загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вчені розповіли про найгірший сценарій пандемії коронавірусу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Без превентивних заходів у цьому році могло б померти 40 мільйонів осіб.

Вчені з Імперського коледжу в Лондоні оцінили потенційний негативні наслідки пандемії нового коронавірусу в разі, якщо б ніякі заходи з її стримування зроблені не були. Як повідомляється на сайті установи, в цьому випадку жертвами вірусу могли б стати 40 мільйонів людей у всьому світі.

У ході дослідження вчені розглянули кілька сценаріїв розвитку ситуації. Перший з них – якби світ ніяк не відреагував на COVID-19, другий – сценарій з соціальним дистанціонуванням. Крім того, були розглянуті кілька можливих варіантів розвитку ситуації з придушенням поширення інфекції.

Згідно з найгіршим сценарієм, вірус, який ніяк не стримувався, заразив б сім мільярдів осіб і привів до 40 мільйонів смертей. Зниження соціальних контактів на 40% серед молодих людей і на 60% - серед людей похилого віку дозволило б зменшити це число в два рази. Але навіть в цьому випадку системи охорони здоров'я країн не справлялися б з навантаженням.

Читайте такожСкільки людей переносять коронавірус безсимптомно: нові дані

Проведене моделювання показало, що превентивні заходи, які вживаються нині, - широке соціальне дистанціювання, тестування і ізоляція тих, хто заразився, є критично важливими у стримуванні поширення захворювання. Якби всі країни застосували цю стратегію на ранніх етапах, це дозволило б зберегти 95% життів.

Моделювання, проведене вченими, показало, що найбільш вразливими є країни з низьким і середнім рівнем життя. Разом з тим, дослідники підкреслюють, що пандемія є глобальною загрозою і країни повинні діяти спільно, щоб придушити поширення вірусу.

 
До списку новин