноламін, і стеаринову кислоту зараз нескладно. Їх виробляють різні фірми. Зовнішньо за всіх видів поліпів рекомендую використовувати ректальні свічки з ізатизонієм. Придбати ці свічки можна у спеціалізованій аптеці. Ізатизоній — винахід наших українських генетиків. Я успішно застосовував його на практиці. Приймають його всередину за інструкцією. Свічки вводять через день у пряму кишку в чоловіків, а в жінок — у піхву. Курс лікування — 40 введень. Додатково за такого лікування рекомендую робити компреси з рицинової олії. З цією метою просочіть рициновою олією бавовняну серветку розміром 30 на 90 см, складіть її втроє, покладіть на ділянку поліпа, накрийте целофановою плівкою, а зверху покладіть грілку з гарячою водою. Лежіть із цим компресом по годині тричі на тиждень. Серветку з олією можна використовувати повторно. Як тільки ви помітите поліпшення, робіть компрес уже тільки раз на тиждень. Ці способи лікування за кожної локалізації поліпів у тому чи тому органі потрібно доповнювати іншими способами. Розглянемо поліпи, які найчастіше бувають.

ЯК ПОЗБУТИСЯ ПОЛІПІВ НОСА Й НОСОВИХ ПАЗУХ

Найбільший ризик розвитку поліпозу носа й носових пазух у тих, хто довго й тяжко страждає від алергійного риніту — носової алергії на пил, шерсть тварин. Донедавна поліпи видаляли за допомогою петлі. Таке втручання потребувало регулярних повторень через кожні 6—12 місяців унаслідок постійних рецидивів та повторного розростання поліпів до колишніх розмірів. До того ж у пацієнтів із бронхіальною астмою ця операція найчастіше призводила до нападу бронхіальної астми або навіть формування астматичного статусу (цілої низки нападів, які практично неможливо зупинити). Я пропоную лікування й рекомендую для початку використовувати простий рецепт. Одну чайну ложку кухонної солі розвести в 300 мл теплої перевареної води й додати три краплі йоду. Опустити ніс у чашку з розчином і по черзі то правою, то лівою ніздрею втягувати розчин у носоглотку й випльовувати. Тоді треба взяти сірник, намотати на нього тампон з вати й змочити йодом, потім обробити поліпи. Буде щипати, але треба потерпіти. Проводити процедури щодня вранці і ввечері. Курс лікування — три місяці. Одночасно треба використовувати настоянку анісу. Залийте 1 ст. л. сухої подрібненої трави анісу звичайного 100 мл спирту й витримайте в темному місці 10 днів, періодично збовтуючи вміст, потім процідіть. За поліпів у носі приготовлену настоянку розведіть холодною перевареною водою у співвідношенні 1:3 і закапуйте по 15 крапель тричі на день протягом усіх трьох місяців лікування. Дуже часто допомагав і такий спосіб лікування. Спочатку варто взяти по 2 ст. л. подрібнених сухих ромашки й чистотілу та заварити 0,5 л окропу. Настояти під кришкою до повного остигання. Процідити та втягувати ніздрями настій 5—6 разів на день 10 днів підряд. Якщо ж поліпи в дитини, то залити цей настій у пульверизатор і зрошувати ним кожну ніздрю. Курс лікування 10 днів, 10 днів перерва, повторювати тричі. Після цього використовувати такий перевірений рецепт: 2 ст. л. подрібненої сухої трави хвоща залити однією склянкою окропу, настояти 20 хвилин під кришкою, процідити. Втягувати цей настій по черзі кожною ніздрею 10 разів на день. Водичку, яка залишилася, випити на ніч. Щодня готувати свіжий теплий настій. Процедуру проводити 3 тижні підряд.

ПОРУШЕННЯ ГОРМОНАЛЬНОГО БАЛАНСУ — ОДНА З ПРИЧИН ПОЛІПІВ МАТКИ ТА ЯЄЧНИКІВ

Поліпи в матці — це один із видів розростання слизової оболонки матки. У поліпів є ніжка, вони можуть розростатися до чималих розмірів (від 3 см), а схожі на звислі рожеві утворення. Поліпи матки діагностувати досить складно. На жаль, далеко не завжди УЗД надає найбільш повну інформацію про розмір і розташування поліпа. Існують різні види поліпів матки. Залозистий поліп розвивається із тканини залоз, зазвичай у молодих жінок. Фіброзний — поліп, який складається зі сполучної тканини. Разом з іншими формами гіперплазії найчастіше виявляється фіброзний поліп — аденоматозний, цей поліп проявляється за формування аденом. Лікарі вважають, що це передумови переродження клітин у злоякісні пухлини. Саме цей різновид поліпів матки є найнебезпечнішим. Порушення гормонального балансу — одна з основних причин виникнення поліпів. У жінок одночасно можуть з’являтися й інші захворювання (ожиріння, гіпертонія і навіть цукровий діабет). Розростанню поліпів у матці сприяє запальний процес, причиною його виникнення є різні захворювання, які передаються безпосередньо статевим шляхом. Також утворення поліпів відбувається через аборти й застосування внутрішньоматкових спіралей. Хочу зазначити, що багато жінок дотепер упевнені, що поліпи й гіперплазія слизової оболонки матки — не що інше, як передраковий стан. Тому ці діагнози часто спричинюють розгубленість і страх. Думка ця помилкова. Хоча слово «гіперплазія» і перекладається як «багато дозрілих клітин», процес цей завжди доброякісний. Але це не означає, що ставитися до нього можна без належної уваги. Гіперпластичні зміни, які відбуваються в слизовій оболонці матки, пов’язані з певними змінами в організмі й завжди проявляються рясними кровотечами, що вже несприятливо позначається на самопочутті жінки. Ці кровотечі мають циклічний і ациклічний характер. За циклічної форми менструації або відразу дуже рясні, або посилюються на 2—3-й день та тривають 7 і більше днів. Іноді така кровотеча стає практично постійною: одна менструація немовби переходить в іншу, що заважає жінці нормально жити й працювати, тому що призводить до недокрів’я (анемії), слабкості, запаморочення. Циклічний характер кровотечі свідчить про наявність поліпів, які запалюються й відриваються. Якщо причина криється в запальному процесі в матці, вдаються до зупинення кровотечі з подальшим протизапальним лікуванням. За ациклічних кровотеч лікування триваліше й складніше. Офіційна медицина найчастіше рекомендує гормональне лікування. Однак у разі неузгодженої роботи регуляторних центрів головного мозку та яєчників у ситуації, коли одних гормонів багато, інших мало, ймовірний активний ріст новоутворень, як доброякісних, так і злоякісних. Я у своїй практиці для лікування як поліпів матки, так і поліпів яєчника використовую відвар кедрових горіхів, а також настоянку із трав, які добре зарекомендували себе. Спочатку приймають відвар горіхів, через три тижні долучають готову на той час настоянку. Для приготування відвару потрібно в літрову емальовану кварту чи каструлю насипати півсклянки шкаралупи кедрових горіхів, залити 0,5 л окропу. Поставити посудину на слабкий вогонь і парити приблизно годину із закритою кришкою. Якщо вода википіла, то можна долити. Настій набуде коричневого кольору з дуже приємним запахом. Приймати по 1/3 склянки перед їдою тричі на день та замість чаю. Для приготування настоянки потрібно взяти по 2 ст. л. полину гіркого, 1 ч. л. березових бруньок, один дрібно нарізаний листок алое, перець червоний гіркий. Настояти в 0,5 л горілки 10 днів, процідити. Пити по 1 ст. л. тричі на день за 20 хв до їди. Настоянку розводити водою (на 1 ст. л. настоянки брати 3 ст. л. води). Випити 2 пляшки. Курс лікування відваром і настоянкою — 1 місяць, 8 днів перерва, тоді ще місяць. Коли поліпи почнуть розсмоктуватися, можна помітити тягучі світлі виділення, а там, де був поліп, — відчувається печіння або біль.

ГОТУЄМО ВИТЯЖКИ ІЗ ТРАВ

У лікуванні поліпів матки та яєчника використовують також витяжки із трав. Для їхнього приготування потрібні такі два збори. Для першого збору беруть корінь бадану, квітки конюшини, листя підбілу, траву м’яти, квітки пижма, листя мучниці, листя евкаліпта — порівну. Для другого збору: корінь дягеля, квітки календули, листя іван-чаю, листя манжетки, траву м’яти, корінь півонії, бруньки сосни, траву петрушки — порівну. Приготування й застосування зборів таке: 4 ст. л. попередньо подрібненого збору залити 1 л окропу, злити разом із травою в термос, настояти ніч. Приймати треба по 1/3 склянки тричі на день до їди, спочатку перший збір, потім, через 1,5 місяця, другий збір протягом такого ж періоду. Таким чином, один курс лікування становить 3 місяці. Рекомендую також робити мікроклізми з 50 мл настою. Вичавки, які залишилися після проціджування настою, не викидати — їх використовувати для компресів на низ живота. Часто поліпшення за такої комплексної терапії настає вже через 2 місяці регулярного прийому трав. Однак стійкий ефект, як показує практика, досягається лише в разі не менш як 4 курсів застосування трав. Існує і такий досить ефективний спосіб лікування цього утворення в ділянці шийки матки. Готують спеціальний настій з різних лікарських трав. Для початку змішують у рівних кількостях траву чистотілу й перстачу сріблястого, а також пагони цикорію звичайного. Три столові ложки отриманої суміші трав заварюють в одному літрі води й залишають на 2 години настоюватися. Такий настій можна приймати всередину  по 1 ст. л.  тричі  на  день за 20 хв до їди, а також використовувати для спринцювань. Варто відзначити ще й той факт, що курс терапії цим настоєм є досить тривалим (до 3 місяців). Прийом усередину ліків із трав за поліпів на яєчнику й шийці матки рекомендую доповнювати втиранням вищевказаної мазі із триетаноламіну й стеаринової кислоти в ділянку печінки, нирок і нижньої частини живота. Також уводять у піхву свічки з ізатизонієм — по одній свічці через день. Прийом усередину й утирання потрібно доповнювати спринцюванням. Найліпше в цих цілях використовувати кварту Есмарха. Треба спочатку капнути одну краплю креоліну в один літр перевареної води, а потім, перед сном, скористатися квартою Есмарха для спринцювання. Щодня додавати по краплі, поки кількість крапель не дійде до 15. А після цього знову повернутися до однієї краплі, щодня знижуючи дозу. Так пройде один місяць лікування. Потрібно використовувати в лікуванні й тампони. Першого дня вранці запекти на слабкому вогні або в духовці цибулину, очистити її, після чого потовкти. Отриману кашку покласти на складений в 2—3 шари бинт, зробити тампон і ввести в піхву. Увечері замінити на тампон із сумішшю дрібно нарізаної сирої цибулі та  натертого на тертці господарського мила (пропорція 1:1). Такі само тампони використовувати й уранці наступного дня, й в обід.

Джерело:
До списку новин