загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вісцеральний жир: 10 діючих правил, які допоможуть його позбутися

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ви ходите в спортзал, намагаєтеся харчуватися по можливості правильно, а вага вперто стоїть на місці, або впертий “животик” як і раніше не радує око в дзеркалі? Можливо, причина в тому, що організм накопичив багато вісцерального (внутрішнього) жиру. Позбутися від нього зазвичай важче, ніж від підшкірного.

Що таке вісцеральний жир?

Вісцеральний (абдомінальний) жир накопичується навколо життєво важливих органів черевної порожнини і знаходиться під м’язами. Складається з бурих клітин, в той час як підшкірний – з білих.

Внутрішній жир – не ворог нашого тіла. Але тільки до тих пір, поки не накопичується в надлишку.

Хороші функції вісцерального жиру:

  • •  Захищає внутрішні органи від механічних пошкоджень.
  • •  Підтримує оптимальну температуру тіла.
  • •  Служить одним з джерел запасної енергії для організму.

У чому небезпека надлишків вісцерального жиру:

  • •  Підвищує артеріальний тиск.
  • •  Перешкоджає нормальній роботі кишечника, печінки та інших органів.
  • •  Провокує розвиток варикозного розширення вен (через підвищене навантаження на ноги).
  • •  Може стати причиною інфаркту та інших серцево-судинних захворювань (через постійний тиск на область серця).
  • •  Затримує обмін речовин (уповільнює метаболізм).
  • •  Підвищує ризик розвитку атеросклерозу. Це пов’язано з тим, що при попаданні вісцерального жиру в печінку, відбувається переробка його в холестерин, який закупорює судини.
  • •  Знижується чутливість до інсуліну і, як наслідок, може розвинутися діабет 2 типу, ожиріння.
  • •  Ризик розвитку жирового гепатозу. Відбувається через ожиріння клітин печінки.
  • •  Змінюється гормональний фон.

І все це – крім естетичного дефекту. Адже надлишок вісцерального жиру незмінно призводить до збільшення обсягу живота. І якщо ваша талія (жіноча) перевищила 80 см, то є сенс серйозно задуматися про здоров’я.

Як позбутися від надлишків вісцерального жиру?

Якщо від підшкірних жирових відкладень організм позбавляється в першу чергу, то наше “нутряне сало” так легко корекції не піддається. І ніякі ліпосакції тут не допоможуть. Зате ми самі цілком можемо впоратися при великому бажанні і терпінні.

1. Не сідайте на жорсткі дієти!

А в ідеалі – взагалі на них не сідайте. Практично будь-яка дієта для схуднення – зло! У той час як здорове харчування – навпаки, тільки користь.

Не можна позбутися від вісцерального жиру за допомогою різких обмежень в харчуванні. Навіть якщо підшкірний жир і зникне при такому стресі для організму, то на вісцеральний ситуація може подіяти з точністю до навпаки. Екстремальні обмеження в харчуванні тільки сприяють накопиченню резервних запасів. За допомогою “швидких дієт” можна втратити вагу лише за рахунок втрати зайвої води і втраченої маси м’язів.

2. Не відмовляйтеся від вуглеводів

Адже вони – джерело енергії. Коли в щоденному раціоні різко падає обсяг споживаних вуглеводів, то організм, знову ж таки, поспішить створити стратегічні запаси резервного джерела енергії. Тобто “обкладе” внутрішні органи ще більшим обсягом вісцерального жиру.

Їжте вуглеводи! Але по можливості – тільки складні. Тобто каші, злаки, банани, макарони з твердих сортів. І намагайтеся вкластися з вуглеводами до 16-17 годин.

Якщо не додавати в свій раціон складні вуглеводи, то рано чи пізно ви все одно зірветеся на булочки, цукерки та інші порожні солодощі, які не принесуть ніякої користі і зведуть нанівець всі зусилля.

3. Рівняння – на сніданок!

Це вам скаже і народна мудрість (сніданок з’їж сам), і будь-який дієтолог, а також будь-який адепт східної медицини.

Яким повинен бути сніданок? Багато років я була впевнена, що найкраще – це складні вуглеводи. Поки не натрапила на принципи харчування від доктора Беловешкіна і на систему омолодження від Олени Пятибратової.

Виходить, що найкорисніший сніданок – це одночасно і білки, і складні вуглеводи, і клітковина (овочі).

Коли я стала слідувати цій схемі, то помітила, що, дійсно, протягом дня взагалі не тягне на “перекушування”. І ввечері не хочеться чогось солодкого. А варто лише приділити сніданку менше уваги (наприклад, просто залити мюслі кефіром), як весь день хочеться перекусити.

Найскладніше – це перевчити себе на щільні сніданки. Сови зрозуміють. Але я впевнена в тому, що якщо вже мені вдалося (ледачій сові), то будь-яка інша жінка тим більше зуміє перевести себе на хороші сніданки.

4. Займайтеся хребтом

Сказав би мені хтось ще пару років назад, що це так сильно працює, я б не повірила. За останні місяці довелося побачити стільки фото “до і після” від людей різної статі і віку, хто лежав на валику Фукуцудзі, що навіть немає ніяких сумнівів: постава і рівна спина в цілому – основа всього: здоров’я, краси, молодості, гарного самопочуття.

Саме в плані вісцерального жиру: витягування хребта допомагає органам повернутися на свої законні місця. І той абдомінальний жир, який тіло було змушене накопичити в зайвих кількостях (заради того, щоб уникнути механічного тертя всередині), починає зникати і розподілятися інакше. І живіт “тане” буквально на очах.

Я не відрізняюся зайвою вагою. Швидше, навіть навпаки. Але область живота у мене все-таки буває неідеальною. Коли ж я почала кожен день лежати на валику, то навіть повернула свій ріст (додалося назад в зрості 2 см, втрачених після двох пологів). Не кажучи вже про те, що живіт перестав випирати – він став більш акуратний. Без кубиків, без зайвого жиру. Не запав, став просто природним, як і належить жінці в 41 рік. І лінія талії стала набагато більш вираженою.

Мій результат. Живіт розслаблений, а не втягнутий.

Увага! Техніка має протипоказання! Консультуйтеся з остеопатом або лікуючим хірургом, якщо у вас є проблеми з опорно-руховим апаратом.

Насправді, звичайно, будь-які вправи на поставу будуть покращувати ваше здоров’я і зберігати молодість тіла. Тому якщо вам не подобається методика з валиком, користуйтеся іншими варіантами.

5. Пийте воду! Теплу або ближче до гарячої.

Якщо, звичайно, хочете, щоб метаболізм прискорився і позбавився від надлишків вісцерального жиру. Організму потрібна вода для транспортування і виведення продуктів розпаду.

Не втомлюся повторювати: класична норма – це чиста питна вода з розрахунку 30 мл на 1 кг вашої ваги в добу. Цифра може змінюватися в більшу сторону, якщо людина веде активний спосіб життя або проживає в регіоні зі спекотним кліматом. І навпаки: цифра може стати нижчою, якщо спосіб життя – малорухливий, а регіон проживання – досить суворий по клімату (тут, правда, є ремарка: в холодну погоду корисні гарячі напої без цукру).

6. Включіть у свій раціон продукти, багаті Омега-3, Омега-6 і вітаміном С.

У сукупності ці елементи не тільки оздоровлюють весь організм в цілому, а й допомагають налагодити обмінні процеси.

Відповідно до одного цікавого дослідження, яке проводилося протягом 12 тижнів на 3 групах людей різного віку, прийом Омега-3 прискорив метаболізм:

  • •  на 3,8% у молоді;
  • •  на 5,4% у дорослих;
  • •  на 14% у жінок похилого віку.

Крім того, кислоти Омега дають відчуття ситості, а в сукупності з фізичними вправами прискорюють приріст м’язової маси і сприяють більш швидкому розщепленню зайвих жирових відкладень.

7. Перевернуті асани

Дуже корисні для прискорення обміну речовин і для оздоровлення в цілому. Вісцеральний жир буде зникати набагато швидше, якщо хоча б через день стояти по хвилині в позі “Берізка”.

“Берізка” – 1 поза, яка замінює комплекс аеробного тренування.

Саме ця поза підсилює рух крові по хребетній артерії в область потилиці. А це, в свою чергу, стимулює роботу всіх центрів вісцеральної регуляції в структурах головного мозку. В результаті функціонування всіх систем вдосконалюється.

Крім того, в позі “Берізка” ми затискаємо підборіддям щитовидну залозу. І це позитивно впливає на її роботу, нормалізує гормональний фон, допомагає позбутися від найстійкіших жирових відкладень на внутрішніх органах.

8. Зміцнення м’язів кора

Краща вправа для них – це звичайна планка. Виконана в правильній техніці.

Зміцнення м’язів кора допомагають підтримувати органи в потрібному положенні, а також знімають навантаження з хребта і сприяють формуванню постави.

Все це прямим чином впливає на обсяги вісцерального жиру. Адже якщо немає міцних м’язів для підтримки хребта і органів, то що залишається робити тілу? Воно в будь-якому випадку буде прагнути захистити всі внутрішні системи. І виконає це за допомогою іншого доступного способу – відклавши “нутряне сало” в більших кількостях.

9. Локальне посилення обмінних процесів в області живота

Маються на увазі вправи і масаж, спрямовані на поліпшення кровопостачання і метаболізму в області живота.

А ви знали про те, що організм швидше витрачає жири в тих зонах, де посилений кровообіг? Там всі процеси проходять в прискореному темпі.

З вправ найпростіша – моя улюблена “Кішечка”.

Цю вправу я зазвичай завершую “містком” і потім даю спині відпочити в “складці” (сидячи на підлозі, ноги витягнуті вперед, постаратися лягти тілом на ноги повністю, притулившись обличчям до гомілок).

“Кішечка” допомагає зробити хребет більш гнучким, покращує роботу органів шлунково-кишкового тракту і прискорює розщеплення жиру в області живота.

Також дуже корисний масаж живота. Але! Ось це робити самостійно я б не рекомендувала. Або варто повчитися моделюючому масажу живота під керівництвом фахівця.

Найбезпечніший спосіб – це просто акуратно погладжувати рукою по животу за годинниковою стрілкою. Але, звичайно, масаж від фахівця дасть результати набагато швидше.

10. І, нарешті, що ж це за чарівний десятий спосіб?

Сподіваюся, всі розуміють: однією “кішечкою” або “планочкою” не можна позбутися від внутрішнього жиру. Адже щоб прискорити метаболізм, потрібно рухатися набагато більше. І найкращий засіб – це ходьба!

На місці, на вулиці, “прихована ходьба” від Олени Пятибратової, на тренажері, на підлозі – де завгодно! З палицями (скандинавська) або просто в хорошому помірному темпі.

Ходьба – набагато більш безпечний для здоров’я варіант фізичної активності, якщо порівнювати з бігом і заняттями в спортзалі.

Ходьба – безкоштовна, доступна усім. Все, що для цього потрібно – особисте бажання. Зауважте, я навіть не пишу, що для ходьби потрібен час. Бо на те, що людина по-справжньому хоче, вона завжди знайде нехай навіть кілька хвилин. Але зате щодня. А в ідеалі – хоча б півгодини й на вулиці.

А якщо ви ще додасте до цього щоденні присідання, то ефект підсилите практично в 2 рази.

З інших цікавих технік по позбавленню від вісцерального жиру можна відзначити:

  • •  Содові ванни.
  • •  Обгортання з харчовою плівкою. Краще поєднувати їх з фізичними вправами і не носити на тілі плівку більш 30 хвилин.
  • •  Додавання в раціон продуктів, що прискорюють метаболізм. Це в першу чергу, імбир, куркума і інші спеції. Однак тут є одне велике “але”: якщо вірити аюрведі, прийом продуктів, які “розпалюють кров”, протипоказаний людям, у кого переважає жовчний тип (Пітта). Такі люди зазвичай дуже темпераментні, поривчасті в рухах, схильні до акне, мають гарячі руки і палаючі очі. Якщо ж ви, навпаки, маєте прохолодну шкіру, то швидше за все, приправи і спеції підуть на користь.

 

Джерело:
До списку новин