загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Китаї створили біоклей, який зупиняє кровотечу будь-якої складності

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Лишень 20 секунд і жодних швів.

Кровотеча — це основна причина смерті при травмах. Але тепер летальності можна уникнути, застосувавши біоклей. Його створили китайські науковці, він здатен зупинити кровотечу з будь-якої артерії і навіть із серця!

За словами авторів проекту, наявні нині гемостатики (лікарські засоби, що сприяють зупинці крові, — ред.) малоефективні «через їхню слабку адгезію (тяжіння молекул однієї речовини до молекул іншої, — ред.) у вологих та рухливих тканинах».

Тому у своїй роботі вони пішли іншим шляхом – створили матеріал, що імітує позаклітинний матрикс (ЕСМ). Він утворюється з клітин у тканинах, які контактують зі складною мережею макромолекул.

Основа ЕСМ — це колаген, найпоширеніший білок в організмі людини.  

Він є будівельним матеріалом для сполучення тканин. М’язи, суглоби та навіть зуби — всі вони є на своїх місцях завдяки ECM та колагену.

Отриманий біоклей ще не перевіряли на людях, але він наочно показав свої неабиякі можливості на серці свині.

Це перший випадок, коли кровотечу зупинили швидко, лишень за 20 секунд, під високим тиском через отвір діаметром 6 мм. Ще й із серця. Без накладання швів!

Хунвей Оуян — дослідник Медичного факультету Чжецзянського університету

Якщо подальші дослідження будуть вдалими, біоклей з’явиться у медзакладах уже за 3-5 років.

 

Джерело:
До списку новин