загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

8 речей і продуктів, які треба оминати у супермаркеті

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Не все можна купувати у супермаркеті.

Багато людей намагаються економити гроші. Маркетологи супермаркетів вправно використовують таке прагнення, тому проводять акції. Покупцям пропонують товар, який потрібно продати якомога швидше. Це можуть бути продукти низької якості або з терміном придатності, що добігає кінця. Щоб покупка не стала небезпечною для здоров'я, потрібно знати, які товари не варто купувати у супермаркеті.

Зелень і салат в упаковці

Деякі люди вважають, що поліетиленова тара надійно захищає від інфекцій, але все навпаки. Таке упаковування зелені салату і зберігає шкідливі мікроорганізми, які потрапили на листя з ґрунту. Коли бактерії потрапляють до організму, то стають причиною хвороб шлунку або кишківника. Набагато безпечніше купувати салат і зелень на ринку, куди вони надходять у дерев'яних ящиках, у яких добре провітрюються, тому ймовірність зараження є меншою.

Читайте такожЗакриті продовольчі ринки – перекритий кисень фермерам

Мелені спеції

Під час виготовлення приправ виробники додають консерванти, щоб товар можна було довше зберігати на складі. Ще одна хитрість — додавання дешевих аналогів. Наприклад, до шафрану підмішують чорнобривці, а до кориці — касію. Відмінна альтернатива супермаркетам — приватна торгівля меленими приправами. У таких продавців товар свіжий, без добавок.

Вагові макарони та крупи

Недолік цього способу торгівлі — покупець не бачить дати випуску продуктів, яка буває простроченою. Крім того, якщо для зберігання крупи або макаронів використовують пластмасовий контейнер, там може завестися харчова міль. Усіх цих недоліків позбавлені продукти із заводською розфасовкою.

Курка-гриль

Під час купівлі такого товару складно контролювати дату виробництва. Вуличні кіоски, мережі швидкого харчування створюють конкуренцію супермаркетам, тому курки-гриль можуть довго пролежати на прилавку. Нерідко їх готують з нерозпроданого м'яса, яке відмочують у маринаді, щоб надати йому м'якість і товарний вигляд.

Тертий сир

Хоча у цього продукту фабричне упаковування, вміст може включати більш дешеві сорти. Щоб виключити утворення грудок, виробник додає до сиру целюлозу. Такий товар виглядає апетитно, але програє у смаку. Ще один мінус — натертий сир швидко засихає. Щоб уникнути усього цього, покупцеві краще придбати цілий шматок і натирати його вдома, коли необхідно.

Заморожені овочі

Такі продукти часто розпродають під виглядом акції, якщо холодильник магазину дав збій, і відбулося розморожування. Коли вони знову застигнуть, то утвориться значно більше льоду. Під час купівлі вагових овочевих сумішей або цвітної капусти, споживач може сильно переплатити. Коли продукт продають у фабричній розфасовці, потрібно уважно дивитися термін придатності. Якщо він ще не добігає до кінця, то це означає, що збувають повторно заморожені овочі.

Декоративна косметика

Цей товар для продуктового супермаркету суміжний, тому не завжди представлений у достатньому асортименті. Акції нерідко проводять на косметику з терміном придатності, що добігає до кінця. Якщо купити такі тіні для повік або туш, можна викликати подразнення шкіри. Краще за декоративною косметикою йти до спеціалізованих магазинів, де гарантовано низькі ціни від виробників.

Готові салати у відділі кулінарії

Для цих страв іноді використовують майонез та інші прострочені продукти. Покупцеві складно контролювати свіжість готових салатів, які можуть затриматися на прилавку 2-3 дні і почати псуватися. Особливо треба остерігатися страв, які заздалегідь розфасовані у пластикові контейнери. На кришку дуже легко переклеїти етикетки, тому покупцю вони завжди здаватимуться свіжими.

 

Джерело:
До списку новин