загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Мозок корисно «відключати»: хто занадто багато думає, менше живе

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Занадто багато думок змушує мозок постійно думати? Дослідження Гарвардського університету показує, що інтенсивна розумова діяльність може бути пов’язана з скороченням тривалості життя.

Досі вважалося, що продовженню молодості і тривалому хорошому стану мозку сприяє якраз думання. У рекомендаціях щодо продовження якісного життя до старості завжди можна побачити згадку про головоломки і кросворди, читання, всьому тому, що активізує роботу мозку і розуму.

Але тепер учені стверджують, що чарівною речовиною, що захищає мозок, є як раз відпочинок і радять час від часу «відключати» його від роздумів про насущне. Про це, зокрема, пише журнал Nature.

Гарвардськими фахівцями були проаналізовані зразки тканини мозку від 100 померлих осіб у віці від 60 до 100 років. Вони виявили, що мозкові тканини людей, які померли в більш молодому віці, мали низький вміст білка REST, в той час як у тих, хто помер на порозі 100-річчя, цього білка, навпаки, було багато.

На думку дослідників, високий рівень білка REST в мозку обіцяє більш тривале життя, оскільки білок захищає від гіперзбудливості нейронів і від таких захворювань, як деменція. Отримані ними дані говорять, що підвищенню концентрації захисного білка в мозку сприяє відпочинок, в тому числі від розумової роботи.

«Дивно, що щось таке тимчасове, як стан активності нейронних ланцюгів, може мати такі далекосяжні наслідки для фізіології і тривалості життя», – зазначили наукові фахівці.

Ученим належить з’ясувати, які способи можуть дозволяти ефективно «відключати» мозок від тривожних і важливих для нього думок.

 

Джерело:
До списку новин