загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вчені вперше випробують на людях ліки, створені штучним інтелектом

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Британський стартап Exscientia і японська фармацевтична компанія Sumitomo Dainippon Pharma за допомогою штучного інтелекту створили нові ліки, які зазнають в березні 2020.

На розробку препарату, призначеного для лікування одного із психічних розладів, пішло менше року.

Препарат, який призначений для лікування обцессивно-компульсивного розладу, був створений з використанням систем штучного інтелекту від оксфордської біотехнологічної компанії Exscientia. У той час, як зазвичай потрібно близько чотирьох з половиною років, щоб отримати ліки, в Exscientia заявили, що використання інструментів штучного інтелекту скоротило цей термін до 12 місяців.

Препарат, відомий як DSP-1181, був створений з використанням алгоритмів для просіювання потенційних сполук, і звірки їх з величезною базою даних параметрів, включаючи генетичні фактори пацієнта.

Виконавчий директор Exscientia професор Ендрю Хопкінс назвав випробування «ключовим моментом у відкритті ліків» і зазначив, що для пошуку відповідних молекул для ліків необхідні «мільярди» рішень, що робить їх можливе створення «величезним» проривом.

Розробники говорять, що перевага штучного інтелекту в пошуку ліків в тому, що він не має упередженості. Завдяки цьому його можна використовувати для пошуку ліків від будь-яких хвороб. Розробники прогнозують, що до кінця десятиліття нові ліки можуть бути створені штучним інтелектом.

У той же час, вченим треба буде розв’язати деякі етичні проблеми, наприклад: Хто буде встановлювати правила використання штучного інтелекту в дослідженнях ліків.

 

Джерело:
До списку новин