загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Антизомбі. Вчені визначили, які клітини відповідають за старіння і як з ними боротися

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Дослідники з США визначили так звані зомбі-клітини, які можуть викликати старіння організму людини. Лікування цих клітин потенційно може уповільнити процеси старіння.

Згідно з новим дослідженням фахівців з клініки в Міннесоті, в організмі людини існують так звані зомбі-клітини, які можуть прискорювати процеси старіння та викликати такі захворювання, як остеопороз і хвороба Альцгеймера, пише Associated Press.

Зомбі-клітини також називають старіючим клітинами, - вони з'являються здоровими, але після негативного впливу на них, наприклад вірусні інфекції або зміни в структурі ДНК, ці клітини не вмирають, а існують в загальмованому режимі.

Такий загальмований режим негативно впливає на здорові клітини, оскільки зомбі-клітини виділяють хімічні елементи, що призводять до старіння.

Вчені довели це, провівши експеримент з мишами: тварини, які отримували сенолітічні препарати для вбивства зомбі-клітин мали менший відсоток різних захворювань, враховуючи катаракту, діабет, остеопороз, хворобу Альцгеймера, збільшення серця, проблеми з нирками, закупорку артерій і вікову втрату м'язів.

Миші старшого віку, що отримували лікарські препарати, націлені на зомбі-клітини, демонстрували кращу швидкість ходьби, силу зчеплення і витривалість на біговій доріжці. AP пише, що навіть коли вчені лікували старіючі клітини дуже старих мишей - еквівалентних людям у віці від 75 до 90 років, - це збільшувало середню тривалість їхнього життя на 36%.

Цей факт підтверджує і зворотний експеримент: молоді миші, яким вживатися зомбі-клітини, демонстрували гірші показники швидкості ходьби, сили м'язів і витривалості.

Цього року дослідники також провели перший експеримент з лікуванням зомбі-клітин у людей, що мають захворювання слизової оболонки легень, і довели, що лікування старіючих клітин покращує їх фізичні показники.

Доктор Лаура Нідернхофер з Університету Міннесоти каже, що крім запобігання віковим захворюванням, препарати, які знищують зомбі-клітини, можуть використовуватися для лікування передчасного старіння серед людей, що перенесли захворювання на рак.

 

Деякі з таких препаратів вже продаються, але вчені не радять вживати їх ні самостійно, ні за порадами лікарів: дослідження ліків проти старіючих клітин - досить молода сфера, і універсального надійного препарату поки не існує.

Деякі вчені кажуть, що подальше вивчення зомбі-клітин може зіграти значну роль в спробах людини "відкласти, зупинити або навіть запустити процеси старіння людини в зворотну сторону".

Нагадаємо, кілька років тому представники факультету генетики Гарвардської медичної школи у Бостоні опублікували дослідження, згідно з яким в клітинах молодих мишей міститься набагато більше компонента під назвою нікотінамінаденіндінуклеотід (NAD+), ніж в організмі старих мишей. Вважається, що NAD+ грає найважливішу роль в окислювально-відновних реакціях, які відбуваються в організмі.

Вчені провели успішні експерименти із запобігання процесів старіння і пов'язаних з цим хвороб завдяки лікуванню старіючих клітин за допомогою ліків, що містять компонент NAD+.

 

Джерело:
До списку новин